Sport

2014.11.06. 07:33

Aluinvent-DVTK: Nyitánynak kis vereség az Európa Kupában

Az Aluinvent-DVTK alulmaradt a portugál éjszakában lejátszott EK-mérkőzésen.

Az Aluinvent-DVTK alulmaradt a portugál éjszakában lejátszott EK-mérkőzésen.A női kosárlabda Európa Kupa E-csoportjának 1. fordulójában, szerdán este Portugáliában, Lisszabon mellett lépett pályára az Aluinvent-DVTK csapata. Az összecsapást nem lehetett időben elkezdeni, mert a technikával gondok adódtak, az eredményjelző és a zsűriasztal között nem volt kapcsolat. Viszont a rendes kezdési időpont, a 20.45-ös hivatalos start után 5 perccel helyre állt a rend, és 20.53-kor útjára indulhatott a labda.

A találkozó hárompontos kísérletekkel kezdődött, bár a hazai oldalon az első kimaradt, de a lepattanóból egy sima kettes azért összejött a szerb Baltic révén, aztán az amerikai Lloydé már ült a triplavonal mögül, csakúgy, mint Snytsináé a válaszban (5-3). Aztán két és fél percen át egyik oldalon sem született gól, majd Coulibaly egyenlítése után (5-5) a már említett két hazai játékos vezérletével három minután belül hét ponttal megugrott a Lombos (14-7), ami után vendég időkérés következett. Csakhogy a folytatásban is gyengén dobtak a diósgyőriek, és volt rontott passz is, de ennek ellenére szívós mezőnymunkával, a negyed végére három pontra feljöttek (16-13). Kár, hogy az utolsó percben Lloyd két duplát is bevágott (20-13).

A második játékrész elején a DVTK részéről a jól brusztoló Coulibaly szerzett pontokat az ellenfél palánkja alól, de a hazaiaknak ezekre megvoltak a válaszaik, így a különbség nem csökkent (25-18), egészen addig, amíg Bias és Bálint is be nem kapcsolódtak a pontgyártásba. Utóbbinak a 15. percben esett duplája után hazai időkérés miatt állt a játék (33-29), de ez nem sokat segített rajtuk, a folytatásban a Diósgyőr kemény védekezése közepette nem nagyon találtak dobóhelyzetet a portugálok, viszont a túloldalon Bálint harmadik mezőnykosara után a 17. percben Horváth B. is megszerezte az első találatát, és ezzel a meccs folyamán először volt a magyar csapatnál az előny (33-34). De ezután a portugálok percei következtek, a Diósgyőr zónavédekezésének hibáit jó százalékkal használták ki, távoli dobásaikkal nemcsak, hogy visszavették az előnyt, hanem pár pontos fórt szereztek a hosszú szünetre (43-38).

Fordulás után

A térfélcserét követő első percekben ellenfele nyakára futott a Diósgyőr (47-46), de a 23. minutától hosszú időn át képtelenek voltak a gyűrűbe találni a vendégek. Sem a cserék, sem az időkérés nem segített, miközben a Lombos apránként szerezte a góljait, és 10 pont fölé mentek (57-46). Jellemző módon négy perc csend után csak büntetőből tudott faragni hátrányán a DVTK, és nem úgy tűnt, hogy innen sikerülhet felállniuk, mert az a fajta verekedős játék, amit a házigazdák játszottak nem igazán ízlett nekik (65-53).

A záró játékrész elejét védekezésben (is) megnyomták a vendégek (67-61), nem sok levegőt hagytak a hazaiaknak, majd amikor a DVTK legeredményesebb játékosa, Snytsina gyors egymásutánban két triplát hintett, szűk öt perccel a befejezés előtt elérhető közelségbe került a hazai csapat (71-69). Jött is a Lombos időkérése, ami lefékezte a Diósgyőrt, és Lloydban még volt annyi erő, hogy toljon egyet a csapatán. Ez annyira sikerült neki, hogy célba is értek, izgalmas végjátékban sikerült megtartani előnyüket.

ÉM


Jegyzőkönyv:

Lombos Cascais – Aluinvent-DVTK 81-76

(20-13, 23-25, 22-15, 16-23)

Carcavelos, 350 néző. V.: Barbara (máltai), Nazimek (ír), Giancecchi (san marinói).

Lombos Cascais: Viana (1), LLOYD (27/9), DJASSI (17/6), Baltic (10), KOSTOURKOVA (12). Csere: Mershon (5/3), Aragao (3/3), Bernardeco (6/3), Guerreiro (-). Vezetőedző: Jose Leite.

Aluinvent-DVTK: Horváth B. (2), Czank (7/3), BÁLINT (11), SNYTSINA (20/12), Coulibaly (9). Csere: Szécsi (9), Dubei (5/3), Bias (9), Szabó P. (4). Vezetőedző: Miguel del Jesús López Alonso.

Kipontozódott: Czank a 40. percben.


A csoport másik mérkőzésén: Flammes Carolo Basket (francia) – Castors Braine Brabant Wallon (belga) 58-85 (14-28, 14-23, 17-10, 13-24).


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!