Sport

2014.09.25. 10:24

Magyar Kupa: Sajóbábony vs. DVTK - Most kaptak egyet a négyre

Ahogyan az várható volt: az NB I-es DVTK került a legjobb 16 közé a Magyar Kupában szerdán.

Ahogyan az várható volt: az NB I-es DVTK került a legjobb 16 közé a Magyar Kupában szerdán.Pallai Gábor hosszú ideig szolgálta a diósgyőri labdarúgást, még azokban az időkben is, amikor a Borsod Volán „segített” abban, hogy egyáltalán legyen futballcsapat az Andrássy úton… A 34 esztendős hálóőr most sajóbábonyiként nyugodtan készülődött a volt klubja elleni csatára: „Edzőmeccsen már játszottam a DVTK ellen, de tétmérkőzésből ez az első… Biztosan nem fogok unatkozni, ám nemcsak én, hanem a komplett védelmünk sem… Szeretnénk, ha minél szorosabb eredményt tudnánk elérni, ez az összecsapás jó felkészülés lesz nekünk a Mád elleni bajnokira…” Miként arra számítani lehetett, labdabirtoklásban már a találkozó elején megyei I-es ellenfele fölé nőtt az élvonalbeli DVTK, ugyanakkor sok pontatlanság csúszott ekkor a piros-fehérek játékába. Két szép megmozdulás azonban hamar 0-2-t eredményezett, és ez idő tájt az lett a legfontosabb kérdés: be tudnak-e találni a házigazdák annak a Diósgyőrnek, amely korábban a Vasast és az Iváncsát is kapott gól nélkül, egyaránt 4-0-ával ejtette ki. Az, hogy ki lép a következő körbe, idejekorán eldőlt, a vendéglátó klub viszont örülhetett annak, hogy mintegy kétezren ellátogattak a helyi sporttelepre. Sütött a nap, és még büfé is volt… „Pisti mindig jó” – jegyezte meg félhangosan az egyik középkorú bábonyi szimpatizáns, aki Tóth I. megmozdulására reagált így az első félidő derekán. „Pisti” több alkalommal ott volt, ahol kellett, vállalkozott, futott, amennyit csak bírt, de ez általánosságban társaira is igaz volt, akik próbálták kitenni azt a gyepre, amit tudnak.

Belepakolták

A kisvárosnak a meccsre kilátogató lakóit talán meglepte, hogy az ezernél is több vendégdrukker nem nagyon jött lázba az összecsapás során, halk volt a diósgyőri tábor, csak néha hangzott fel egy-egy rigmus, pár tucatnyi torokból. A második felvonás elején is folytatta szimpatikus fociját a Bábony, akadtak helyzeteik is, de gólt (ismét) a Diósgyőr ért el. Aztán amiért harcolt Bodnár József csapata, az elérkezett a 79. percben, amikor Nyestének sült el a lába, Antal pedig nem akadályozhatta meg, hogy mögé kerüljön a labda – ami nem jött össze a Vasasnak és az Iváncsának, az sikerült a megyebeli kiscsapatnak. A DVTK továbbjutása egy percig nem forgott veszélyben szerda délután, de egy-két ember produkciója azért vélhetően nem nyerte el Sivic Tomislav vezetőedző tetszését. A hármas sípszó után taps közepette vonulhattak az öltözőbe az SVSE futballistái, amatőrként, amit lehetett, belepakolták a kilencven percbe, a diósgyőriek pedig készülhetnek a következő körre, amely még szintén egymeccses lesz.

ÉM-MI



Magyar Kupa, 3. forduló, a legjobb 16 közé jutásért

Sajóbábony VSE – Diósgyőri VTK 1-4 (0-2)

Sajóbábony, 2000 néző. V.: Gaál (Farkas, Kovács II.).

Sajóbábony VSE: Pallai – Tóth I., Kalász, Molnár, Hronyecz – Sipos (Tátrai, 58.), Balogh (Sebők, 69.), Nyeste, Titkó (Szajkó, 83.) – Bazsányi, Erdei Nagy. Edző: Bodnár József.

Diósgyőri VTK: Antal – Eperjesi, Szalai, Debreceni, Husic (Marjanovic, 46.) – Egerszegi (Csirszki, 46.) – Bori (Szabó B., 69.), Barczi, Bacsa – Takács, Grumic. Edző: Sivic Tomislav.

Gólszerző: Grumic (0-1) a 14., Takács (0-2) a 26., Takács (0-3) a 63., Nyeste (1-3) a 79., Marjanovic (1-4) a 88. percben.

Jók: Tóth I., Nyeste, Erdei Nagy, ill. Takács, Bori, Barczi.


Bodnár József: – Igazi fociünnep volt ma nálunk, hiszen azért nem minden nap érkezik hozzánk a Diósgyőr tétmérkőzésre. Szerettük volna elkerülni, hogy súlyos vereséget szenvedjünk, ez azt hiszem, sikerült. Egy motivált, jó Diósgyőrrel játszottunk, kiadtunk magunkból mindent, ettől többet nem tudtunk volna futballozni. Gratulálok a Diósgyőrnek, további sok sikert kívánok nekik a Magyar Kupában és a bajnokságban egyaránt.

Sivic Tomislav: – Kötelező győzelmet arattunk, gratulálok a csapatnak a továbbjutáshoz.


A gólok története

14. perc: Barczi iramodott meg a hazai csapat térfelén, amikor már a büntetőreleten belül járt, kijött elé Pallai, lövése után felperdült a labda a kapuson, és Grumic 10 méterről a kapuba lőtt, 0-1.


26. perc: Eperjesi tette be a labdát a jobb oldalról, az alapvonal közeléből, Takács pedig négy lépésről a kapuba perdített Pallai mellett, 0-2.


63. perc: Bori vezette fel a vendégtámadást, visszakapta a labdát, majd Takácshoz játszott, aki 8 méterről a kapu jobb oldalába lőtt, 0-3.


79. perc: Nyestét távolról nézték a vendégek, a hazai játékos 22 méterről remek lövést eresztett meg, és a labda a kapu bal oldalába kötött ki, 1-3.


88. perc: Barczi játszott középre, az érkező Marjanovic pedig 10 méterről laposan a kapuba helyezett, 1-4.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!