Sport

2014.12.06. 16:12

A Miskolci Jegesmedvék közleménye

Miskolc - A Miskolci Jegesmedvék vezetése kötelességének tartja, hogy tájékoztassa szurkolóit azokban az ügyekben, amelyekről más hivatalos fórumon nem kapnak információt. Az elmúlt hetekben a klub játékosait érintő fegyelmi határozatok körül különböző hírek terjedtek el, ezért – és mivel kérésünk ellenére a Liga Elnöksége nem adott tájékoztatást – a következőket hozzuk nyilvánosságra.

Miskolc - A Miskolci Jegesmedvék vezetése kötelességének tartja, hogy tájékoztassa szurkolóit azokban az ügyekben, amelyekről más hivatalos fórumon nem kapnak információt. Az elmúlt hetekben a klub játékosait érintő fegyelmi határozatok körül különböző hírek terjedtek el, ezért – és mivel kérésünk ellenére a Liga Elnöksége nem adott tájékoztatást – a következőket hozzuk nyilvánosságra.

  • A Miskolci Jegesmedvék vezetése tudomásul veszi és elfogadja a MOL Liga Fegyelmi Bizottságának döntéseit. Teszi ezt azért, mert részt vett a bizottság tagjainak ajánlásában és megválasztásában, valamint azért mert elsőrendűnek tartja a játékosok biztonságát Ugyanakkor elvárja, hogy minden olyan ügy kerüljön a Fegyelmi Bizottság elé, amely játékosok sérülésével jár és szülessen döntés függetlenül attól, hogy az melyik klubot érinti.
  • A klub nem tudja elfogadni azt, hogy a Liga Elnöksége saját hatáskörben dönti el, hogy mikor indít vagy nem fegyelmi vizsgálatot olyan esetekben, amikor azok súlyos sérüléssel jártak. Ezt még akkor sem tudjuk elfogadni, ha a Liga Elnöksége által jelzett valamilyen technikai akadály merült fel, ugyanis a sérülések megtörténtek, a játékosok hosszú heteken keresztül nem tudják végezni a munkájukat.
  • Popovics Patrik 2014. október 14-én a MOL 55-ös mérkőzésen szenvedett súlyos, agyrázkódással járó fejsérülést. Az esetet az FB megvizsgálta és szerencsétlen balesetnek minősítette. A döntésről a Liga Elnöksége nem hozott határozatot. Az esettel kapcsolatban csak annyit jegyzünk meg, hogy a Nemzetközi Jégkorong Szövetség ajánlása szerint különös szigorral kell eljárni a fejsérülések elkerülése érdekében. Nem feltételezve a szándékosságot, az eredmény mindenképpen az, hogy a játékos fejsérülést szenvedett, amely elkerülhető lett volna, ha az ütköző játékos korrigálja a mozgását. Ennek ellenére a Liga Elnöksége nem hozott határozatot, amely azért is aggályos, mert így a közvélemény nem tudott tájékozódni az ügyről.
  • Tyler Metcalfe 2014. november 18-án a MOL 71-es mérkőzésen szenvedett súlyos kéz- és láb sérülést. A mérkőzés jegyzőkönyvét és a Metcalfe sérülését tartalmazó regisztert a klub a mérkőzés után 30 perccel továbbította a Magyar Jégkorong Szövetség Versenybíróságának. A dokumentumokat abban a formában küldtük tovább, ahogyan azt a mérkőzésen közreműködő helyi versenybíróságtól átvettük. A MOL Liga Elnöksége határozatban közölte, hogy nem indít fegyelmi vizsgálatot az ügyben, mert a dokumentumok nem helyesen és szabályszerűen kerültek kitöltésre és továbbításra. Felháborítónak tartjuk, hogy nem a klub hibájából megtörtént adminisztratív probléma miatt a Liga Elnöksége nem indított fegyelmi eljárást akkor, amikor a klub a feladatát – az időben történő okmány továbbítást – teljesítette. Ez az eljárás kétségbe vonja azt az elvet, hogy a játékosok biztonsága a legfontosabb. A Liga Elnöksége és a Versenybíróság saját maga által elkövetett mulasztásai és szabályozatlansága nem írhatják felül a sérüléssel járó esetek kötelező erejű vizsgálatát.
  • A Miskolci Jegesmedvék vezetése kéri a Liga Elnökségét, hogy a jövőben az őt megválasztó klubok és azok játékosai érdekeinek megfelelően végezze a munkáját és törekedjen arra, hogy a súlyos sérülésekkel járó esetek minden technikai jellegű problémától függetlenül kivizsgálásra kerüljenek.

    Miskolc, 2014. december 6.

    - Miskolci Jegesmedvék vezetése -

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!