Sport

2014.09.10. 11:02

DVTK: Dél-koreaiak várólistán

Miskolc - Három ázsiai játékos is arra vár Diósgyőrben, hogy eldőljön a sorsa.

Miskolc - Három ázsiai játékos is arra vár Diósgyőrben, hogy eldőljön a sorsa.A DVTK NB I-es labdarúgócsapatának keretét jelenleg 2 kapus és 21 mezőnyjátékos alkotja. Hogy ez a szám változik-e a közeljövőben azt nem lehet tudni, de esély van rá. Ugyanis a szerződtetett labdarúgókon kívül három próbajátékos is látogatja a piros-fehérek edzéseit, akikben az a közös, hogy egyaránt Dél-Koreából érkeztek. A múlt héten szombaton bukkant fel Diósgyőrben Nak Yeong-Sung, a 22 éves támadó, valamint a 18 esztendős Kim Ye-Chan, aki honfitársához hasonló poszton játszik. A frissen érkezett labdarúgóknak nem kellett megküzdeniük a nagy ismeretlenséggel, ugyanis egy honfitársukat már itt találták. A 24 éves középpályás, Kim Ho-Young ma éppen két hete látogatja a DVTK edzéseit. A labdarúgó hazája U15-ös és U17-es válogatottjában is pályára lépett, a tavalyi szezonban a mon­tenegrói élvonalban szereplő FK Mornar csapatának játékosa volt, ahonnan idő előtt távozott, ugyanis – információink szerint – a dél-szláv klubbal szerződést bontott, azok után, hogy az FK Mornar nem teljesítette a vele szemben vállalt kötelezettségeit. Utóbbi játékos tehát szabadon igazolható, csak vele, illetve menedzserével kellene megállapodni, és szokatlanul hosszú ideje van próbajátékon.

Sivic Tomislav, a DVTK vezetőedzője korábban pozitívumokat nyilatkozott a játékosról, de most, amikor arról kérdeztük, hogy mi lesz a sorsa a középpályásnak, csak annyit mondott: az ezzel kapcsolatos álláspontját már korábban közölte Árki Gábor sportigazgatóval. Az igazolásokért felelős, a játékosokkal a tárgyalásokat lefolytató diósgyőri munkavállalót szerettük volna megkérdezni arról, hogy mi lesz a sorsa Kim Ho-Youngnak, hogy meddig próbáztatják még, hogy kínálnak-e neki szerződést, vagy megválnak-e tőle, de próbálkozásunk nem járt sikerrel, a sportigazgatóval érdemben nem tudtunk szót váltani ebben a témában.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!