Sport

2014.08.29. 13:34

Kádár kölcsönbe is mehetne Krakkóba

Könnyen elképzelhető, hogy még változik a DVTK NB I-es labdarúgócsapatának kerete.

Könnyen elképzelhető, hogy még változik a DVTK NB I-es labdarúgócsapatának kerete.

Rövidesen, vasárnap éjfélkor véget ér a nyári átigazolási időszak, ám mert ezen nap munkaszüneti napra esik, az átigazolási időszak utolsó napja az azt követő első munkanap, vagyis szeptember 1-je, így hétfő éjfélig lehet lebonyolítani klubok közötti tranzakciókat. Az élvonalbeli Diósgyőri VTK-tól a nyáron kilenc labdarúgó távozott és nyolc érkezett, viszont lehet, hogy ezen számok még módosulnak. Szerdán dél-koreai próbajátékos csatlakozott a diósgyőriekhez, Kim Ho-Young, akinek a sorsa – információink szerint – legkésőbb a hét végén eldől majd.

– A koreai fiú a hazájából érkezett, nem egy montenegrói csapattól, nem tűnik ügyetlennek, de még nem született döntés a jövőjével kapcsolatban – válaszolta megkeresésünkre Sivic Tomislav.

Ha mindenkinek megfelel

Az ázsiai futballista további pályafutásától sokkal izgalmasabb Kádár Tamásé. A 24 éves, 16-szoros válogatott hátvéd 2013 elején a holland Roda JC-től érkezett kölcsönbe Diósgyőrbe, majd azon a nyáron a piros-fehérek futballistája lett – információink szerint – 2016. június 30-ig. Kádár Tamás eligazolása gyakorlatilag valamennyi átigazolási szezonban szóba került már, de ezúttal komoly esély is mutatkozik arra, hogy a transzfer megvalósul.

Tamás többször elmondta, jól érzi magát a DVTK-nál, és ez a véleménye nem változott, de nyilván megfontolandó egy játékos számára a lehetséges szakmai előrelépés. Napokon belül választ kaphatunk arra a kérdésre, hogy megy, vagy marad, egy komoly érdeklődő van, a lengyel Wisla Kraków – jelentette ki érdeklődésünkre Árki Gábor, a diósgyőriek sportigazgatója, akitől azt is megkérdeztük: akár kölcsönbe is elengednék-e a bekket Lengyelországba? – Amennyiben ez a konstrukció mind a három félnek, a kölcsönadó klubnak, a kölcsönvevőnek, valamint a játékosnak is megfelel, akkor igen.

Kádár távozása azt a helyzetet idézné elő, hogy a Diósgyőrnek három középső védője maradna, Alves, Debreceni és a nemrég Mezőkövesdről érkezett Szalai

– Ezen a poszton négy játékos kell, hogy a vezetőedző rendelkezésére álljon, vagyis ha Tamás eligazolna, akkor nekünk is lépnünk kellene. Elméleti síkon megvan a forgatókönyv erre az esetre, található a piacon olyan futballista, akivel be tudnánk tölteni a Tamás távozásával keletkezett űrt – mondta Árki Gábor.

Koman: kevés az esély

A DVTK sportigazgatója azt is elárulta, hogy felvették a kapcsolatot Koman Vladimir képviselőjével. Köztudott, hogy a válogatott középpályás egyelőre nem talált magának új csapatot azok után, hogy eljött az orosz FK Krasznodartól.

– Arról beszélgettünk az őt segítő menedzserrel, hogy ha esetleg nem talál magának külföldi klubot, akkor nyitottak lennénk arra, hogy nálunk futballozzon – ismerte el Árki Gábor. – Vladimir nagyon szeretné, ha végre rendeződne a helyzete, nyilván a célja az, hogy maradjon a válogatott keretben is, amihez folyamatos játéklehetőség szükséges. Nekünk az ilyen esélyeket meg kell ragadnunk, próbálkoznunk kell, mert ha erősítünk, az előreviszi a csapatot, a klubot. Amennyiben az esélyeket nézzük, akkor kevés a remény arra, hogy Vladimir hozzánk jön, de azért pár napon belül, a jövő hét elején még beszélünk a képviselőjével. Az átigazolási idő lejárta nem szorítja Vladimirt, hiszen szabadon igazolható.

Lapunknak már két esetben is nyilatkozott a 25 éves 36-szoros válogatott játékmester, aki az egyik interjúban elismerte, hogy annak idején megkereste Dudás Hunor, a DVTK volt ügyvezetője, hogy igazoljon az Andrássy útra, de a 2009-ben U20-as vb-bronzérmet nyert középpályás azt válaszolta: elsősorban külföldön szeretné folytatni pályafutását – és információnk szerint jelenleg is ezen állásponton van.

ÉM-MI


Nyári játékosmozgás a DVTK-nál

Érkezett:

  • Antal Botond (Kaposvári Rákóczi FC),
  • Drazen Okuka (szerb, Kaposvári Rákóczi FC),
  • Németh Milán (Lombard Pápa TFC),
  • Takács Tamás (szerbiai, Szigetszentmiklósi TK),
  • Bori Gábor (MVM-Paks),
  • Bognár István (Mezőkövesd Zsóry FC),
  • Georges Griffiths (elefántcsontparti, SV Ried – Ausztria, legutóbb Lombard Pápa TFC),
  • Szalai Vilmos (Mezőkövesd Zsóry FC).

  • Távozott:

  • Futács Márkó (Leicester City, Anglia – kölcsönből vissza, onnan Mersin Idmanyurdu – Törökország),
  • Augusto Batioja (ecuadori, Radnicki Nis – Szerbia),
  • Mohamadou Abdouraman (kameruni, Nyíregyháza Spartacus FC),
  • Vadász Viktor (Újpest FC),
  • Gohér Gergő (Puskás Akadémia FC),
  • Zoran Kostic (szerb, Nyíregyháza Spartacus FC),
  • Nenad Rajic (szerb, ?),
  • Gelei Vince (Csákvári TK),
  • Vági András (?).
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!