Sport

2014.08.09. 14:47

Krasznodar vs. DVTK - Az FK már túl jó együttes volt

A DVTK középpályása, Csirszki Martin nem nézte, hogy milyen nevekből áll az ellenfél.

A DVTK középpályása, Csirszki Martin nem nézte, hogy milyen nevekből áll az ellenfél.Húsz percnyi játéklehetőséget kapott a csütörtöki FK Krasznodar – Diósgyőri VTK Európa Liga-visszavágón a DVTK saját nevelésű futballistája, Csirszki Martin, aki Gosztonyi András helyett érkezett a pályára.

– Véleményem szerint nem volt betervezve, hogy átesek a tűzkeresztségen, hogy beállok életem első Európa Ligás mérkőzésén, úgy gondolom, ez egy spontán lépés volt a mester, Sivic Tomislav részéről – nyilatkozta a középpályás. – Vladimir Radenkovic pályaedző szólt, hogy be fogok menni, éppen melegítettem, nagyjából két percem volt a felkészülésre. Kifejezetten örültem a lehetőségnek, mert az ember megmutathat magából valamit, belülről láthattam, hogy mi az a szint, ahová el kellene jutni, fel kellene fejlődni. Sivic Tomislav meg is „búbolt”, mielőtt beléptem a gyepre, azt kérte, próbáljak lendíteni a játékunkon, vállalkozzak, cselezzek, ha tudok, és hogy a védekezésből is vegyem ki a részem. Azt, hogy milyen tudású játékosok vannak a másik oldalon, ki válogatott ott és ki nem, eszembe sem jutott az adott pillanatban, az ugrott be, amit egyszer Elek Ákos válaszolt nekem, amikor megkérdeztem, hogy milyen volt, mikor az angolok, vagy a hollandok ellen focizott? „Ugyanolyan emberek ők is, mint te…” – válaszolta nekem.

Segítő impulzusokat

Csirszki Martin régebbi, súlyos sérülése már a múlté, az előző hónapokat a DVTK korosztályos együttesénél töltötte, viszont a szlovák Tatran Presov elleni edzőmeccsen kifejezetten jól mozgott és az ő góljával alakult ki az 1-1-es végeredmény.

– Az a találat jót tett az önbizalmamnak… – ismerte el a DVTK 49-es mezét viselő játékosa. – Bebizonyosodott, hogy képes vagyok azokra a dolgokra, amelyek régóta nem jöttek elő. Az edzéseken igyekszem azon impulzusokat keresni, amik segítenek, például akkor, ha egy ilyen mérkőzésen beállok. Sivic Tomislav a meccset követően azt nyilatkozta, büszke a csapatra, szerintem is mindent megtettünk a pályán, lehet, hogy az eredmény ismeretében furcsán hangzik, de mindenki százszázalékosan küzdött és a maximumát nyújtotta. Kiestünk, de a második körben, komoly csapatmunkával és jó egyéni megmozdulásokkal idegenben megfogtuk a bolgár Litexet, viszont az FK Krasznodar egyénileg kiválóan képzett focistákból állt, ők túl jók voltak.

ÉM-MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!