Sport

2014.09.29. 11:25

Vegyész: A hajrákban játszottak jól

Győzelemmel mutatkozott be a Vegyész RC a férfi röplabda NB I-ben szombaton.

Győzelemmel mutatkozott be a Vegyész RC a férfi röplabda NB I-ben szombaton.A szezonnyitó a Tisza-partjára, Szolnokra szólította a VRCK-t, amely ellen jól kezdtek a házigazdák, hiszen 4-2-re, 6-4-re és 10-7-re is vezettek az első szettben. Nem voltak ekkor hatékonyak a borsodi nyitások, mígnem 14-11-nél Szabó D. állt a szervahelyre, és labdáinak köszönhetően (is) lett 14-14 és következett főiskola-időkérés. Maradt az alföldi dominancia, 18-15, ám ezután összekapta magát a Vegyész, blokkokkal maradt meccsben a barcikai együttes (19-19, 22-22), amelynél a hajrában ,,elsült” Szabó D. és Toronyai keze is, így vezetést szereztek.

Tartott különbség

A második felvonás is a szolnokiak szája íze szerint indult (5-2), viszont Szabó D. és Szabó M. sánca megindította felfelé a Dudás-csapatot (6-8). A látogatók szorgalmasan gyűjtögették a pontokat, több barcikai ütéssel sem tudtak mit kezdeni a hazaiak (8-14). A kazincbarcikai szakvezető hármas cserét hajtott végre, Antal, Szabó M. és Blázsovics helyett Dudás, Gulyás illetve Kovács Z. érkezett a pályára. Az ,,új fiúk” is tartották a különbséget, 16-20-ról még feljött az RK SI 20-22-re, de Szabó D. és Kovács Z. végérvényesen elintézte a játszma sorsát.

A pihenő jót tett a Szolnoknak, amely ismét bekezdett (4-2), viszont az első technikai időnél már barcikai vezetés állt a táblán (7-8). A folytatásban felváltva gyűjtögették az egységeket a felek, mindez így ment egészen 16-16-ig. Jó borsodi pillanatok következtek (16-20), ekkor és 19-23-nál bkért időt. 21-24-nél ugyanezt Dudás András tette meg, aztán 23-24-hez érve megint. Ezt követően Szabó D. juttatta mérkőzéslabdához a Vegyészt, ezután pedig bődületes ászértékű nyitással véget vetett a küzdelemnek.

ÉM-MI

Jegyzőkönyv

Szolnoki Főiskola RK SI – Vegyész RC-Kazincbarcika

0:3 (-22, -21, -24)

Szolnok, 100 néző. V.: Jámbor, Suba.


Szolnok: Balla, Tóth G., Bodonyi, Germuska, Varga Z., Kovács S. Csere: Bene (liberó), Gönczi, Szabó A. Edző: Gulyás Ferenc.

Vegyész RC: Toronyai, Szabó D., Szabó M., Antal, Bokor, Blázsovics. Csere: Szántai (liberó), Kovács Z., Dudás, Gulyás, Surányi, Tóth M. Edző: Dudás András.


Gulyás Ferenc: – A csapat jól játszott, de a hajrákból jobban jött ki a Vegyész.

Dudás András: – Felőröltük a Szolnokot, amely jól kezdett, de a végjátékokban jobbak voltunk. Ez a teljesítmény, játék azért még messze volt attól, mint amit megálmodtunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!