Sport

2014.09.23. 11:51

Elvennék Gyuri kedvét a hokitól

Kedden 18 órától a HC Nové Zámky vendége a Miskolci Jegesmedvék jégkorongcsapata a Mol Ligában.

Kedden 18 órától a HC Nové Zámky vendége a Miskolci Jegesmedvék jégkorongcsapata a Mol Ligában.Két hazai mérkőzés, két siker. Így kezdte a Mol Liga 2014/2015-ös idényét a Miskolci Jegesmedvék csapata. Meglepte a jó rajt? – kérdeztük Láda Balázst, a sárga-feketék hokisát.

– Engem nem – válaszolta határozottan a Macik 17-es mezét viselő korongos. – Azt gondolom, elég sokat dolgoztunk azért, hogy ez így sikerüljön. Nagyon kemény volt az augusztus, illetve az azt megelőző hetek, nyugodtan mondhatom, talán még sosem végeztem ilyen komoly munkát, mint ezen a nyáron. Amit az állóképesség terén kellett, azt maradéktalanul megcsináltuk, a taktikát, a különböző elemeket pedig begyakoroltuk. A győzelem a sportban mindig sokat számít, pozitív hatással van az ember hangulatára, úgy edzésen, mint azon kívül. Azonban vissza is tud ütni, ha valaki nem kezeli a helyén, ha azt gondolja, hogy mostantól minden megy majd magától. Ilyenkor nem szabad megállni, sőt, kétszer nagyobb akarattal kell dolgozni azért, hogy legalább ezt a szintet tartsuk, vagy még feljebb is tegyük azt a bizonyos lécet.

Nem annyira kötött

Akik ismerik Láda Balázst, tudják, hogy a megszokott szerepköre a hátvéd poszt, ám az új évadban nem itt számol vele Majoross Gergely vezetőedző.

– Volt egy beszélgetésem a szakvezetőnkkel még a szezon indulása előtt, aki elmondta, hogy miként gondolja az én helyemet, feladatomat – árulta el Láda Balázs. – Látott korábban csatárként, s emiatt úgy gondolta, talán jobb lenne, ha ismét támadó, szélső lennék, ami újabb motivációt adhat számomra. Ahogy akkor mondta: bizonyára mindez kicsit kibillent a megszokott szerepkörből is. Eddig nem volt gondom azzal, hogy feltüzeljem magam az adott meccsre, és ezután sem lesz, de tény: egy szezont, a 2011/2012-est leszámítva csak a Jegesmedvéknél játszottam, ebben a légkörben, miliőben. A mostani nem annyira kötött poszt, szabadabban lehet előre menni, örülök, hogy így történt, ami ellen nekem sem volt kifogásom.

Az akkori és mostani idők

Láda Balázs az 1999/2000-es idényben került fel a felnőttek közé a népkertieknél, így van összehasonlítási alapja, tud párhuzamot vonni a jelenlegi és a korábbi csapatok között.

– Igazából nem lehet összehasonlítani az akkori időket a mostanival, mert a csapat amatőr volt, mindenki munka, vagy iskola mellett jégkorongozott, fizetés nélkül, pusztán azért, mert szerette ezt a játékot – vázolta a 31 esztendős játékos. – Az évad novemberben kezdődött, mert akkor volt jég, és februárban véget is ért; ez idő alatt körülbelül húsz mérkőzést lehetett letudni, és többnyire a tabella végén álltunk… Hiába telt el azóta másfél évtized, megmaradt bennem a szükséges hajtóerő, vannak célok, hogy jobb legyek, és jobb legyen a csapat is. Nem érzem magam idősnek, van még bennem energia, egy-két szezon, de több, mondjuk tíz, már biztosan nem…

Kedden este a harmadik Mol Liga-felvonás következik a Jegesmedvék számára, Szlovákiában, az érsekújváriak otthonában:

– Ez egy nagy felmérő lesz… – tette hozzá Láda Balázs. – A címvédővel játszunk, ráadásul idegenben; nagyon szép lenne, ha meg tudnánk őket verni. A tavalyi évadhoz képest rutinosabbak lettek, technikásak, viszont talán kissé lassabbak, nem szeretik az ütközéseket, inkább kerülik a test-test elleni kemény hokit, nekünk viszont, többek között, ezt kell erőltetnünk. Hozzájuk igazolt, éppen tőlünk, Juraj Faith ,,Gyuri”, akitől nagyon sokat lehetett tanulni, amíg itt volt. Megmutatta, hogy 37-38 esztendősen, szlovák bajnokként milyen alázattal kell szolgálni a jégkorongot. Tisztelem, tiszteljük, de bízunk benne, hogy kedden elvesszük a kedvét a hokitól…

ÉM-MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!