Sport

2014.10.16. 11:14

Orvos párja biztatta a műtét alatt a barcikai centert

Kazincbarcika - Eltört az ujja meccs közben, ezért az idén már nem léphet pályára a kazincbarcikai röplabdázó.

Kazincbarcika - Eltört az ujja meccs közben, ezért az idén már nem léphet pályára a kazincbarcikai röplabdázó.Pécsett nyert 3:1-re múlt szombaton a Vegyész RC Kazincbarcika NB I-es férfi röplabdacsapata, amely nélkülözte három játékosát Baranyában: sérülés miatt Tóth M., Szabó D. és Blázsovics sem léphetett pályára. A harmadik szettben aztán újabb röpis esett ki az észak-borsodiaktól, mert egy blokkolás során Csizmadiának eltört az ujja.

– A pécsiektől dr. Horváth ütött a négyes poszton, és ketten, Bokor Elekkel kimentünk rá sáncolni, én szélen, ő középen – emlékezett vissza az akkor történtekre Csizmadia János. – Belenyúltam a labdába, amely kiment out-ra, majd azonnal elindultam a kispad felé, hogy jeget kérjek, közben láttam, hogy a jobb kezem mutatóujja nem a jó irányba mozdul el. Volt orvos a helyszínen, ez minden meccsen kötelező, aki megnézte, és azt mondta: nem valószínű, hogy kiugrott, szerinte eltört. Beültünk ketten a kocsijába, és elvitt a kórházba, a többiek pedig folytatták a mérkőzést.

Futás, erősítés

A VRCK 25 esztendős, 205 centiméter magas centerének ujját ellátták (sínt kapott és fájdalomcsillapítót), igaz, a csapat a találkozót követően még körülbelül másfél órát várt rá az egészségügyi intézménynél, ahonnan végül 22 órakor indulhatott haza a kazincbarcikai különítmény.

– Vasárnap dél körül már meg is műtött itthon, a megyei kórházban dr. Lenkei Balázs – folytatta a történetet Csizmadia János. – Mivel kedvesem traumatológus, ráadásul ügyelt is, ott volt a beavatkozásnál, próbált nyugtatni, ennek köszönhetően aránylag jól bírtam a dolgot… Kiderült, több darabra tört az ujjam, hosszirányban is. Egy T-alakú lemezt tett be a doktor úr, illetve be is gipszelték a kezemet, ami nagyjából két hétig lesz rajta. A gyógyulás minimum 2-3 hónapot igénybe vesz, ami azt jelenti, hogy ebben az esztendőben már biztosan nem fogok labdába ütni. Amíg a gipsz nem kerül le, addig semmit sem csinálhatok, utána heti egyszer-kétszer futok majd, illetve erősítek, hogy fizikailag ne essek vissza.

Előtte beteg volt

A VRCK röpisének olyan szempontból jól jön a kihagyás, hogy iskolába jár, és legalább jobban tud a tanulásra fókuszálni.

– A Miskolci Egyetemen vagyok végzős, mérnök-informatikus szakon, közeleg az államvizsga, de természetesen dolgozom is, rendszergazdaként – árulta el mindezt még Csizmadia János, aki még az alábbiakat tette hozzá: – Nem jött jókor a sérülésem, hiszen mostanában többen is kiestek a keretből hasonló ok miatt, szerencsére a posztomon vannak páran, akik pótolni tudnak, Szabó Máté, Gulyás Ádám, Csányi Tamás, de Bokor Elek számára sem ismeretlen ez a hely. Egyébként a bajnokság első két fordulójában betegséggel küzdöttem, ezért nem tudtam játszani, a pécsi volt az idei első mérkőzésem, erre jött ez a törés…

ÉM-MI


Csapatról, esélyekről

Sokan akár az aranyéremre is esélyesnek tartják idén a Vegyészt, minderről így vélekedett Csizmadia János.

– Remek társaság jött össze Barcikán, jó játékosok érkeztek azok mellé, akik korábban is itt voltak, ez kiderült a felkészülés során, de azt hiszem, kell még egy kis idő az összeéréshez – hangsúlyozta a barcikaiak egyik erőssége. – Amennyiben meglesz a megfelelő kohézió, az összetartás és a küzdés, amely a 2011/2012-es szezonban bronzérmet eredményezett, akkor bízhatunk abban, hogy a dobogón zárunk a bajnokság végén. Van négy-öt együttes, amely borsot törhet a másik orra alá, ha valahol kiesik egy-két ember, az sokat számít, az élcsapatként számon tartott gárdák máris hullajtottak pontokat itt-ott, mi például Sümegen. A lényeg mint mindig, a rájátszásban dől el, amelyre szeretnék már százszázalékos lenni.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!