Sport

2014.08.09. 13:24

Krasznodar vs. DVTK - Krasznodar és a vb: nem lefutott

Krasznodar - Milyen helyen is játszott csütörtökön este a piros-fehér együttes?

Krasznodar - Milyen helyen is játszott csütörtökön este a piros-fehér együttes?A Kaukázustól – orosz viszonylatban – nem messze található háromnegyed milliós városban pezseg az élet, gyakorlatilag a régió központja, elérhető távolságban a Fekete-tengertől és Szocsitól, ahol a legutóbbi téli olimpiát rendezték. A jelek szerint néhányan járhattak az esemény helyszínén, mert az egy nap alatt több ember nyakában is láttunk ötkarikás kulcstartót, telefontartót, illetve baseballsapkát. A hírek szerint Szocsiban az egyik probléma a kóbor kutyákkal volt, nos, a DVTK szerda esti tréningje után legalább tizenötöt számoltunk össze a szállodáig vezető, nagyjából egy kilométeres úton.

Nyugati? Sehol…

A turistákra Krasznodarban nem igazán felkészültek, mert nyugati nyelvet szinte sehol sem beszélnek, bár lehetett hasznosítani a korábban orosz órákon tanultakat, illetve kézzel-lábbal a dolgok jó része megértethető. A városban, mint általában Oroszországban, mindent nagy mértékben mérnek, a templomokat, a szökőkutakat, a sugárutakat, az emlékműveket, nem is csoda, ha az ország terültére gondolunk… A múlt és a jelen keveredik az utcákon, lepusztult és új üzletek egyaránt megtalálhatóak, de igaz ez a közlekedésre, mit nem adnának azért, ha úgy megújulna a villamoshálózatuk, mint Miskolcon… Az feltűnt, hogy komolyan őrzik a hagyományokat, leginkább a II. világháborús helytállásukra büszkék az oroszok, óriási poszteren találhatóak meg a katonai vezérek portréi az egyik parkban, ahol egy háborús múzeum is található – megtekintése ingyenes. A Kubany-stadion első ránézésre pofás, de belülről látható, hogy omladoznak a lépcsők, rozsdásak a korlátok, nem csoda, hogy vélhetően nem lesz itt mérkőzés a következő, 2018-as labdarúgó-világbajnokságon, bár a helyi újságírók szerint ez a meccs még nem lefutott, szerintük Krasznodart egyszerűen nem lehet kihagyni a házigazdák közül…

ÉM-MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!