Sport

2014.09.04. 18:56

Hétvégén újra „Miskolci Pedálkirály”-forduló

Miskolc - Az előttünk álló hétvégén a Fehérkőlápa Hillclimb elnevezésű hegyikerékpáros időfutam versennyel folytatódik az idén először életre hívott „Miskolci Pedálkirály” sorozat.

Miskolc - Az előttünk álló hétvégén a Fehérkőlápa Hillclimb elnevezésű hegyikerékpáros időfutam versennyel folytatódik az idén először életre hívott „Miskolci Pedálkirály” sorozat.

A Miskolci Önkormányzat támogatásával öt fordulóból álló, „Miskolci Pedálkirály” elnevezésű kerékpáros versenysorozatot indított útnak a Freeriderz SC. A sorozat célja, hogy minél több emberrel megismertessék a különböző kerékpáros szakágakat, így a versenyek között van hosszú távú hegyikerékpáros maraton, tájkerékpáros verseny, országúti időfutam is.

A sorozat utolsó állomásaként Miskolc belvárosában egy úgynevezett city-cross verseny kerül lebonyolításra, ahol a versenyzők négyesével indulva, városi akadályok között küzdenek a továbbjutásért és a végső győzelemért. Az egyes fordulókon a miskolci lakosok külön pontszámokat kapnak, és az öt fordulóban korosztályonként a legtöbb pontot gyűjtő elnyeri Miskolc Város Kerékpáros Bajnoka címét és az ezzel együtt járó egyedi bajnoki mezt is!

A Miskolci Pedálkirály következő (második) fordulója, a szeptember 6-án, szombaton megrendezendő Fehérkőlápa Hillclimb elnevezésű hegyikerékpáros időfutam lesz, melynek specialitása, hogy a résztvevőknek csak hegynek felfelé kell tekerniük, Miskolc-Berekaljától Bükkszentkeresztig.


Az állomások

  • 2014.06.08. III. Kondenzgyík Maraton Miskolc
  • 2014.09.06. Fehérkőlápa Hillclimb
  • 2014.09.27-28. Tájkerékpáros verseny
  • 2014.10.12. PEDÁLKIRÁLY Országúti Hegyi Időfutam
  • 2014.10.19. PEDÁLKIRÁLY TERMINÁTOR, city cross
  • A Miskolci Pedálkirály sorozatról és a verseny jelenlegi állásáról további információkat a rendezvény hivatalos honlapján lehet beszerezni: www.pedalkiralymiskolc.hu.

    ÉM-SZIS

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!