Sport

2014.10.23. 20:39

Paks vs. DVTK - Bacsa Patrik: "Nem kell bennünket temetni"

Kevés volt Bacsa Patrik csodagólja Pakson, ahol három gólt kapott a DVTK.

Kevés volt Bacsa Patrik csodagólja Pakson, ahol három gólt kapott a DVTK.A pápai egy pont után hármat szeretett volna szerezni a szerdai ,,pótláson" a DVTK, ám végül kikapott, úgy, hogy paksi találkozón végig a Duna-partiak domináltak.

– Belülről, úgy éreztem, hogy egy nagyon küzdelmes mérkőzés volt, amibe belejátszott az is, hogy vizes, mély volt a pálya – kezdte a hétközi találkozó elemzését a diósgyőri találat szerzője, Bacsa Patrik. – Tudtuk, hogy a Paks dominálni akar majd, hagytuk őket, hogy próbálkozzanak, mi pedig úgy gondoltuk, hogy ellenakciókból eredményesek lehetünk. Nem volt sok helyzetünk, viszont ,,Boti", Antal Botond nagyon jól védett, és szerencsére az 57. percben meg tudtuk szerezni a vezetést. Ezek után azt akartuk folytatni, amit elképzeltünk, de a hazaiak nagyon ránk jöttek, nem tudtuk megtartani a labdát, ennek köszönhetően egyenlítettek, majd még szereztek két gólt. Nagyon sajnáljuk, hogy a mérkőzés végét így elrontottuk, ezt egy olyan komoly csapat, mint amilyen a Diósgyőr, nem teheti meg.

Bátran, ösztönből

A fiatal csatár Pápán csereként kapott lehetőséget Sivic Tomislav vezetőedzőtől, és két helyzete is volt. Nyilván mindez belejátszott abba, hogy a szakvezető ezúttal a kezdő tizenegybe jelölte.

– Mindig úgy készülök, hogy játszani fogok, és ha csak csereként kapok lehetőségek, akkor is igyekszem bizonyítani, mindent megtenni azért, hogy eredményes legyen a csapat – fogalmazott Bacsa Patrik. – Most is próbáltam meghálálni a bizalmat, örülök a gólnak, ez természetes, de nagyobb örömet okozott volna, ha nyerünk Pakson.

Ezek után azért felelevenítettük a támadóval a találatát.

– Kicsit egyedül voltam a szélen, amikor megkaptam a labdát, de nem volt új a szituáció, sokszor voltam már ilyen helyzetben – nyilatkozta Bacsa Patrik. – Úgy döntöttem, hogy bátran, ösztönből megpróbálkozom csellel, cselekkel, amikkel át tudtam jutni a paksiakon. Egy hasonló lövésem kimaradt Pápán, most néztem a labdát, amibe Molnár csak beleérni tudott, menteni már nem volt képes.

Nagyobb motiváció

A DVTK saját nevelésű futballistájának felhoztuk, hogy három éve, 2011 őszén, amikor Benczés Miklós volt még a vezetőedző, féltávnál a dobogón tudott állni a Diósgyőr, ami még most is meglehet.

– Valóban, nekem már van ilyen tapasztalatom, tudom, milyen érmes helyen lenni... – fogalmazott Bacsa Patrik. – Akkor, utána, sajnos lecsúsztunk ebből a pozícióból, most azt szeretném, ha mindez nem így alakulna... Biztos vagyok benne, hogy tudunk javítani, és fogunk is javítani... Az elmúlt két meccsből hat pontot terveztünk, nem lett belőle csupán egy, de eddig jól szerepeltünk, úgyhogy menni kell tovább azon az úton, amelyet kitűztünk magunk elé, és akkor a sorstól visszakapjuk azt, amit most elvett tőlünk. Szerintem nincs nagy probléma, nem kell bennünket temetni, mert azért még mindig ott vagyunk az élbolyban, s amennyiben a szombati bajnokit megnyerjük, akkor újabb lépést tehetünk a cél elérése felé. Persze, ez nem lesz könnyű, mert az újonc Dunaújváros az elmúlt fordulóban megszerezte az első sikerét, úgy, hogy ,,Pici", Nikházi Márk remekül futballozott. Hazai pályán eddig sem volt gond a motivációval, de ezek után még nagyobb lesz, mert bizonyítani akarunk a szurkolóinknak.

A piros-fehérek az elmúlt két összecsapáson elhullajtottak öt pontot, így nemhogy a második helyezett MTK-ra nem tudtak felzárkózni, de a paksiak a harmadik helytől is megfosztották a miskolciakat.

ÉM-MI


Jegyzőkönyv

MVM Paks – Diósgyőri VTK 3-1 (0-0)

Paks, 300 néző. V.: Pintér (Ring, Király).


MVM Paks: Molnár (0) – Fiola (6), Gévay (6), Kovács G. (5), Báló (6) – Kecskés (6), Tamási (5) – Haraszti (6), Bertus (6), Bartha (7) – Simon A. (5). Vezetőedző: Csertői Aurél.

Diósgyőri VTK: Antal (7) – Okuka (5), Alves (5), Kádár (5), Husic (5) – Egerszegi (4), Elek (5) – Gosztonyi (4), Bognár I. (5), Barczi (4) - Bacsa (6). Vezetőedző: Sivic Tomislav.


Csere: Bognár helyett Marjanovic (4) a 46., Gosztonyi helyett Griffiths (5) a 46., Tamási helyett Kesztyűs (6) a 62., Barczi helyett Grumic (-) a 68., Simon A. helyett Hahn (-) a 72., Haraszti helyett Kulcsár D. (-) a 91. percben.

Sárga lap: Kádár a 47., Fiola a 77. percben.

Gólszerző: Bacsa (0-1) az 57., Gévay (1-1) a 85., Bartha (2-1) a 89., Bartha (3-1) a 93. percben.


Csertői Aurél: – Amióta itt vagyok Pakson edző, talán ma nyújtottuk a legjobb teljesítményt. Nehéz talajon az első perctől kezdve uraltuk a meccset. A sors igazságtalansága lett volna, ha ezt mérkőzést elveszítjük, ilyen arányban is megérdemelten nyertünk. Gratulálok a srácoknak, erőn felül teljesítettek, az utolsó húsz percben a kapu elé szegeztük az ellenfelet. Ma jól futballoztunk, a Diósgyőr fölé nőttünk, sok helyzetünk volt, a végére kijött a különbség.

Sivic Tomislav: – Amik most történtek, nem könnyű megmagyarázni. Ma a Paks jobb csapat volt, megérdemelte a győzelmet, amelyhez gratulálok. Nincs mit sajnálni, a Paks most jobb csapat, mint a Diósgyőr jelen pillanatban. A második félidőben úgy gondoltuk, hogy a kontrákból veszélyesebbek lehetünk, ez sikerült, mert gólt szereztünk, tudtuk, hogy kijebb kell mennünk, nem hagyni annyi területet a Paksnak. Sok szögletük volt a hazaiaknak, Antal pedig jól védett. Valami nem működött, ehhez nem lehet mit hozzátenni, csak azt, hogy a Paks teljes mértékben jobb volt.



Percek, események

57. perc: Bacsa cselezte be magát a 16-oson belülre a bal oldalon, négy paksi játékos között, 13 méterről lőtt, Molnár csak beleérni tudott a labdába, ám az a kapu jobb oldalában kötött ki, 0-1.


85. perc: Bartha baloldali pontrúgása után a diósgyőri ötösnél Gévay tette bele a lábát a labdába, amely a kapu jobb oldalában kötött ki, 1-1.


89. perc: Kecskés ugratta ki Bertust, Antal védett. Viszont Bertus ismételt, beadott és középen Bartha, félfordulattal a kapu jobb oldalába bombázott, 2-1.


93. perc: Kitámadtak a vendégek, kontrázott a Paks, Bartha elfektette Antalt, első lövését blokkolták, másodjára kilőtte a jobb alsó sarkot, 3–1.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!