Sport

2014.10.04. 18:03

DVTK vs. FTC - Edzői nyilatkozatok

"A mai sikerhez nagy gratuláció jár a fiúknak, mert nagyon komolyan játszottak" - nyilatkozta Sivic Tomislav, a Diósgyőri VTK vezetőedzője a Ferencváros elleni, 33 év utáni győztes hazai bajnoki után.

"A mai sikerhez nagy gratuláció jár a fiúknak, mert nagyon komolyan játszottak" - nyilatkozta Sivic Tomislav, a Diósgyőri VTK vezetőedzője a Ferencváros elleni, 33 év utáni győztes hazai bajnoki után.

Sivic Tomislav (Diósgyőri VTK): – Ez nagyon jó, nyitott mérkőzés volt, mindkét csapat a 3 pontért ment. Az első félidőben oda, vissza magas iramú játék folyt, amelyben mi jobbak voltunk, egy nagyon nagyon jó csapat ellen. Ez külön öröm, úgy néz ki, hogy a történelem mestere vagyok, a Feröer-szigeteken 35 év után bajnokcsapatot csináltunk, Kecskeméten 97 év után NB I-es együttest, 34 év után hoztunk Diósgyőrbe egy kupát, és 33 év után pedig megvertük hazai bajnokin a Fradit. Természetesen ezeket nem egyedül értem el, és a mai sikerhez nagy gratuláció jár a fiúknak, mert nagyon komolyan játszottak. Három csatárral mentünk ki, az első gól ebből született, utána kaptunk egy gyors gólt, amikor öt játékosunkat cselezték ki, és erről még beszélünk majd az öltözőben, de utána megtettünk mindent, volt fegyelem, magas iram, és győzelem.

Thomas Doll (Ferencvárosi TC): – Természetesen nagyon csalódott vagyok, igazából megint sikerült az ellenfél csapatát felépíteni. Azt hittem, hogy ma a következő lépést meg tudjuk tenni, de azt is tudom, hogy néhány játékosnak nagy hiányossága van és ez a csapatteljesítményben visszavet minket. A védekezés területén hiányolom, hogy játékosaim nem minden testrészükkel próbálják menteni a szituációkat. Annyira egyszerű lett volna győzni, a DVTK 4-4-2-t játszott, a középpályán eggyel többen voltunk, egy-egy jó passzal kellett volna többet játszanunk itt, és nem bonyolítani a játékunkat. Sajnos, mostanában két lehetőség közül mindig a rosszat választjuk, nem csak hátul helyezkedésben, hanem elől is. Persze látjuk, hogy a fiúk futnak, akarnak, de az utolsó passzra, akcióra, mintha már nem telne az erőből. 10 meccs után egyenleget vonhatunk, a tabella nem hazudik, a hazafelé tartó úton pedig bosszankodhatunk, hogy csak ennyi jött ki ebből a meccsből, pedig sokkal több volt benne.






A labdarúgó OTP Bank Liga NB 10. fordulójában a Diósgyőri VTK gárdája a Ferencvárosi TC együttesét fogadta szombaton 14.00 órától Miskolcon az Andrássy úton. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Borsod Online-on! tovább »

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!