Sport

2014.08.24. 11:20

Pécs vs. DVTK - A ,,nyári szünet” után pécsi osztálykirándulás

A labdarúgó NB I 5. fordulójában vasárnap 18.30-tól a DVTK a Pécsi MFC-Matias vendége lesz.

A labdarúgó NB I 5. fordulójában vasárnap 18.30-tól a DVTK a Pécsi MFC-Matias vendége lesz. A diósgyőri labdarúgócsapat játékosai miután visszatértek a háromnapos „nyaralásukról”, csütörtökön délelőtt edzettek egyet, délután pedig edzőmeccset játszottak a második legjobb megyei csapat, az NB II-es Mezőkövesd Zsóry SE ellen.

Akik kevesebbet

Az élvonalbeli gárda által 4-0-ra megnyert mérkőzésén elsősorban olyanok kaptak lehetőséget, akik az előző hetekben kevesebbet játszottak, formába lendülésükhöz meccsszám növelésre volt, van szükség. Ide sorolandó a sérüléséből visszatérő Antal Botond kapus, a közelmúltban igazolt támadó, Georges Griffiths, és a legfrissebb szerzemény, a belső védő, Szalai Vilmos. Utóbbi éppen volt csapata ellen szerepelhetett, és bár lehet, hogy az edzőmeccsről még nem vezet egyenes útja a Pécs elleni kezdőcsapatba, de azért van esély rá, hogy korábbi együttesének ex-vezetőedzőjével találkozzon a Mecsek-alján, lévén Véber György, aki tavaly a kövesdieket irányította, immár Pécsett dolgozik. A PMFC szakvezetőjének az idei bajnokságban eddig nem sok oka volt az örömre, mert még nyeretlen a csapata, igaz, a nyitófordulóban, az MTK ellen elszenvedett négygólos hazai veresége óta nem kapott ki, és három döntetlenjével 3 pontnál tart. Ezzel szemben a DVTK-nak a három pontot érő eredményből, vagyis győzelemből van háromja, egy döntetlenje mellett. – Még csak a bajnokság elején vagyunk, de jó úton járunk, jó játékosokat igazoltunk, és előrébb járunk, mint egy évvel ezelőtt ilyenkor, minőségben előrébb tartunk – válaszolta arra a felvetésünkre Sivic Tomislav, a DVTK vezetőedzője, hogy diósgyőri szempontból szépen mutat jelenleg a tabella, majd így folytatta: – Segített ebben az Európa Liga szereplés, méghozzá nagyon sokat, lendületet adott, és a bajnokság jó sorsolását kihasználtuk. A Haladásnál és a Kecskemétnél elvileg jobbak vagyunk, de ezt a pályán be is kellett bizonyítani. A két csapat ellen tavaly egyaránt 2-2 pontot szereztünk, most ebben a bajnokságban már 3-3-nál tartunk, vagyis előrébb vagyunk mint tavaly. De ezen túlmenően jobban néz ki a mai DVTK, mint az egy évvel ezelőtti, más stílusban játszunk, a legtöbben azon a véleményen vannak, hogy látványosabb lett a focink. A múlt vasárnapig erőltettet menetet nyomó csapatnak ezen a héten kiadta a „nyári szünetet” Sivic Tomislav, hiszen a Kecskemét elleni győzelmet követően három nap pihenőt kaptak a játékosok. – Ráfér a csapatra a frissítés, hiszen 45 nap alatt 11 tétmeccset játszottunk, és néhányan ebben azért elfáradtak. Sokat is voltunk együtt az elmúlt hetekben az utazások, edzőtáborozások, összetartások miatt, úgyhogy úgy ítéltem meg, hogy többet ér, ha most inkább mindenki egyénileg szervez magának programot, a hét első felére, mintha napi kettőket – tudtuk meg a DVTK szakvezetőjétől, aki arra a kérdésre, hogy mindenki épségben, egészségesen tért-e vissza, a következőket mondta: – Mindenki, egyedül a Lovecsben megsérült Barczi nem bevethető még. És mivel a jövő héten is csak egy meccset játszunk, így nem kell tartalékolnunk, a lehető legjobb csapatot tudom pályára küldeni a Pécs ellen. Arra a kérdésre, hogy ugye most nem az 1 pont a cél, mint a legutóbbi, idegenbeli meccs előtt, az Újpest ellen, így felelt:

Most is 3 pont

– Persze, hogy nem, akkor sem az volt, csak altatni próbáltam az ellenfelet, ami sikerült is, függetlenül attól, hogy végül tényleg csak 1 pontot szereztünk, 9 emberrel befejezve a meccset, hiszen végig jobbak voltunk, lényegesen több gólhelyzetet teremtettünk, mint az Újpest. Szóval akkor is a 3 pont megszerzése volt a cél, és most Pécsett is az. Azzal együtt is, hogy Véber Gyuri jó edző, olyan, aki játszó csapatot akar viszontlátni a pályán. Mivel mi is ilyenek vagyunk, a kettőnk csatájából egy jó mérkőzés kerekedhet ki.

ÉM-BCS


[poll id="752"]


A DVTK várható kezdőcsapata:

Antal – Okuka, Debreceni, Alves, Husic – Kádár, Elek Á. – Gosztonyi, Bognár I., Bacsa – Griffiths.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!