Sport

2014.09.01. 09:25

DVTK vs. DVSC-TEVA - Tovább tart a diósgyőri veretlenség

Miskolc - A Debrecen ellen játszott hazai pályán vasárnap este a Diósgyőr a labdarúgó NB I 6. fordulójában.

Miskolc - A Debrecen ellen játszott hazai pályán vasárnap este a Diósgyőr a labdarúgó NB I 6. fordulójában.

A Loki elleni kezdőcsapaton is csavart egy kicsit a hazaiak szakvezetője, Sivic Tomislav, igaz, részben kényszerűségből, mert a balhátvéd poszton állandó szereplőnek mondható Husic megbetegedett, vagyis őt ki kellett hagyni a nevezettek közül. De a helyére érkező Németh M. mellett játéklehetőséget kapott Egerszegi és Marjanovic is (Bacsa és Bognár kispadozott, mint akikre még az előzetesek alapján az első perctől számítani lehetett). A DVTK-ban Kádár is készült a kezdésre, amint az ismert, vele kapcsolatban a Wisla Kraków érdeklődéséről lehet hallani, de a legfrissebb hírek szerint csökkent az esélye annak, hogy a védő Lengyelországba igazol. Mindenesetre hétfő éjfélig minden eldől vele kapcsolatban is, mivel – miután augusztus 31., a nyári átigazolási időszak utolsó napja vasárnapra esett – hivatalosan szeptember elsején éjfélig lehet igazolni.

A debreceniek szakvezetője, Kondás Elemér nem volt irigylésre méltó helyzetben, mert különböző okok miatt Volas, Mihelic, Bouadla, Mészáros és Szakály sem volt bevethető a hajdúságiaknál.

Kevés energia

A szokásos hangorkánban indult az összecsapás, az „Érted élek én…!” című nótát talán még Sajóládon is lehetett hallani… Nyílt sisakkal vetette bele magát mindkét csapat a meccsbe, amelynek az ötödik percében megérkezett az eső, sok, nyáriasan öltözött, álló helyen lévő néző nagy bánatára. A sokpasszos focit erőltette a középpályán a Debrecen, egy-két alkalommal át is jutottak a hazai védelmen az első tíz-tizenkét percben, nagyobb eredmény nélkül. Viszont Bódi megindulásai, cselei veszélyt hordoztak magukban, Némethnek volt vele dolga bőven, vagyis ezekben a pillanatokban kevesebb energiát tudott szánni a DVTK az építkezésre. A 18. percben Elek dőlt rá szépen a labdára, úgy 22 méterre a vendégportás kapujától, aki magabiztosan fogta a játékszert. Nem sokkal ezután ő bosszankodott, amikor társa eladta a lasztit, ami mutatta, hogy azért nem minden a tervek szerint alakul a házigazdánál. Huszonnyolc perc sem telt el, amikor Sivic Tomislav melegíteni küldte Takácsot, Bognárt és Bacsát. Gosztonyi sem értette meg magát Grumiccsal, döcögött a Diósgyőr játéka, egyáltalán nem volt tehát váratlan az egykori DVTK-s, Seydi fejesgólja… Előnye tudatában a félidő hátralévő részére némileg visszább állt a DVSC, a vendéglátók mentek, kezdeményeztek, ám ezek az akciók vagy erőtlenek, vagy pontatlanok voltak, így nem volt igazi esélyük arra a hazaiaknak, hogy egyenlítsenek.

Felpörgött DVTK

Duplájára emelte a csatárok számát a második félidőre a borsodiak szakvezetője, ami egyértelműen jelezte, hogy támadásban sokkal többet szeretne mutatni, nyújtani a Diósgyőr. Rövidke szünet következett ezután, Alvest kellett ápolni, miután összefejelt ellenfelével. Vadnai, Bódi és Morozov riogatta a hazai híveket, akik a hátuk közepére sem kívántak egy újabb Loki-gólt… Nem sok minden változott a pályán az első félidőhöz képest, viszont Novakovicnak jobban résen kellett lennie, mint korábban. A közönség érezte, ott kell lennie csapata mellett, amelynek legkisebb pozitív megmozdulását is szurkolással díjazták. Kezdett paprikássá válni a hangulat, játékvezetői döntést vitatott a publikum, majd Grumic kis híján összeverekedett védőjével. Többet volt ellenfele térfelén a Diósgyőr, mint a mérkőzés bármelyik, előző szakaszában, amivel egyenes arányban nagyobb veszélyt is jelentettek a házigazdák a debreceni kapura. Sivic Tomislav kettőt cserélt szűk fél órával a mérkőzés befejezése előtt, Bognárban és Griffithsben bízott a tréner, hogy hozzá tudnak tenni a találkozóhoz.

Az ultrák a szövetségnek üzentek kiírásaikkal: „Sikertelenség, bunda, üres stadionok. Nem a szurkoló a hibás. A fejétől bűzlik a hal. Megtisztulást.” A 77. percben aztán nagy esélyt kapott a DVTK, Zsidai begyűjtötte második sárga lapját, így tíz emberre fogyatkozott a vendéggárda. Az emberfórt ki is használta a pályaválasztó, Griffiths – miként Seydi – fejjel volt eredményes. Nagyon rákezdett a nézősereg és felpörgött Diósgyőr is. Alves nagy bombájában benne volt a három pont, de Novakovic védett, aztán Marjanovic jegyzett kapufát, így a hajrát megúszta döntetlennel a bajnok.

ÉM-MI



Jegyzőkönyv:

Diósgyőri VTK – Debreceni VSC-TEVA 1-1 (0-1)

Diósgyőr, 5662 néző. V.: Vad II. (Ring, Georgiou).


Diósgyőri VTK: Antal (5) – Okuka (6), Alves (5), Kádár (5), Németh (5) – Egerszegi (5), Elek (5) – Gosztonyi (5), Bori (5), Marjanovic (6) – Grumic (4). Vezetőedző: Sivic Tomislav.

Debreceni VSC-TEVA: Novakovic (6) – Jovanovic (5), Morozov (5), Brkovic (5), Korhut (6) – Bódi (6), Varga (6), Zsidai (6-2=4), Vadnai (5) – Seydi (6), Sidibe (5). Vezetőedző: Kondás Elemér.


Csere: Bori helyett Takács (5) a 46., Egerszegi helyett Bognár (5) a 63., Grumic helyett Griffiths (6) a 63., Seydi helyett Kulcsár (5) a 68., Bódi helyett Máté (-) a 85., Vadnai helyett Ludánszki (-) a 93. percben.


Sárga lap: Zsidai a 28., Morozov az 59., Grumic az 59. percben.


Kiállítva: Zsidai a 77. percben.


Gólszerző: Seydi (0-1) a 31., Griffiths (1-1) a 84. percben.


Sivic Tomislav: – Nagy taktikai csata volt, főleg az első félidőben, a Debrecen ekkor lezárt minden területet. Az első fél órában nem játszottunk jól, a fél csapat túlrespektálta a Debrecent. Ma kicsit több idő kellett ahhoz, hogy beinduljunk, kaptunk egy gólt, aminél egy kicsit lemaradtunk. Ahogyan ment a meccs, úgy a formánk is felfelé ívelt, de a második félidőben más rendszerben játszottunk. Közel álltunk a győzelemhez is, de azt kell mondani, hogy ma reális eredmény született. Ne felejtsük, a Debrecen a bajnokcsapat, magunk mögött tartottuk őket, összességében ez az egy pont még sokat fog számítani.

Kondás Elemér: – A nézők egy jó meccset láthattak. A csapat jól focizott, uraltuk a meccset, szép gólt fejeltünk, úgy érzem, a kezünkben volt a mérkőzés. Történt sajnos egy kiállítás, a mezőnyben voltak ilyenek, ezt észrevették. Megfogyatkoztunk, a végére ellenfelünk magassági fölénybe került, de mire válthattunk volna, Griffiths befejelte a labdát. Úgy érzem, itt hagytunk két pontot, bár a meccs utolsó öt percében a Diósgyőr nagyon nyomott.



Percek, események

31. perc: Baloldali vendégakció futott a pályán, melynek során Korhut adta be magasan a labdát, a középen lévő Seydi pedig 5 méterről a kapu jobb oldalába fejelte a játékszert, 0-1.


77. perc: Gosztonyi vette célba a debreceni kaput, de labdája Zsidai kezét találta el. A hajdúsági középpályás sárga lapot kapott az esetnél, de mivel már volt neki egy ilyen színű kártyája, „bepirosodott”, s mehetett az öltözőbe.


84. perc: Okuka adott be remekül a jobb oldalról, Griffiths kiválóan emelkedett a levegőbe és 8 méterről a kapu bal oldalába fejelt, 1-1.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!