Sport

2014.10.04. 00:16

DVTK vs. FTC - Harminchárom éve tart az átok

Miskolc - Szombaton 14 órától DVTK – Ferencváros mérkőzés a labdarúgó NB I 10. fordulójában. A rangadóról élőben tudósítunk a Borsod Online-on.

Miskolc - Szombaton 14 órától DVTK – Ferencváros mérkőzés a labdarúgó NB I 10. fordulójában. A rangadóról élőben tudósítunk a Borsod Online-on.

Egyik rangadóból a másikba csöppen a Diósgyőri VTK élvonalbeli labdarúgócsapata, hiszen a Videoton után a sorban az FTC következik.

– Minőségi foci volt Székesfehérváron, az ilyen mérkőzések kis apróságokon múlnak, ami most ellenünk volt, de megyünk tovább – szögezte le a szakember. – Boldog vagyok, amit itt megcsináltunk, hogy hétről-hétre rangadót játszunk, hogy bekerültünk abba a kategóriába, amelyben azok a csapatok vannak, amelyek a dobogóért harcolnak. A Ferencváros elleni meccset nem kell magyarázni... Van ötezer állandó nézőnk, ehhez még kijön ilyenkor ötezer, igazi ünnep lesz Miskolcon, így készülünk, úgy, hogy a három pont maradjon itt.

Nem tegnapi gyerek

Kellett-e ápolni Alves lelkét az öngól miatt, vagy hagyta, hogy a védő rendezze le magában mindezt? – vetettük fel mindezt Sivic Tomislavnak.

– Egy szerencsétlen mozdulat volt... Hibákat a gól előtt követtünk el, amik nagyobbak voltak, mint maga a gól. Két játékosunk megállt az oldalvonal mellett, mert azt gondolták, hogy kinn volt a labda, de amikor én is megnéztem utána, kiderült, hogy nem. Emiatt az ellenfél játékosa egyedül elment a szélen, amit következett ez a mozdulat, ami bárkinél előfordulhat. Alves nem tegnapi gyerek... Van úgy, van olyan helyzet, amikor egy edzőnek nem kell mondania semmit sem, mert ő is, és a játékos is tudja, hogy miről van szó. Viszont az edzéseken már teljesen rendben volt...

Tizenegy hónappal ezelőtt, 2013. november 2-án 4-1-re nyert a Ferencváros az Andrássy úton, viszont a kezdő tizenegyet böngészve kiderült: nyolcan azóta már nem tagjai a DVTK idei keretének, a fennmaradó három futballista pedig vélhetően csak a cserék között lesz most. Lehet-e ennek ellenére bármilyen párhuzamot vonni a két mérkőzés között? – kérdeztük ezt is Sivic Tomislavtól.

– Nem számít, hogy mi volt tavaly, akkor a csapatnak tavaly volt egy stílusa, amelyen változtattunk, azért, hogy jobbak legyünk. Azt hiszem, ez sikerült. Most egy olyan meccs következik, amelyen meg kell mutatni, hogy jobbak vagyunk.

Azt már csak mi tesszük hozzá: a DVTK legutóbb 1981. december 2-án verte meg hazai környezetben, bajnoki találkozón a Ferencvárost, mégpedig 2-0-ra.


[poll id="792"]


A nagy meccs szüli

A szurkolók mindig nagyon hegyezik magukat a fővárosi zöld-fehérek ellen, számukra ez ,,Az év meccse". Vajon erre minden játékos fel van készülve mentálisan, hogy bírja a nyomást? – kapta ezt a felvetést is a DVTK vezetőedzője.

– Ez az a kérdés, amelyre a mérkőzés után fogunk választ kapni. Érkezett hozzánk pár új játékos, akik még nem játszottak ilyen meccset, de a nagy meccs szüli a nagy játékost. Aki ezt nem bírja, annak a helyére olyan embert kell találni, aki bírni fogja... Nálunk minden adott ahhoz, hogy top csapat legyünk, fel kell vállalni, hogy esélyesek vagyunk, nem kell állandóan szerénykedni...

A szakvezetőt megkérdeztük Gera Zoltánról is, aki a Ferencváros honlapján úgy nyilatkozott, hogy a DVTK hazai pályán különösen jó és ezért nehéz mérkőzésre számít:

– Mi Miskolcon örülünk, hogy egy olyan szintű játékos jön, mint Gera Zoli... – mondta erre Sivic Tomislav. – Biztos vagyok benne, hogy vastapsot fog kapni a közönségtől, ezt a karrierje miatt megérdemli. De itt befejeződik ez a sztori, mert a pályán nem azzal fogunk foglalkozni, hogy ki honnan jött, és hogy kit, hogyan hívnak. Ott tizenegy ember lesz tizenegy ellen.

ÉM-MI


Gosztonyi visszatérhet

A DVTK-ban az egy ideje maródi Gosztonyi rendbe jött, így vele számolhat Sivic Tomislav. Takács még nem edzett a többiekkel, ezért valószínű, hogy nem kap lehetőséget szombaton, viszont Elek – aki sérülést szenvedett Székesfehérváron – a normál mederben tréningezett a héten. Németh elkezdte a futást, egyelőre nem a csapattal, arra nagyjából tíz napot várni kell.A várható összeállítás: Antal – Okuka, Alves, Kádár, Husic – Elek – Gosztonyi, Bognár, Barczi (Bacsa) – Grumic, Griffiths.


Játékosok mondták

Kádár Tamás: – Nehéz meccsen vagyunk túl, hiszen a Videoton Magyarország egyik legjobb csapata, ezért nem volt szégyen kikapni Székesfehérváron, nem lehetünk csalódottak. Amit isten elvett tőlünk, azt egyszer úgyis vissza fogja adni... A nézők jó focit láthattak, mert mindenki odatette magát. Az a találkozó így sikerült, most pedig lehet javítani. A keretünk kicserélődött, erősebbek vagyunk, többen vagyunk, nagyobb a konkurencia a csapatba kerülésért. Az ilyen mérkőzések viszik előre a magyar futballt, mint egy Diósgyőr – Ferencváros, amelyre rengeteg néző kijön. Nehéz lesz, a Ferencváros ellen mindig nehéz, de szeretnénk megmutatni, hogy igazi nagycsapattá váltunk.


Bognár István: – Megérdemeltünk volna egy pontot Fehérváron... Az effajta mérkőzéseken apróságok döntenek, akár fordított is lehetett volna az eredmény, mert az egyenlítő gólunk után úgy éreztem, hogy akár még nyerhetünk is. Annak idején azért kezdtem el focizni, hogy olyan rangadókon, mint egy Diósgyőr – Ferencváros, részt vegyek. Szeretném minden pillanatát élvezni a meccsnek, azt, hogy ennyi néző előtt játszhatunk. Hazai pályán van olyan erős a mi csapatunk, hogy bárki ellen megszerezze a győzelmet.



A labdarúgó OTP Bank Liga NB I góllövőlistája (2014/2015). tovább »

Felcsút, 2014. október 3., péntek (MTI) – A Puskás Akadémia hazai pályán 2-1-re legyőzte a legutóbbi ezüstérmes Győrt a labdarúgó OTP Bank Liga tizedik fordulójának péntek esti nyitómérkőzésén. tovább »

Miskolc - A DVTK és az MVK Zrt. arra kéri a szurkolókat, ha tehetik, közösségi közlekedéssel, villamossal vagy busszal induljanak a rangadóra, majd azzal is hagyják el a stadiont. tovább »

Miskolc - Már többször beszámoltunk róla, amikor a lehetséges új diósgyőri stadionról volt szó, illetve sajtótájékoztató, hogy akár már most a szombati Diósgyőr - Ferencváros mérkőzést követően hozzáláthatnak bizonyos állóhelyi rész(ek) lebontásához az Andrássy úton. tovább »

Miskolc - Már csak egy nap: szombaton a Ferencváros a vendég a diósgyőri stadionban. tovább »

Miskolc - A miskolci Andrássy úti stadionban 2014. október 4-én, szombaton 14 órakor rendezik a DVTK – FTC OTP Bank Liga labdarúgó-mérkőzést. A rendőrség a rendezvény helyszínét és az oda vezető közlekedési útvonalakat is biztosítja. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!