Sport

2014.09.16. 09:10

Magyar Kupa: Hol játsszák a Sajóbábony - DVTK meccset?

A labdarúgó Magyar Kupa 3. fordulójában is rendeznek megyei párharcot, ám a Sajóbábony - DVTK kupameccs helyszíne még kérdéses.

A labdarúgó Magyar Kupa 3. fordulójában is rendeznek megyei párharcot, ám a Sajóbábony - DVTK kupameccs helyszíne még kérdéses.Hétfőn délelőtt kisorsolták a labdarúgó Magyar Kupa 3. fordulójának párosítását. A még versenyben lévő négy borsodi gárda közül kettő egymás ellen játszik majd: a megyei I. osztályú Sajóbábony VSE az élvonalbeli Diósgyőri VTK-t kapta. Így az előző fordulóhoz hasonlóan ismét lesz egy megyebeli párharc (az MK 2. fordulójában Termálfürdő Tiszaújváros FC – Mezőkövesd Zsóry FC összecsapást rendeztek). A további két megyei érdekelt egyaránt egy osztállyal feljebb szereplő ellenfelet kapott: az NB III-as Kazincbarcika SC a Csákvári TK-t, a Mezőkövesd Zsóry FC a Győri ETO FC-t fogadja (a Rába-partiak a múlt héten már jártak itt, az NB III-as Putnok FC-t búcsúztatták).

Az MK 3. fordulójának sorsolásakor nem volt kiemelés, minden párosításban az alacsonyabb osztályú, vagy az elsőnek kihúzott együttesek lettek a pályaválasztók, és ezzel összefüggésben két olyan párharc is lesz a szeptember 24-i játéknapon, amelynek mindkét csapata az NB I-ben szerepel, a Puskás Akadémia FC – Debreceni VSC-Teva és az Újpest FC – Szombathelyi Haladás találkozók. A továbbjutás ebben a körben is egy meccsen dől el, ha a rendes játékidőben döntetlenre végeznek a csapatok, akkor 2X15 perc hosszabbítás következik, ha pedig a ráadás sem hoz döntést, akkor 11-es rúgásokkal ér véget a csata.

Hol játszik a DVTK?

Bár a kupameccseket elvileg a jövő hét közepén le kell játszani, a sorsolás napján még nem volt biztosra vehető, hogy a Sajóbábony VSE – Diósgyőri VTK meccset Bábonyban rendezik meg.

– Örülünk, hogy NB I-es csapatot kaptunk, reménykedtünk, hogy így lesz, az pedig, hogy a DVTK lesz az ellenfelünk, amolyan hab a tortán – mondta Bodnár József, a Sajóbábony VSE edzője. – Lesz egy jó tornaóránk, ez jó nekünk is, hiszen ez várhatóan nagy számú közönség előtt zajlik majd, de szerintem jó a Diósgyőrnek is, mert akár NB I-es ellenfelet is kaphattak volna, és mert nem kell messzire menniük. Remélem, hogy hazai pályán, vagyis Bábonyban tudjuk megrendezni a meccset, de ezt egyelőre még nem tudjuk biztosan, mert most a szokásos megyei I. osztályú szintnél magasabb elvárásoknak kell megfelelni.

Megvizsgálják

Az Észak-Magyarország értesülései szerint kedden lesz egy olyan bejárás, amelynek során biztosítási szempontból megvizsgálják majd, hogy alkalmas a sajóbábonyi létesítmény arra, hogy a várhatóan több száz, kb. ezerfős diósgyőri tábornak helyet adjon. Úgy tudjuk, hogy az egyeztetések során felmerült az is, hogy ha nem felel meg a létesítmény minden biztosítási szempontnak, akkor a két csapat esetleg Diósgyőrben mérkőzne meg egymással, de a pályaválasztói jog ilyen feladására a szabályok nem adnak lehetőséget. Viszont ha a biztosítási szempontok többségének nem tudnak megfelelni Bábonyban, akkor akár zárt kapussá is tehetik a mérkőzést, vagy pedig más helyszín után kell néznie a pályaválasztói joggal rendelkező sportszervezetnek. A Sajóbábonyhoz közeli Kazincbarcika, mint alternatív helyszín, nem jöhet szóba, ugyanis a barcikai csapat is kupameccs házigazdája lesz szeptember 24-én, viszont a valamivel távolabbi Putnokon nincs ilyen akadály.

ÉM-BCS


Magyar Kupa: 3. forduló

  • Sajóbábonyi VSE (megyei I.) – Diósgyőri VTK (NB I)
  • Mezőkövesd Zsóry FC (NB II) – Győri ETO (NB I)
  • Kazincbarcikai SC (NB III) – Csákvári TK (NB II)
  • Újpest FC (NB I) – Szombathelyi Haladás (NB I)
  • Puskás Akadémia FC (NB I) – Debreceni VSC-Teva (NB I)
  • Kisvárda-MF (NB III) – Nyíregyháza SFC (NB I)
  • Szigetszentmiklósi TK-Erima (NB II) – Videoton FC (NB I)
  • BKV Előre (NB III) – Budapest Honvéd (NB I)
  • Vác FC (NB III) – Kecskeméti TE (NB I)
  • Erzsébetvárosi SMTK (NB III) – Ferencvárosi TC (NB I)
  • Nagyatádi FC (NB III) – Szolnoki MÁV FC (NB II)
  • Kozármisleny FC (NB III) – Pécsi MFC-Matias (NB I)
  • Gyirmót FC Győr (NB II) – Kaposvári RFC (NB II)
  • Jászapáti FC (megyei I.) – MTK Budapest (NB I)
  • FC Ajka (NB II) – Soroksár SC (NB II)
  • Salgótarjáni BTC (NB III) – Békéscsaba EFC (NB II)

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!