Sport

2014.10.03. 09:34

DVTK vs. FTC - Nyitás már ebédidőben

Miskolc - Már csak egy nap: szombaton a Ferencváros a vendég a diósgyőri stadionban.

Miskolc - Már csak egy nap: szombaton a Ferencváros a vendég a diósgyőri stadionban.Pénteken 9 órakor már csak mintegy 320 jegy volt a diósgyőri szurkolók számára a szombaton 14 órakor kezdődő Diósgyőr – Ferencváros NB I-es labdarúgó mérkőzésre. Ezek mindegyike állóhelyre szólt, az ülőhelyekre (tribün, napos oldal) érvényes biléták ugyanis már korábban elfogytak. Amennyiben a ferencvárosi szimpatizánsok megvásárolnák a részükre biztosított kontingenst, úgy 9800-an nézhetnék meg a helyszínen az összecsapást. A feltételes mód azonban indokolt, hiszen a hírek szerint (hasonlóan az MTK - FTC és Újpest - FTC idegenbeli rangadókhoz) a szervezett ferencvárosi szurkolói csoportok nem lesznek jelen a DVTK stadionjában, akik elsősorban a vénaszkennner és a szurkolói regisztráció miatt demonstrálnak távolmaradásukkal.

Időben érkezzenek

– Aki teheti, az használja a tömegközlekedést, ugyanis nagy autós forgalomra lehet számítani szombaton délután a stadion környékén, ahol vannak ugyanis bizonyos területek, ahol gépkocsikkal meg lehet állni, de a parkolóhelyek korlátozottak – hívta fel minderre a figyelmet Demkó Norbert, a DVTK sajtófőnöke, aki hozzátette a következőket is: – A kapukat már 12 órakor kinyitjuk, azért, hogy mindenkinek legyen megfelelő ideje arra, hogy elfoglalhassa a helyét.

– Amint arról már a szurkolóink értesültek, egy új szoftver került bevezetésre, ami nem tudta tartani a lépést a stadionba érkezők ütemével, ez a gond elsősorban a ,,napos oldalon" jelentkezett, de egy kapu a tribünnél is elromlott – mondta Demkó Norbert. – Ha ez előfordult ötezer nézőnél, akkor kilencezernél még inkább előfordulhat, ezért is tanácsoljuk mindenkinek, hogy ne az utolsó pillanatban érkezzen a stadionhoz. A hibát egyébként orvosolta a kivitelező cég, ,,élesben" azonban csak a meccsen tudjuk kipróbálni, reméljük, hogy ezúttal nem lesz semmilyen probléma.


[poll id="792"]


Fokozott ellenőrzés

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság különben fokozott ellenőrzést rendelt el szombatra, a hatóság a rendezvény helyszínét és az odavezető útvonalakat is biztosítja.

A mérkőzést a sportrendezvényeket biztonsági szempontból minősítő bizottság kiemelt biztonsági kockázatúnak minősítette. A megyeszékhelyre érkező FTC-szurkolókat a rendőrség az M30-as autópálya Miskolc déli lehajtója melletti áruház parkolójában ,,gyülekezteti", onnan a drukkerek szervezett formában, rendőri felvezetés és kíséret mellett utazhatnak tovább a stadionhoz.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!