Sport

2014.12.17. 23:57

Aluinvent-DVTK: Piros kabát, 11-es keret, autogram vadász, Waterloo

Szerdán délelőtt megérkezett Belgiumba, az évad utolsó EK-meccsére készülő Aluinvent-DVTK.

Szerdán délelőtt megérkezett Belgiumba, az évad utolsó EK-meccsére készülő Aluinvent-DVTK.

Déja vú érzéssel indulhattak el otthonról, szerdán, még hajnal előtt a diósgyőri női kosárlabdacsapat tagjai, hogy az évad utolsó európai kupameccsét letudják. Ugyanakkor kellett kelniük, mint 8 napja, a franciaországi túra előtt, ugyanott volt a találkozási pont, de itt már más színek jelentkeztek, és az utazó keret létszáma, és összetétele is azt üzente: a világ folyamatos változásban van.

Piros és új

Gyönyörű, piros, új kabátban pompázott a delegáció minden tagja, és a legutóbbi EK-meccshez képest eggyel többen voltak, két új arc mosolygott a miskolci éjszakában. Ugyanis ezúttal Sikora Emőke nem tartott a csapattal, helyette egy másik saját nevelésű fiatal lett utazó kerettag, Arad Zsófia személyében. Rajta kívül Dubei Debórának nem lehettek déjá vú érzései, hiszen orrtörése miatt legutóbb a Zalaegerszegi TE NKK ellen meccselt, még november 22-én, és azóta csak a múlt vasárnap volt utazó kerettag. Útközben aztán kiderült, hogy a diósgyőri nevelésű bedobónál van egy maszk, már edzett is benne, és nem kizárt, hogy „álarccal”, de pályára lép majd csapata idei utolsó Európa Kupa meccsén. Azon a találkozón, amelyet az E-csoport 6. fordulójában, csütörtökön 20.30-tól játszanak a Castors Braine vendégeként, a belga fővároshoz, Brüsszelhez tartozó Braine nevű településen.

A fentiekből talán már kiderült, hogy a diósgyőriek fehérorosz válogatott játékosa, Katsiaryna Snytsina is a csapattal tartott. Az ő személye ugye azért érdekes, mert a 8 nappal ezelőtti, franciaországi meccs után, amelyen sokadszor nyújtott mérsékelt teljesítményt, kegyvesztett lett, külön edzett a csapattól, és a múlt vasárnapi bajnokira, Sopronba nem is tartott a piros-fehérekkel. Az ő helyzetét nem kívánta kommentálni Miguel del jesús López Alonsó, az Aluinvent-DVTK vezetőedzője, mint mondta, ezt megtette már a klub ügyvezető igazgatója, Szabó Tamás, így csupán annyit jegyzett meg, hogy jelen állás szerint a bedobó a klub szerződtetett játékosa, ezért tartott a csapattal.

A már említett három játékoson kívül Coulibaly, Bias, Ciappina, Szabó P., Czank, Bálint, Horváth B. és Szécsi landolt a charleroi-i repülőtéren, és ízlelhette meg a reggeli friss esőt, mielőtt a Waterlooba tartó kisbuszokra felszállt volna. Igen, a napóleoni csatavesztés helyszínére érkezett meg fél tíz körül a DVTK, ugyanis itt van a szálláshelye a csapatnak, így innen mozogtak el az esti edzésre, a 6 kilométerre lévő csarnokba. A reggeli érkezéskor a hotel halljában nem csak a hazai klub képviselője várta a lányokat, hanem egy autogram vadász is, aki „kegyetlenül” begyűjtötte mindenkitől az aláírást, a sorból a csapat gyúrója, Imri Zsuzsa sem maradhatott ki.


Castors Braine vs. Aluinvent-DVTK - A meccsről

Hogy mi a célja ezen a meccsen a DVTK-nak, amely a piros-fehérek számára tulajdonképpen tét nélküli, hiszen a csoportból való továbbjutást már nem érheti el a csapat, erről a diósgyőriek szakvezetője, Miguel del Jesús López Alonso a következőket mondta:

– Két dologról nem szabad megfeledkeznünk, az egyik, hogy az Európa Kupa meccs is tétmérkőzés, valamint, hogy vasárnap egy fontos bajnoki vár ránk. Kell, hogy legyen tartásunk a jó erőkből álló Castors ellen, szerepeljünk bármilyen összetételben, de mivel ebben a szezonban már nincs jövőnk ebben a sorozatban, így a Győr elleni meccset is szem előtt kell tartanunk. Ez utóbbi jegyében a résülésből visszatérőben lévő sportolóink is több lehetőséget kaphatnak.


Női kosárlabda Európa Kupa, E-csoport

1. Castors Braine Brabant Wallon 5 5 - 525-292 10

2. Flammes Carolo Basket 5 3 2 322-347 8

3. Aluinvent-DVTK 5 1 4 339-351 6

4. Lombos Cascais 5 1 4 326-422 6


A záróforduló másik párosítása: Lombos Cascais (portugál) – Flammes Carolo Basket (francia).


Magyarok az Európa Kupában

Női kosárlabda Európa Kupa, a még nem közölt magyar eredmények

H-csoport, 5. forduló:

  • Uniqa Euroleasing Sopron – Basket Lander 81-54 (21-19, 22-14, 14-13, 24-8).
  • G-csoport, 5. forduló:

  • Nantes Reze (francia) – PEAC-Pécs 64-62 (13-19, 23-14, 13-17, 15-12).
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!