Sport

2014.12.08. 10:23

Bár előre elkönyvelték, de azért csak nyertek

Az NB I-es férfi röplabdabajnokság 12. fordulójában diadalmaskodott a Vegyész RC.

Az NB I-es férfi röplabdabajnokság 12. fordulójában diadalmaskodott a Vegyész RC.A vasárnap esti hazai mérkőzésen álmosan kezdett a több kulcsemberét is nélkülöző Kazincbarcika, míg a játszma első felében sziporkáztak a vendégek (0–5). A folytatásban hiába cserélt és kért időt Dudás András, nem javult jelentősen csapatának játéka. Már 10 ponttal is vezettek a vendégek, amikor huszáros hajrát nyitott a hazai alakulat, és Szabó D., valamint Bokor pontjaival felzárkózott (20–23). A hajrában azonban nem engedte ki a kezéből a szakaszgyőzelmet a Szolnok, amely meglepetésre hozta az első játszmát.

Egyenlítettek

A második szakasz elején jobban koncentrált, és eredményesebben röplabdázott a Kazincbarcika: az első technikai időnél már a hazaiak álltak jobban (8–4). A szett közepén észbe kapott a Szolnok, a vendégek úgy érezték, hogy van keresnivalójuk a mérkőzésen (18–18). Drámaian alakult a szett végjátéka, hol az egyik, hol a másik csapat jutott játsz­malabdához. A végén a Vegyész RC, ha nehezen is, de kiharcolta az egyenlítést.

A harmadik játszma hasonló forgatókönyv szerint kezdődött, mint a második. A Kazincbarcika magához ragadta a kezdeményezést, és nem engedte érvényesülni a Tisza-partiakat (12–7). Hiába kért időt a vendégtréner, a szolnokiak már nem tudtak olyan hőfokon pörögni, mint az első és a második szettben. A VRCK szebbnél szebb pontokat szerezve növelte előnyét, és magabiztosan húzta be az újabb játszmagyőzelmet.

A negyedik szettben már a vendégek sem hitték el, hogy van esélyük az egyenlítésre, és az ötödik játszma kiharcolására. Antal, Bokor és Szabó D. vitték a prímet hazai oldalon, és már a játszma elején a szolnokiak tudomására hozták, hogy csapatuk ki fog kapni (13–9). A hajrában sem volt esélye a Szolnoknak az egyenlítésre, a VRCK ekkor már jól és szépen röplabdázva hozta a számára kötelező győzelmet. A barcikai csapatnak azonban eredményesebb játékra van szüksége mind nyitásban, mind nyitásfogadásban, ha meglepetést akar okozni a Magyar Kupa negyeddöntőjében, szerdán a Kaposvár ellen.

ÉM-BZ

Jegyzőkönyv

Vegyész RC-Kazincbarcika – Szolnoki Főiskola RKSI

3:1 (-23, 28, 18, 15)

Kazincbarcika, 150 néző. V.: Horváth, Adler.

Vegyész RC-Kazincbarcika: Toronyai, Dudás T., Bokor, Gulyás, Csányi, Antal. Csere: Szántai (liberó), Szabó M., Szabó T., Tóth M., Surányi, Balázs D. Vezetőedző: Dudás András.

Szolnoki Főiskola RKSI: Balla, Tóth G., Bodonyi Á., Germuska, Varga, Kovács S. Csere: Bene (liberó), Horváth K. Vezetőedző: Gulyás Ferenc.

Dudás András: – Ha egy csapat előre elkönyveli a győzelmet, akkor azt nehéz lesz megvalósítani. Ezt történt most velünk.

Gulyás Ferenc: – Az első játszmában még jól játszottunk, a másodikban sem fáradtunk el fejben, a harmadik és a negyedik szakaszban viszont már nem volt esélyünk. Azonban ha a velünk azonos képességű csapatokkal is így játszunk, akkor meglesz az esélyünk a jó folytatásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!