Sport

2014.09.08. 13:01

Terepfutás Aggteleken, már két távon

Az előttünk álló hétvégén ismét, immár harmadik alkalommal rendezik meg Aggteleken, az ország legkülönlegesebb versenypályáján a Nomád Baradla Underground Trail elnevezésű futóversenyt.

Az előttünk álló hétvégén ismét, immár harmadik alkalommal rendezik meg Aggteleken, az ország legkülönlegesebb versenypályáján a Nomád Baradla Underground Trail elnevezésű futóversenyt.A rendezvény igazi kuriózum a honi futóesemények között, mivel a pálya majdnem 2,5 kilométeres szakasza a Baradla-barlang Vörös-tó ágában halad, amely Európa leghosszabb, kivilágított barlangja. A különleges formavilágú, csillogó cseppkövekkel szegélyezett földalatti pálya legimpozánsabb helyszíne az Óriások terme, ahol zenére, reflektorokkal megvilágított hatalmas cseppkőoszlopok között futhatnak a sportolók.

A rendező Nomád Sport Alapítvány által toborzott 400-450 versenyző szeptember 13-án, szombaton a 16 és az újdonságot jelentő 34 km-es táv teljesítése közben - a Baradla-barlang mellett - a világörökséghez tartozó aggteleki karszt erdeiben futhat. A hosszabb távú futam a híres hucul ménes mellett is elhalad.

A részletes program

Az aggteleki camping hátsó bejáratánál kialakított versenyközpontban reggel 7 órakor kezdődik a rajtszám-osztás. A III. Nomád Baradla Underground Trail 34 km-es távjának rajtja 9 órakor lesz, majd egy órával később, 10 órakor indulnak a 16 km-es távra vállalkozó sportemberek. A gyermek versenyben érdekeltek 10.15-kor lódulnak neki, hogy felmérjék tudásukat. Az eredményhirdetés 13 órakor kezdődik. 14. 30-tól Dr. Lubinszki Mária egyetemi adjunktus, pszichológus, tájfutó tart előadást a futásról.

További részleteket a www.baradla-trail.hu honlapon lehet megtalálni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!