Sport

2014.08.24. 00:15

Steelvent Miskolc Rallysprint - Bíró és Ollé lett a "salakkirály" szombaton

Miskolv - Nagyszerű hangulatban és a Ladák párharcával kezdődött el a Steelvent Miskolc Rallysprint népkerti prológja.

Miskolv - Nagyszerű hangulatban és a Ladák párharcával kezdődött el a Steelvent Miskolc Rallysprint népkerti prológja.

A Borsod Volán salakmotor stadionjában a hátsó kerekes technikával rajtoló egységek rendre keresztben autóztak, ám az is érdekes volt, amikor a quadosok mérték össze az erejüket a Zsigulikkal. Mindhárom ilyen futamot a négykerekű motorosok nyerték meg, hol kisebb, hol nagyobb különbséggel. Folyamatosan javultak az időeredmények, de a többség 1 perc 10 és 1 perc 20 másodperc közötti intervallumban teljesítette a három körös távot. Az első komolyabb teljesítmény Jaczenkóék nevéhez fűződött, akik sokáig vezették az értékelést (1:10,9), mígnem a Toyota Corollával versenyző Riskó házaspár be nem előzte őket (1:10,3). Ők azonban csak néhány percig örülhettek a vezetésnek, mert érkezett az Opel Astraval Bíró Gergő és Bíró Balázs, akik 1:06-al mindenkire rávertek. Szerencséjükre ezután érkezett el a pályakarbantartás ideje, így a sprintes mezőny hátralévő része már inkább dagonyázott és csúszkált, ez az időeredmény már nem forgott veszélyben.

Sokáig még a piros rajtszámú - licences - párosok sem tudtak megközelíteni ezt a szintet, ám az gyanítható volt, hogy az ORB-s egységek közül néhányan megközelíthetik az 1 perces határt. Ez elsőként ifj. Kiss Lászlónak sikerült, majd a bajnoki címvédő Kazár Miki, és a Veszprém Rallyn legutóbb abszolút győzelmet aratott Ollé Sasa is kitett magáért. A gigászok csatáját két tizeddel Ollé nyerte meg, egy rendkívül szoros és látványos futammal zárult tehát a népkerti körverseny.

A délután és a kora este során több klasszis is igyekezett kiszolgálni a közönséget. Ide tartozott Kazár Miki, Kovács Zoli, Bütösiék és Kisubi is, aki több alkalommal is felbukkant a salakoválon. Balázs Öcsi és Szántó Szabi pedig egy emlékautózással kívánt méltó emléket állítani a héten elhunyt Pethő Tyutyu előtt.

A szombati felvezetés után vasárnap Lyukóbánya és Parasznya között mindkét irányban három-három gyorsaságit teljesít a mezőny, ezután tartják meg a díjkiosztó ünnepséget a Miskolc Autóházban. A pályát már reggel hat órakor lezárják, az első gyorsasági 7.15-kor indul Parasznyáról, ahol egyébként a szervizparkot is megtalálják a kilátogató szurkolók.


A Steelvent Miskolc Rallysprint prológjának (nem hivatalos) végeredménye

Abszolút:

1. Bíró Gergő, Bíró Balázs (Opel Astra GSi) 1:06.0

2. Veszprémi Roland, Kassai Tibor (Peugeot 306 S16) +3.4

3. Riskó László, Riskó Lászlóné (Toyota Corolla) +4.3

4. Jaczenkó Bence, Jaczenkó Gyula (Peugeot 106 S16) +4.9

5. Molnár István, Tokaji Tamás (Mitsubishi Lancer EVO VI.) +5.6

6. Czél Balázs, Czél Péter (Subaru Impreza) +6.0


Licence (Piros rajtszám):

1. Ollé Sándor, Czakó Janek (Ford Fiesta S2000) 1:00,4

2. Kazár Miklós, Percze Nándor (Mitsubishi Lancer EVO) +0.2

3. ifj. Kiss László, Varga Zsuzsanna (Mitsubishi Lancer EVO IX) +3.3

4. Juhász Csaba, Juhász Zsolt (Renault Megane) +7.0

5. Bakó László, Bagó László (Citroen C2) +9.4

6. Tarr Zsolt, Szabó László (Honda Civic Type-R) +9.7

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!