Sport

2014.10.07. 15:42

Ózdon ülésezik a birkózás országos vezérkara

A Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ) kihelyezett elnökségi ülését október 9-én, csütörtökön Ózdon tartja meg. A stadionlátogatással, az olimpiai emlékoszlop megtekintésével egybekötött eseményen jelen lesz az újdonsült világbajnok Bácsi Péter és az egyaránt vb-bronzérmet kiérdemlő Lőrincz-testvérpár, Tamás és Viktor is.

A Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ) kihelyezett elnökségi ülését október 9-én, csütörtökön Ózdon tartja meg. A stadionlátogatással, az olimpiai emlékoszlop megtekintésével egybekötött eseményen jelen lesz az újdonsült világbajnok Bácsi Péter és az egyaránt vb-bronzérmet kiérdemlő Lőrincz-testvérpár, Tamás és Viktor is.

Tudomásom szerint az MBSZ még sosem tartott elnökségi ülést vidéki helyszínen, így egykori ózdi birkózóként dupla öröm számomra, hogy a vezérkar elfogadta meghívásunkat az egykori kohászvárosba – fogalmazott Rónai Kálmán, aki 22 éve vezeti a megyei birkózó szövetséget, 20 éve az MBSZ alelnöke és mind emellett a Magyar Olimpiai Bizottságnak is a tagja. – Az ózdi birkózás múltjában olyan nagyszerű sportolókat említhetek, mint az olimpiai- és világbajnok Varga Jánost a magyar bajnoki döntőben legyőző Pirint János, az olimpikon Pitti Péter és Nyalka Imre, a sokszoros magyar bajnok és válogatott Szabó József, a 100 kg-os válogatott Dobó István, a veterán világbajnok Kónya Lajos, vagy az ifjúsági válogatott ifj. Szodin Lajos. Két edzőnk, Benus Ferenc és Szodin Lajos szakmailag és emberileg is csodálatos munkát végzett. 35 év kihagyás után, a 2005-ben élesztettük újjá az ózdi birkózósportot, melyet szeretnénk tovább erősíteni. Jelenleg Dudás Ottó testnevelő tanár irányítja az edzéseket. Örvendetes, hogy Ríz Gábor országgyűlési képviselő, a B.-A.-Z. Megyei Közgyűlés alelnöke és Fürjes Pál, Ózd polgármestere is mellénk állt, mindketten patronálják törekvéseinket. Visszatérve a 10 órakor kezdődő MBSZ ülésére, a főbb programpontok között az idei világbajnokság értékelése, a szakág-vezetők beszámolója, az eredményesség további fokozását szolgáló szakmai javaslatok megtárgyalása szerepel.

Megújult környezetben

Ózdon ma is komoly igény van a birkózó sportra, melyet képviselőtársunk, a sportágat egykor szintén művelő Csutor László közreműködésével igyekszünk mind jobban felvirágoztatni – mondta Fürjes Pál, Ózd polgármestere. – Az „anyaintézményként” funkcionáló Vasvár Úti Általános Iskola tornaterme teljesen megújul, melyet követően ideális feltételeket biztosíthatunk a birkózóknak is. A tornaterem mellett maga a birkózó szakosztály, annak vezetése is átalakulóban van. Külön lökést ad a sportág ózdi megreformálásának, hogy az MBSZ nálunk, a kiváló konferencia körülményeket biztosító Kaszinóban tartja meg rangos összejövetelét. Kihasználva az alkalmat, szeretnénk elbüszkélkedni vendégeinknek a stadionunkkal, az olimpiai emlékoszloppal is. Az önkormányzat a jövőben is lehetőségeihez mérten, maximálisan támogatni kívánja a sportéletet. Az állami szerepvállalás mellett pályázati forrásokat is keresünk egyesületeinkkel, szakosztályainkkal, de a TAO igénybevétele szintén sokat segít a rendszer működtetésében, a színvonal megtartásában.

ÉM-SZIS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!