Sport

2014.11.19. 11:37

Extra oxigént, energiát várnak a diósgyőri szurkolótábortól

Miskolc - A belga bajnokság éllovasát fogadja idei első hazai Európa Kupa meccsén a diósgyőri kosárlabdacsapat.

Miskolc - A belga bajnokság éllovasát fogadja idei első hazai Európa Kupa meccsén a diósgyőri kosárlabdacsapat.A női kosárlabda Európa Kupa E-csoportjának 3. fordulójában ma 18.00-tól, a miskolci városi sportcsarnokban az Aluinvent-DVTK együttese a belga Castors Braine Brabant Wallon gárdáját fogadja. Az összecsapást egy diósgyőri játékos – korábbi sérülése miatt – kénytelen kihagyni, éppen az, aki a legtöbbet tudja az ellenfélről.

– Hétfőn már edzettem, labdát is vettem a kezembe, de sajnos ez nem jelenti azt, hogy játszani is tudnék – jelentette ki Romina Ciappina, a diósgyőri csapat belga állampolgárságú kosárlabdázója, aki szalag szakadása miatt több hétre esett ki a munkából. – Szeretnénk száz százalékos állapotban visszatérni, a nyolcvan nem elég, remélem, hogy a fizikai állapotom minél hamarabb lehetővé teszi, hogy teljes értékű játékosként számíthasson rám az edzői stáb, és a csapat.

Természetesen a játékost a DVTK aktuális ellenfeléről is kérdeztük.

– Kielemeztük a játékukat, és mivel többjüket személyesen is ismerem, így próbáltam hasznos tanácsokat adni, illetve arra vonatkozóan információkat, hogy mi várható tőlük védekezésben, támadásban – mondta Romina Ciappina, aki arra a kérdésre, hogy mi a fő erénye a Castorsnak, a következőket felelte: – Nagyon erős szponzori hátterük van, ennek köszönhetően olyan játékosokat tudtak igazolni, akik igazi minőséget jelentenek. Ehhez jön még az, hogy edzői stábjuk is komolynak mondható, és ezek összessége alapján Európa legjobb húsz csapata közé sorolhatók pillanatnyi játékerejüket tekintve. Ügyes külföldiek mellett belga top játékosok alkotják a keretet, úgyhogy nehéz ellenfélnek ígérkeznek.

Arra a kérdésre, hogy a belga csapat tagjai közül kire kell majd igazán odafigyelni ezen az estén, Romina Ciappina a következőket válaszolta:

– A helyzet az, hogy 10-12 jó játékosuk van... Ha mindenképpen ki kellene emelni valakit, akkor az irányító, Carpréaux nevét mondanám, mert ő a játékával ritmust és sebességet ad a csapatnak, míg Spencer centerposzton képes meghatározó teljesítményre, de a lett Steinberga is nagy hasznára van a csapatnak.

Van elképzelésük

Nem csak a DVTK belga bedobója, hanem a spanyol szakvezetője, Miguel del Jesús López Alonso is nehéz mérkőzésre számít.

– Nehéz dolgunk lesz az biztos, de ezt figyelembe véve, taktikailag, stratégiailag igyekeztem úgy összeállítani, összerakni a játékunkat, hogy győzelem legyen belőle. Ez lesz a második hazai meccsünk ebben a szezonban, és én az első hazai bajnokink alapján azért arra is számítok, hogy a közönség extra oxigént, energiákat tud majd adni a csapatnak – mondta a diósgyőri tréner, aki arra a kérdésre, hogy a magyar élcsapatokhoz, illetve a nemzetközi mezőnyhöz mérten a Castors erejét hová helyezi el, a következőket válaszolta: – Ez a belga együttes azok közé tartozik, akiknek határozott elképzelésük van arról, hogy mit akarnak játszani, ráadásul ezt meg is tudják valósítani, mondjuk hazai szinten a Sopronhoz, vagy a Pécshez hasonlóan. Ahogy most kinéznek, nekem is az a véleményem, hogy Európa legjobb 20 csapata között vannak. Az egy másik kérdés, hogy a szezon hosszú, és aki az évadnak ebben a fázisban ilyen teljesítményt ad le, arról nem lehet tudni, hogy mire lesz képes a későbbiekben...

Arra a felvetésre, hogy ebben a párharcban az is erősen benne van, hogy akár ki is kaphat a Diósgyőr a látogatótól, Miguel del Jesús López Alonso így felelt:

– A sportban olyan általánosságokat el lehet mondani, ami a kosárlabdára még erőteljesebben igaz, hogy az egyik csapat nyer, a másik pedig veszít. Mi játszunk itthon, ők az eddigi elért eredményeik alapján kellő önbizalommal érkeznek, de szeretnénk a hazai pályánkat megvédeni.


Mit vár a mérkőzéstől?

Tiffany Bias, az Aluinvent-DVTK amerikai irányítója: ,,Hosszú ideje készülünk erre az összecsapásra, kemény edzéseken vagyunk túl, reméljük, hogy a legjobbat tudjuk kihozni a mostani mérkőzésből.”


Az E-csoport állása

  • Castors Braine Brabant Wallon 2 2 - 177-126 4
  • Lombos Cascais 2 1 1 149-168 3
  • Aluinvent-DVTK 1 - 1 76-81 1
  • Flammes Carolo Basket 1 - 1 58-85 1

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!