Sport

2014.09.13. 15:17

Mikor pótolhatják az elmaradt Paks - DVTK meccset?

Miskolc - "Szerettünk volna játszani, sajnáljuk, hogy elmarad a mérkőzés, de az időjárás ellen nem lehet mit tenni…" - nyilatkozta Sivic Tomislav, a DVTK vezetőedzője.

Miskolc - "Szerettünk volna játszani, sajnáljuk, hogy elmarad a mérkőzés, de az időjárás ellen nem lehet mit tenni…" - nyilatkozta Sivic Tomislav, a DVTK vezetőedzője.

Pénteken dél­előtt kiderült: a folyamatos esőzések miatt nincs valami jó állapotban a paksiak pályája. A helyi klub képviselői reggel megvizsgálták a játékteret, gyakorlatilag majd elsüllyedtek a sárban, kiderült, hogy azon bajos lenne megrendezni a szombaton estére kiírt MVM-Paks – Diósgyőr mérkőzést. Lényegében a küzdőtér teljes részét összefüggő vízréteg borítja, ráadásul a dunántúliak emiatt a füvet sem tudták kezelni. A paksi vezetők nyomban fénykép, illetve videófelvételeket készítettek, amiket a halasztási kérelemmel együtt elküldtek a Magyar Labdarúgó Szövetség illetékes bizottságához, hozzátéve azt is: szombaton sem lesz jobb az időjárás Pakson és környékén, a találkozó időpontjában is várható eső. Időközben beszéltünk Sivic Tomislavval, a DVTK vezetőedzőjével, aki ekkor többek között annyit mondott: „Mi egyelőre úgy készülünk, hogy játszunk, ha lesz valami új fejlemény, bizonyára kapunk értesítést”.

Mikor pótolhatják?

Pár órával később lett is újabb történés, mégpedig az, hogy a szövetség versenybizottsága helyt adott a paksiak beadványának és a korábban részletezett indok (a center pálya alkalmatlanná válása) miatt az összecsapás elhalasztása mellett döntött. A hivatalos közleményben az áll, hogy az új kezdési időpontot a vb tűzi majd ki. Hogy mikor, azt pénteken nem lehetett tudni. Lapunk átnézte a versenynaptárat, hogy mikor lehet(ne) pótolni a kilencven percet: jövő héten Ligakupa szerepel műsoron, szeptember 20-án DVTK – Budapest Honvéd bajnoki következik, szeptember 24-én, szerdán pedig a Magyar Kupában jön a 3. forduló, amelyben érdekeltek a piros-fehérek. Szeptember 28-án a Videoton lesz Bacsáék ellenfele, az első alkalmas időpont október 1-je (szerda) lehet, megelőzve az azon a hét végén sorra kerülő Diósgyőr – Ferencváros rangadót. Ezután október 12., vasárnap jöhet szóba, mivel az október 11-i Románia – Magyarország Eb-selejtező miatt akkor újabb szünet lesz a honi pontvadászatban. Az más kérdés, hogy amennyiben a DVTK ad labdarúgót a válogatott keretbe (Kádár, Elek,…), akkor szakmailag nem biztos, hogy megérné belemenni ebbe az időpontba. De az is lehet, hogy később pótolják a felek a most elhalasztott csatát…

– Természetesen ez a halasztás módosította a programunkat – nyilatkozta pénteken késő délután az Észak-Magyarországnak Sivic Tomislav. – Ma nemsokára edzést tartok a kollégákkal, így egy kicsit keményebbet annál, mint amilyet előzetesen terveztem, terveztünk. Szombat és vasárnap pihenő lesz a játékosok számára, hétfőn pedig folytatjuk, két edzéssel, majd kedden következik a Ligakupa-meccsünk a Szolnokkal. Szerettünk volna játszani, sajnáljuk, hogy elmarad a mérkőzés, de az időjárás ellen nem lehet mit tenni…

ÉM-MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!