Sport

2014.11.05. 14:15

Nyolc játékos ellen is komolyan vették a mezőcsátiak

Mezőcsát, Sajószentpéter - Kevesen voltak, de játszottak és 68 percig bírták Mezőcsáton a sajószentpéteriek.

Mezőcsát, Sajószentpéter - Kevesen voltak, de játszottak és 68 percig bírták Mezőcsáton a sajószentpéteriek.A megyei II. osztály Közép csoportjának 12. fordulójában vasárnap a 68. percben félbeszakadt a Mezőcsát – Sajószentpéter mérkőzés, ekkor 11-1 volt az állás a hazaiak javára. Az ok: a vendégek létszáma hét fő alá csökkent, és ennél kevesebb labdarúgóval – a szabályok értelmében – nem lehet futballozni.

– Sajnos, két gondunk is volt: az első, hogy az egyik emberünk, aki kocsival hozott volna még négy játékost, végül nem tudott jönni, így már eleve kevesebben voltunk Mezőcsáton, aztán ott két futballistánkról kiderült, hogy nem megfelelő a sportorvosi igazolása, előző nap éjfélig volt csupán érvényes, így ők nem léphettek pályára – mesélte el mindezt lapunknak Balogh Norbert, a szentpéteriek edzője. – A meccset tehát csak a kapussal és hét mezőnyjátékossal tudtuk elkezdeni, viszont a második félidő elején megsérült az egyik, aztán a 68. percben egy másik focistánk, és a második esetet követően a játékvezető már nem tehetett mást, minthogy lefújta a meccset, mert a létszámunk hét fő alá csökkent. Nincs gond, legközelebb jobban figyelünk majd, a jövőben igyekszünk elkerülni az ehhez hasonló esetet.

A kiállítást sajnálja

A hazaiak így kommentálták a meccs félbeszakadását.

– Mi örültünk, hogy a péteriek ilyen előzmények után is vállalták a játékot és csaknem hetven percig bírták. Nem biztos, hogy sok csapat tett volna így… – mondta Szűcs Géza, a mezőcsátiak edzője. – Nekünk először azt mondta a játékvezető, miután kiderült, hogy probléma akadt két sportorvosival, hogy nem lesz mérkőzés, de aztán a vendégek úgy döntöttek, játszanak, hiába lesznek csak nyolcan. Az ennek ellenére sem volt kérdés, hogy komolyan vesszük a meccset, azt hiszem, erre bizonyíték a tizenegy lőtt gólunk. Hiányérzetem csak amiatt lehet, hogy a 40. percben, az egyik védőnk csinált egy butaságot, egy felesleges szabálytalanságot és ezért kiállította a játékvezető. Eddig se volt sok játékosunk a hátsó alakzatban, most kevesebb lett, és ezt ilyen amatőr szinten azért megérzi egy csapat. Egyébként örülünk annak, hogy a csoportban a táblázat élén állunk, úgy, hogy még nem kaptunk ki, ezt próbáljuk minél jobban kitolni, de nagyobb szaktekintélyek állítják: a vereséget sosem kell kalkulálni, az jön magától…

Értesüléseink szerint a Magyar Labdarúgó Szövetség B.-A.-Z. megyei Igazgatóságának versenybizottsága a pályán elért 11-1-es eredménnyel igazolta a mérkőzést.

ÉM-MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!