Sport

2014.08.24. 22:00

Steelvent Miskolc Rallysprint - Pörgős sprintverseny Lyukónál

Szakadó esőben kezdték, de napsütéses időben fejezték be a párosok a Steelvent Miskolc Rallysprint futamot.

Szakadó esőben kezdték, de napsütéses időben fejezték be a párosok a Steelvent Miskolc Rallysprint futamot.

Fájdalmas gyászszünettel kezdődött a Steelvent Miskolc Rallysprint szombati prológja. A néhány nappal ezelőtt rövid lefolyású, súlyos betegség következtében elhunyt Pethő "Tyutyu" Istvánra emlékeztek a sprintesek, majd nagyjából nyolcvan versenyautó motorja bőgött föl, így adóztak az egykori kategóriabajnok emlékének.

Ezután a pályán is igyekeztek maradandót alkotni a versenyzők, az amatőr bajnokság Északi régiójának ötödik futamán a Ladák aratták a legnagyobb közönségsikert. A prológon a legjobb időt az Opellel versenyző Bíró Gergő, Bíró Balázs egység autózta (1:06), akik a Veszprémi, Kassai, valamint a Riskó, Riskóné kettőst előzték meg a népkerti salakon.

Esőben, majd szárazon

A szombat délutáni és kora esti felvezetés után vasárnap Parasznya és Lyukóbánya között dőlt el a Steelvent Miskolc Rallysprint érdemi része. A mezőny zuhogó esőben tudta le az első kört, ekkor szerencsés kimenetelű balesetek is színesítették a futamot. Aztán javult az időjárás, ami meglátszott az időeredményeken is. A sprint mezőnyben a Bukulya István, Takács Gábor egység uralta az abszolút értékelést, folyamatosan javuló teljesítménnyel nyerték meg a viadalt.

- Egy kicsit tartottunk az esőtől, mert ilyen vizes körülmények között még soha nem versenyeztünk - mondta a célban a győztes páros pilótája, Bukulya István. - Éppen ezért óvatosabban kezdtünk, de ahogy javultak a körülmények úgy lettünk mi is bátrabbak. Nagyon jól éreztük magunkat, kiválóan szervezett, pörgős versenyen vagyunk túl. Rendkívül boldogak vagyunk, hogy sikerült győzni, amiért köszönettel tartozunk a családunknak is. Bízom benne, hogy a folytatás is hasonló lesz, mert ezen a hétvégén nagyon élveztük a versenyzést.

Az élmezőnyből is

A Parasznya - Lyukóbánya közötti gyorsasági szakasz arra is jó lehetőséget kínált, hogy a licences versenyzők két ORB futam között is megmutassák magukat. A hazai élmezőnyből a címvédő Kazár Miklós mellett a csapattárs ifj. Kiss László, valamint a Veszprémben abszolútban élen zárt Ollé Sándor is rajthoz állt Miskolcon. Kazár végig vezetve megnyerte ezt az értékelést, már a kassai viadal jegyében szállt be a versenyautóba.

- Mindig jó érzés hazai pályán, a miskolci közönség előtt versenyezni - fogalmazott Kazár Miklós. - Nyilván a technika nem ugyanaz, mint a bajnoki futamokon, de így is igyekeztünk kiszolgálni a nézőket. Egy kicsit bemelegítettünk, mert szűk két hét múlva nagyon fontos versenyünk lesz Kassán. Vezetjük a bajnokságot, de a hátralévő futamokon is maximális teljesítményre van szükségünk, hogy idén is az élen végezzünk.

Az MNASZ által koordinált amatőr bajnokság északi szekciója legközelebb a következő hónap közepén találkozik egymással. Akkor Borsodnádasdon rendezik meg a sorozat hatodik viadalát. A mezőny szeptember 14-én a Borsodnádasd - Balaton közötti gyorsasági szakaszon méri majd össze az erejét.


A Steelvent Miskolc Rallysprint (nem hivatalos) végeredménye

1. Bukulya István, Takács Gábor (Lada VFTS) 18:24,8

2. Fancsik Gergely, Kapás Attila (Lada VFTS) +43.0

3. Nagy Norbert, Szabó Krisztián (Lada VFTS) +1:12,2

4. Bacsa Tamás, Jakab Ambrus (Lada 2101) +1:16,9

5. Veszprémi Roland, Kassai Tibor (Peugeot 306 S16) +1:21,4

6. Riskó László, Riskó Lászlóné (Toyota Corolla) +1:23,8

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!