Sport

2014.09.24. 09:59

Koleszár dupla az Egyesült Államokban

Mindhárom diósgyőri lapátosnak van esélye a dobogóra kerülésre Oklahomában.

Mindhárom diósgyőri lapátosnak van esélye a dobogóra kerülésre Oklahomában.

Három diósgyőri versenyző is elutazott hétfőn az Egyesült Államok-beli Oklahomába, ahol csütörtöktől vasárnapig a maraton kajak-kenu világbajnokságot bonyolítják le. A DKKSC-sek közül Bodonyi András és Viola Viktor a felnőtt kenusok között párosban áll majd rajthoz, míg Koleszár Mátyás az ifjúsági kajakosoknál egyéniben, valamint párosban a KSI-s Gergely Olivérrel.

Matyi az úgynevezett A-egység egyesben, ugyanis a legjobb volt a válogatón – közölte lapunkkal Rajnai Sándor, Koleszár Mátyás edzője. – Párjának, Gergely Olivérnek saját költségen kellett vállalnia az utazást, szerencsére elő tudta, tudták teremteni számára a szükséges összeget, így nem kellett mással összeülnie Matyinak. Mit várok, várunk? Jó formában van, ezért mindkét számban a dobogót tűztük ki célként. Ennek elérése nem lesz egyszerű feladat, hiszen pénteken és szombaton is le kell eveznie 21 kilométert, ami azért embert próbáló. A tavalyi, koppenhágai dobogósok közül most nem lesz jelen a világbajnoki címvédő Petró Ádám, viszont a belga Peters igen, vele egy éve nagy csatát vívott Matyi Dániában, végül riválisa második lett, ő pedig harmadik. Hajót nem vitt Amerikába, azt a cég helyi képviselője biztosítja a helyszínen, de szerintem ez nem lesz/lehet akadálya a jó szereplésnek.

Köszönik a támogatást

A kenusoknál Bodonyi András és Viola Viktor nem nyerte meg a válogatót, ami azt jelentette, hogy az ő részvételüket saját maguknak (vagy a klubnak) kellett megfinanszírozni (ebben a számban a diósgyőriek így a B-egység lettek).

– A fiúk nevében is szeretném megköszönni a Miskolc Városi Sportiskolának, a Miskolci Sportcentrum Kft-nek, valamint két egyéni szponzornak a segítséget abban, hogy gyorsan összejött a srácok vb-indulásához szükséges pénz, a 600 000 forint – kezdte Slisz Béla, Violáék trénere. – Úgy gondolom, az eddig nyújtott teljesítményük alapján megérdemelték, hogy megkapják ezt az esélyt… A csapat ugye már hétfőn elment, részben azért, mert Oklahoma -7 órára van a budapesti időhöz képest, s kell egy-két nap az átállásra, de igazából ennek is megvan a maga technikája. Nekik 26 kilométert kell majd evezniük, ami azt jelenti, hogy hat futószakasz lesz a versenyben, eggyel több, mint az ifjúságiaknál. Sok van bennük, remélem, vasárnap ott tudnak lenni a dobogóért folytatott harcban.

ÉM-MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!