Sport

2014.09.04. 13:37

Japán világbajnok Júlia példaképe

Miskolc - Bátori Júlia is részt vett a junior műkorcsolya Grand Prix ljubljanai állomásán.

Miskolc - Bátori Júlia is részt vett a junior műkorcsolya Grand Prix ljubljanai állomásán.A Miskolci Jégvirág Korcsolya Klub 15 éves versenyzője 68.08 pontot kapott a kűrjére és ezzel egy helyet javított a két nappal korábbi helyezésén, összetettben tizenötödik lett. A viadalt az orosz Serafima Sakhanovics nyerte, megelőzve a japán Yuka Nagait és az egyesült államokbeli Leah Keisert (összesen 27-en léptek jégre Szlovéniában).

A Hermanban

– Ez volt életem első GP-je, ezért elégedett voltam a szereplésemmel – mondta a Herman Ottó Gimnázium 10/2 osztályos tanulója szerdán délután, iskolai óráit követően. – Azért csak az elsőn, mert eddig két akadály is tornyosult előttem: az indulás életkorhoz kötött, legalább 14 évesnek kell lennie valakinek ahhoz, hogy nevezhessék. „Mellőzésem” második oka pedig az volt, hogy a GP-k esetében Magyarország eddig csak két kvalifikációs helyet kapott, s ebből most lett három. Nekem pedig sikerült ebbe a trióba bekerülnöm.

Bátori Júlia ezt követően visszatért a tanulásra: megemlítette, hogy legutóbb az ötösei mellett csak három négyese volt, majd megtudtuk tőle, hogy osztály- és iskolatársai is gratuláltak neki szlovéniai szerepléséhez, továbbá közölte még, hogy testnevelő tanára Pellei László.

Tetszett neki

Kérdésre válaszolva elárulta annak részleteit is, hogy miként kötött ki a műkorcsolya mellett: – Balettoztam, az egyik osztálytársam pedig korizott – folytatta Bátori Júlia, majd így folytatta: – Nagyon megtetszett nekem ez a sportág, amelyet kipróbáltam, kedvet kaptam hozzá és a „javára” döntöttem. Szalad az idő, ennek már hat esztendeje. Most ott tartok, hogy nem akárki a példaképem: az olimpiai ezüstérmes és háromszoros világbajnok, 23 éves japán Mao Asada, aki nagyon szépen mozog a jégen, sok versenyt megnyert már életében, s a jelenlegi mezőnyben őt tartom a legtöbbre.

A teljes cikk az Észak-Magyarország szeptember 4-i számában olvasható.

ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!