Sport

2014.10.28. 22:57

Aluinvent-DVTK: Amerikai irányító? Van másik! Na látod?

Mint a tőle elvett hangszereket a kabátjából egymás után előhúzó mutatványos, nem jött zavarba a DVTK.

Mint a tőle elvett hangszereket a kabátjából egymás után előhúzó mutatványos, nem jött zavarba a DVTK.

Az Aluinvent-DVTK női kosárlabdacsapata hiába szerződtetett amerikai kosarast a mostani szezon előtt, és hiába kezdte el a munkát augusztus elején Italee Lucas a piros-fehéreknél, az irányító nem tudott pályára lépni bajnoki meccsen, játékengedélye híján. A 25 éves játékosra ugyanis az angolai Interclube is mint a saját sportolójára tekintett, ráadásul a Nemzetközi Kosárlabda Szövetségnek olyan dokumentumokat mutatott be, amelyeket az amerikai kosárlabdázó és menedzsere nem tudtak tromfolni, ennek cáfolatát képtelenek voltak bemutatni. Így az ügyét tisztázandó az irányító a múlt héten csütörtökön elutazott Angolába, és ezt követően a diósgyőriek várták, hogy visszajelezzen, ami hétfőn történt meg.

Italee Lucas arról tájékoztatott minket, hogy december 15-e előtt nem tud visszatérni hozzánk, ami nem lepett meg nagyon minket, ugyanis a játékosnak nem volt abból a szerződéséből, amelyet az angolai klubbal kötött, így csak az Interclube-on múlott, hogy elengedi-e vagy sem, amire pénzért nyilván hajlandóak lettek volna, de ugye mi abban a tudatban szerződtettük a játékost, hogy szabadon igazolható, így fel sem merült, hogy fizessünk érte – válaszolta érdeklődésünkre Szabó István, az Aluinvent-DVTK technikai menedzsere. – Feltételezem, hogy Lucasnak kínáltak egy kis pénzt, így nekik lesz irányítójuk másfél hónapig, az amerikai kosaras pedig játszani tud, de ez fejlemény számunkra már érdektelen. Mivel erre az esetre is felkészültünk, így az irányító értesítése után azonnal felvettük a kapcsolatot azokkal a potenciális jelöltekkel, akik a szűrőnkön a múlt héten átmentek, és szerencsére pár óra alatt sikerült is megállapodnunk Tiffany Bias-szal.

Vagyis, mint a 80-as évek zenebohóca, aki a manézson egymás után húzta elő kabátjából a hangszereket, amelyeket sorban vettek el tőle, de ő a „van másik! na látod?” felkiáltással, azonnal egy másikat húzott elő, a diósgyőriek is hasonlóan jártak el, egy új amerikai irányítót prezentáltak.

A 22 éves, 168 centiméter magas irányítót, Tiffany Biast szerződtették, aki a legutóbbi WNBA-s szezonban, a női észak-amerikai kosárlabda ligában bajnoki címet szerzett a Phoenix Mercury együttesével. Igaz, ebben a csapatban csak epizódszerephez jutott, 21 meccsen összesen 77 percet töltött a pályán és 18 pontot szerzett az évadban, viszont a Chicago Sky elleni döntő két meccsén is játéklehetőséget kapott. A fiatal kosarasnak ez lesz az első európai éve, a WNBA szezonja előtt az Oklohama State University csapatában játszott, az NCAA Big Twelve ligában, ahol a háromszor választották be a sorozat legjobb játékosaiból összeállított csapatba. Az oklahomai klub történelmébe is beírta magát az ifjú irányító, azzal hogy a legtöbb gólpassz (791) az ő nevéhez fűződik.

A tervek szerint Tiffany Bias szerdán este érkezik meg Miskolcra, csütörtökön áll edzésbe az Aluinvent-DVTK-nál, és akár már a PEAC elleni, szombati, idegenbeli rangadón pályára is léphet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!