Sport

2014.09.27. 15:34

Videoton vs. DVTK - Egy sorozat megszakad

Veretlenek rangadója a labdarúgó NB I-ben: vasárnap Fehérváron a Diósgyőr.

Veretlenek rangadója a labdarúgó NB I-ben: vasárnap Fehérváron a Diósgyőr.A Videoton FC labdarúgócsapata 15 mecc­s óta veretlen a magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (legutóbb 2014. április 5-én, a Kecskemét vendégeként kaptak ki, 3-1-re), az idei bajnokságban eddig minden meccsüket megnyerték, vagyis egy 8 mérkőzéses győzelmi szériával várják azt az összecsapást, amelyen az a Diósgyőri VTK lesz az ellenfelük, amelyik „csak” 9 meccsből álló veretlenségi sorozatot tudhat maga mögött az NB I-ben (legutóbb 2014. május 10-én a Ferencváros vendégeként szenvedtek 2-1-es vereséget). Ez a két együttes vasárnap, 16.30-tól, a labdarúgó NB I 9. fordulójában megmérkőzik egymás ellen (a mérkőzésről élőben tudósítunk a Borsod Online-on), és ennek során kiderül, hogy mire jutnak, de az biztos, hogy vagy a Videoton győzelmi sorozata szakad meg, vagy a Diósgyőr veretlenségije.

– Ugyanúgy készültünk a Videoton ellen, mintha bármilyen más ellenféllel játszanánk – mondta Sivic Tomislav, a DVTK vezetőedzője. – A nyolc meccsen elért nyolc győzelem mindent elmond róluk, gratulálok nekik ehhez, de nem változott a célunk tavaly óta, amikor sokszor játszottunk ellenük, és bár ez egy új szezon, mi most is győzni szeretnénk.

Nincs benne tüske

Az előző évadban lejátszott Diósgyőr – Videoton párharcokból bizonyára sok piros-fehér drukker szívesen gondol vissza a Ligakupa döntőre, amely a győzelem mellett a Sivic-féle zakópörgetésről is emlékezetes, illetve arról, hogy a sötét színű felső ruhadarab vörös posztóvá vált a vendég kispadon ülők némelyikének a szemében, így a spanyol Joan Carillo Milanében is, aki akkor másodedzőként dolgozott a fehérvári klubnál, ma pedig már ő ott a szakmai munka irányítója. Lett is belőle konfliktus, lökdösődés a pályán, az öltözőfolyosón… És, hogy volt-e, lehet-e utóélete ennek, az ibériai edző és a Sivic Tomislav újabb találkozásakor?

– Bennem nincs tüske, tavaly sem volt, csinálom a saját dolgomat, saját stílusomban – válaszolta a diósgyőri szakvezető. – Sajnálom, hogy a múltkor ez úgy alakult, hogy rosszul vették le, ahogy én örültem, mert nem akartam senkit sem provokálni. Én a saját csapatommal foglalkozok, abból próbálom a legjobbat kihozni, de elismerem, hogy erős temperamentumom van, és lehet, hogy ez néha túlmegy a megszokott határon, de ebben nincs szándékosság a részemről. De hagyjuk is ezt, mert nekem erről a mostani mérkőzésről nem ez jut az eszembe, hanem az, hogy a legjobb csapat ellen játszhatunk, és hogy ez egy jó meccs lesz.

Kíváncsiak voltunk arra, hogy a DVTK vezetőedzője szerint mitől lett jobb a tavalyihoz képest a mostani Videoton.

– A keret szinte ugyanaz, az edző más, és úgy tűnik, hogy utóbbi megtalálta a nyerő formulát, úgy dolgoznak, ahogy azt elvárják tőlük. Emellett visszatették, betették a magyar fiatalokat, Gyurcsót, Kovácsot, Simont, és kívülről az látszik, hogy jó a csapat kémiája – felelte a piros-fehérek szakvezetője, aki arra a kérdésre, hogy a Videoton ellen is hasonló stílusú csapat játszik-e majd, mint a Debrecen ellen, ezt válaszolta: – Akkor úgy láttam, hogy az a helyes, most is van elképzelésem, a meccs pedig majd megadja a választ arra, hogy mennyire volt igazam. Megvan a fejemben, hogy mit és hogy akarunk, meglátjuk, hogy sikerül-e megcsinálni. De azt nem mondom el, hogy mit látok ellenfelünk gyengéjének, maradjunk annyiban, hogy láttam ilyet tavaly is, amikor ötször játszottunk ellenük, és egyszer sem kaptunk ki.


[poll id="788"]


Ki lesz a kapus?

A múlt szombaton, a Budapest Honvéd ellen kiállított Antal kapus 1 meccses eltiltást kapott, így ő biztosan kihagyja a Videoton elleni bajnokit, míg Radost egy hete sérülten cserélték be a helyére. A kapusgondok enyhítésére ezen a héten leszerződtették, leigazolták Rajicot, így utóbbi kettő közül áll majd valaki a gólvonalra.

– Vasárnapig fog kiderülni, hogy ki véd – mondta Sivic Tomislav. – Örülünk, hogy van lehetőségük választani, hiszen Rados felépült, és Rajic is érkezett, összességében pedig egy, a dobogóért küzdő csapatnak immár három kapusa van, ami így természetes. A két bevethető hálóőr közül Rados van előnyben, ha teljesen meggyógyul, akkor nem kérdés, hogy ő áll a gólvonalra, hiszen az első naptól folyamatosan velünk van.

A DVTK várható összeállítása: Rados – Okuka, Alves, Kádár, Husic – Egerszegi – Bognár, Elek, Barczi – Takács, Griffiths.


Videoton – Diósgyőr: tavalyi eredmények

  • NB I, 15. forduló, 2013. 11. 24. (vasárnap), 16.30: DVTK – Videoton FC 2-2
  • MK 8 közé, 1. meccs, 2013. 11. 27. (szerda), 17.00: Videoton FC – DVTK 0-0
  • MK 8 közé, 2. meccs, 2013. 12. 04. (szerda), 18.00: DVTK – Videoton FC 1-0
  • Ligakupa, döntő, 2014. 05. 13. (kedd), 19.00: DVTK – Videoton FC 2-1
  • NB I, 30. forduló, 2014. 06. 01. (vasárnap), 16.30: Videoton FC – DVTK 1-1


  • A labdarúgó OTP Bank Liga NB I góllövőlistája (2014/2015). tovább »


    ÉM

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!