Sport

2014.08.20. 21:30

Másodszor újoncként a Szuperligában

Kazincbarcika, Ózd - A Kazincbarcika a legmagasabb osztályban, az ózdiak az NB I-ben kezdik a következő tekebajnokságot.

Kazincbarcika, Ózd - A Kazincbarcika a legmagasabb osztályban, az ózdiak az NB I-ben kezdik a következő tekebajnokságot.

Az elmúlt időszakban a liftezés jellemzi a Kazincbarcika férfi tekecsapatát. A két esztendővel ezelőtti első Szuperligás szereplés alkalmával nem tudtak megragadni a legmagasabb osztályban, de idén rögtön sikerült a visszajutás. Az augusztus utolsó napjaiban induló bajnokságnak Egerben vág neki a borsodi együttes, hiszen a Szuperligában alapvető követelmény a panelpálya, amivel a barcikaiak továbbra sem rendelkeznek. A hevesi megyeszékhelyen viszont a napokban adják át a létesítményt.

- Ez továbbra is kényszerhelyzet az esetünkben, amíg Barcikán nem valósul meg hasonló fejlesztés – fogalmazott Orosz István, a KVTSE elnökhelyettese. – Az előző szuperligás évünket Ózdon töltöttük, most Egerben játsszunk majd. Hátrányt jelent, hogy csak augusztus 20-a után tudunk először rámenni a pályára, tehát az első néhány fordulóban még nekünk is újdonságot jelent majd a környezet. Talán annyi a szerencsénk, hogy a sorozatot a két legerősebb hazai csapattal szemben kezdjük, hiszen a Zalaegerszeg érkezik hozzánk, majd rögtön ezután utazunk Szegedre. Nyilván ez a két találkozón nem mi számítunk az esélyesnek, ezért a felkészülési időszakunk két héttel hosszabbnak tekinthető.

Átszervezés várható

A Kazincbarcika egyértelmű célja, hogy bennmaradjon a legjobbak között a szezon végén. Ezt a feladatot valamivel könnyebb lesz teljesítenie, mint legutóbb, mert a tekesportban is átszervezések lesznek. A 2015/2016-os idényben ugyanis már nem tíz, hanem tizenkét együttes alkotja majd a legfelső osztály mezőnyét.

- Az NB I két bajnoka automatikusan feljut, a Szuperliga utolsó két helyezettje pedig osztályozót játszik az NB I-es ezüstérmesekkel – folytatta Orosz István. – A létszámbővítést így hajtják végre, ami nekünk is ad egy plusz esélyt. Természetesen szeretnénk csont nélkül kiharcolni a bennmaradást, de ha mégsem jön össze, akkor az osztályozón még mindig lesz lehetőségünk. A keretünkben egyébként történt változás, hiszen Martinkó Miklós és Bolyki Balázs Ózdra igazolt, hozzánk viszont nem csatlakozott új játékos. A szuperligás szereplést tehát az NB I-es bajnokcsapattal fogjuk megoldani, mindenki lehetőséget kap ismét a bizonyításra.

Még stabilabb teljesítményt

Az NB I-ben érdekelt Ózd Városi FTC remek tavaszi szereplésével harcolta ki a biztos bennmaradást, olyannyira, hogy végül a középmezőnyben zártak. A klubnál most nem szeretnének ilyen izgalmakat, sokkal jobb és kiegyensúlyozottabb szereplésben bíznak. Az ózdiak egyébként idegenben, az Eger vendégeként indítják az NB I-es szereplésüket augusztus utolsó napján, hazai körülmények között szeptember első hétvégéjén a Fővárosi Vízművek ellen mutatkoznak be.

ÉM-ME


A Szuperliga összetétele:

Zalaegerszeg, Szeged, FTC, Répcelak, Győr, Kaposvár, Nyíregyháza, BKV Előre, Kazincbarcika, Pét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!