Sport

2014.09.04. 14:32

Phoenix KK: Neves a bázis névadója

Tiszaújváros - Gyakorlatilag kész a másodosztályú tiszaújvárosi együttes kerete, de a palánk alá még kell(ene) játékos.

Tiszaújváros - Gyakorlatilag kész a másodosztályú tiszaújvárosi együttes kerete, de a palánk alá még kell(ene) játékos. Egy hónap van a férfi NB I/B-s kosárlabda-bajnokság rajtjáig (a tervek szerint a pontvadászat a 40. hétvégén, október 3-4-5-én indul), a csapatok természetesen próbálják kihasználni az addig hátralévő időt a felkészülésre. A tiszaújvárosi klubról pár héttel ezelőtt írtunk, többek között azt, hogy vannak olyan anyagi jellegű dolgok, amiket minél hamarabb orvosolni kellene. Ducsai Zoltán elnök akkor bizakodva nyilatkozott – szerdán pedig ismét megkerestük.

– Tiszaújváros városvezetése, önkormányzata segített a probléma megoldásában, amit köszönünk, és amiért hálásak vagyunk – mondta az Észak-Magyarországnak a Tisza-partiak első embere, aki másról is beszámolt. – A nevünkbe bekerült a „Termálfürdő” szó, miután megállapodás született köztünk és a létesítmény működtetője között. Ennek lényege, hogy kölcsönösen támogatjuk egymást, kihasználva az előnyöket, a Phoenix KK elsősorban abban tud segíteni, hogy széles körben, országos szinten igyekszik ismertté tenni az itteni termálfürdőt, teret ad ennek felületein is, mint például a honlapon, kiadványokban, plakáton.

Kiváló kapcsolat

A klubirányító örömmel újságolt el egy másik történést is:

– A Phoenixnél eddig is volt utánpótlás-nevelés, olyan szinten, amire büszkék lehetünk, de az idei tanév, vagyis szeptember elseje óta igénybe vesszük egy volt neves kosárlabdázó, Sitku Ernő szakmai segítségét is, tehát mostantól a gyerekek a „Sitku Ernő utánpótlás-nevelő bázis, Tiszaújváros”-ban kosárlabdáznak. Ernőt aligha kell bemutatni a sport-, a kosárlabda-társadalomnak, hiszen 149-szer volt válogatott, és a közelmúltban játszott a felnőtt csapatunkban is. Kiváló kapcsolat alakult ki közöttünk, örülünk, hogy mindezt felvállalta, természetesen amikor csak teheti, velünk lesz.

A Phoenix KK kerete gyakorlatilag kész: a szurkolók számára nem ismeretlen Magyar László, Pöstényi Zoltán, Benőcs Dávid, Béres Dávid, Kóthay László, Varga Ádám, Szeiberling Máté, Kovács Zoltán és Joó Tamás neve, azonban új érkező a marosvásárhelyi fiatal, Kilyen Örs (irányító-bedobó), a debreceni Balogh András (2-es, 3-as poszt), valamint a Budapestről érkezett Bartha Dániel (bedobó). „Centert keresünk, ott még elkél az erősítés” – tette hozzá Ducsai Zoltán, aki azt már korábban jelezte, hogy a stábban nem történt változás, vagyis Brunyánszky István vezetőedzőként, Szendrey Zsombor pedig másodedzőként van jelen a csapat mellett.

ÉM-MI

A tények

A férfi NB I/B Keleti csoportjának csapatai a 2014/2015-ös szezonban:

  • Tiszaújvárosi Termálfürdő-Phoenix KK,
  • Budafok,
  • Tehetséges Fiatalok-Budapest,
  • Budapest Honvéd,
  • Vásárhelyi Kosársuli,
  • Debreceni EAC,
  • Óbudai Kaszások,
  • Szolnoki Olaj KK U23,
  • Békési Szabadidős és Sportjáték Klub,
  • Konecranes Salgótarjáni KSE,
  • Mercedes Benz-Kosárlabda Akadémia,
  • EKF Eger SE.
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!