Sport

2014.11.19. 20:25

A Castors a Diósgyőrt sem kímélte

A belga csapat veretlen maradt, a DVTK pedig nyeretlen a női kosárlabda Európa Kupában.

A belga csapat veretlen maradt, a DVTK pedig nyeretlen a női kosárlabda Európa Kupában.

A női kosárlabda Európa Kupa E-csoportjának 3. fordulójában szerdán este az Aluinvent-DVTK együttese a belga Castors Braine gárdáját fogadta a miskolci városi sportcsarnokban. Az már a kezdés előtt kiderült, és nem sokkal utána még jobban kidomborodott, hogy jó fizikumú, jó szerkezetű csapat érkezett vendégségbe. Akik közül Trahan nem spórolt a centergólokkal, akiknek a bedobóik biztos kézzel engedték el a triplákat, akik nagyon koncentrált védekezést mutattak be. És ezek eredményeként öt percen belül már 14 egységénél jártak, és tíz ponttal vezettek (4-14). Ez volt az a pont, amikor időt kért a hazaiak mestere, és volt mit mondania, mert a játékosai védekezésben nem tudták útját állni a belga támadásoknak, támadásaik körülményesek voltak, a dobásaik pedig nagyon nagyon pontatlanok. Nagy változás a pauza után sem következett be, a vendégek agresszívebben, keményebben játszottak, és nem mellékesen jobban is, így már az első negyed végén jelentős különbséggel vezettek (9-23).

A második tíz perce elején a Diósgyőr a semmiből elkezdett feltápászkodni, jobban céloztak, és a védőmunka erőteljesebb lett, majd amikor Bálint bevágott egy triplát, a 14. percben 10 ponton belülre kapaszkodtak vissza (18-29). Csakhogy ekkor a belga csapat legjobbjai összekapták magukat, elsősorban védekezésben. Másodsorban pedig feljavultak a dobásokban, és visszahúzták magukat előbb 10 pont fölé (20-35), majd nem sokkal később 20 fölé (23-44). És ebben a játékrészben is megdobták a maguk 23 pontját, de a DVTK-nak a második negyedbeli enyhe javulása sem volt elég ahhoz, hogy ne dőljön el a meccs már a hosszú szünet előtt (23-46).

Fordulás után

A térfélcserét követően ismét a belga csapat parádézott, szegény Lopez edző próbálta forgatni az övéit, hátha talál olyan játékost, formációt, aki, ami eredményes. Snytsina villant néhányat, de ezzel is csak épphogy húszon belülre tudtak jönni a hazaiak (37-56), egy szintén szétforgatott vendégcsapattal szemben, amelyben többnyire az addig a kispadot koptatók jutottak szóhoz. Ezt használta ki a DVTK, és került közelebb ellenfeléhez, amikor pedig a 29. percben Horváth B. leindításos kosara után 15 pontra jött fel a hazai csapat (44-59), belga időkérés következett, de a negyed végéig a különbség már nem változott számottevően, ezt a játékrészt 7 ponttal megnyerte a Diósgyőr (46-62).

A negyedik negyed elején hazai gólok estek (50-62), amit nem hagyott válasz nélkül a Castors (50-69), így hazai időkérés következett. A folytatásban pedig a jövő építése. Mivel a meccs már lefutott volt (55-75), a következő feladatok jegyében próbálhattak meg ezt azt élesben az edzők. Az utolsó percekben pedig azt konstatálhattuk, hogy belga együttes a csoportbeli ellenfelei közül a franciák, és a portugálok után a magyar csapatot is legyőzte, és megmutatta a miskolci közönségnek (köztük Miskolc polgármesterének, dr. Kriza Ákosnak, aki hosszú idő után látogatott ki ismét kosárlabda meccsre), hogy más kategóriát képvisel, hogy az európai élmezőnyhöz tartozó török, orosz csapatok szintjén van. Továbbjutásuk biztosra vehető, a kérdés csak az, hogy mögöttük meg lehet-e szerezni a csoport második helyét.


Átadó

A mérkőzés szünetében a diósgyőri kosárlabdacsapat közvetlen utánpótlása lépett pályára, egy sportfelszerelés átadó keretében, amelyhez a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnökségi tagja, Rózsás Gábor fűzött néhány szép gondolatot. A piacvezető amerikai sportszergyártó cég melegítőit pedig az utánpótláscsapatokat működtető alapítvány fő mentorától, Demeter Ervintől, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kormányhivatal kormánymegbízottjától vehette át a több mint félszáz leány kosárlabdázó.


JEGYZŐKÖNYV

Aluinvent-DVTK – Castors Braine (belga)

59-78 (9-23, 14-23, 23-16, 13-16)

Miskolc, 1000 néző. V.: Sutulovic (montenegrói), Isachenko (ukrán), Karovic (bosnyák).


Aluinvent-DVTK: Bias (8), Czank (9), BÁLINT (13/3), SNYTSINA (17/9), Coulibaly (7). Csere: Szécsi (-), Dubei (4), Horváth B. (2), Szabó P. (1). Vezetőedző: Miguel del Jesús López Alonso.

Castors Braine: MESTDAGH (12/12), ALLEMAND (8/6), Spencer (10/6), STEINBERGA (21/3), TRAHAN (15). Csere: Eglite (4/3), Ballau (6/6), Anderson (2), Grzesinski (-). Vezetőedző: Ainars Zvirgzdins.


Miguel del Jesús López Alonso: – Először is gratulálni szeretnék a Castorsnak, jóval erősebbek voltak mint mi. Nekünk nem sikerült azokat a taktikai elemeket megvalósítani, amelyeket gyakoroltunk. Úgy tűnik, hogy nyomás alatt egyelőre nem tudunk eredményesnek lenni, tovább kell dolgozzunk, és építenünk a csapatot, hogy ez másképp legyen.

Ainars Zvirgzdins: – Elsősorban az volt a fontos, mivel a klub története során először játszik az európai kupaporondon, hogy idegenben minél több győzelmet tudjunk szerezni. Ezen a mérkőzésen támadásban, védekezésben is jól játszottunk, a meccs első részében sikerült tisztes előnyt szerezni, és ezt a második félidőben tartani. Vannak sérültjeink, például az egyik irányítónk, talán ha ő visszatér, akkor tudunk olyan produkciót nyújtani a végén is, mint az elején.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!