Sport

2014.08.29. 19:46

Három diósgyőri Oklahomában?

A hét végén rendezik meg a maratoni kajakosok és kenusok világbajnoki válogatóját.

A hét végén rendezik meg a maratoni kajakosok és kenusok világbajnoki válogatóját.

Bár lassan a vége felé közeledik a 2014-es évad, azért van még feladat a kajakosok, kenusok számára. Szombaton és vasárnap Győr lesz a házigazdája a maratoni világbajnoki válogatónak, ahol az Egyesült Államok-beli Oklahomában szeptember 26. és 28. között megrendezendő világbajnokságra lehet kvalifikációt szerezni. Megyénkből a Diósgyőri KKSC lapátosai lesznek jelen a kisalföldi megméretésen, Bodonyi András és Viola Viktor kenuban, a felnőtt párosok között próbálja meg kivívni az indulási jogot. A fiatal sportolók nemrégiben Fehéroroszországban, Minszkben jártak az egyetemi és főiskolás világbajnokságon, ahol két negyedik és egy hetedik helyet szereztek.

– Nem voltunk és vagyunk elégedettek ezekkel a helyezésekkel, mert érmekért, éremért mentünk… – mondta az egység egyik tagja, Viola Viktor. – Kicsit formán kívül voltunk, érződött rajtunk némi fáradtság, a másik, hogy nem a saját hajónkban eveztünk, ezúttal nem vittünk magunkkal, hanem ott kaptunk egyet. Igazság szerint előzetesen a mezőny erősségét sem lehetett tudni, a helyszínen azonban kiderült, hogy olimpikonok, világbajnoki résztvevők ellen is küzdenünk kell. Minszk után kaptunk egy hét pihenőt, s a hét elején elkezdtünk hangolódni a maratoni válogatóra. Nem sok idő volt rá, de remélhetőleg elég lesz, és meg tudjuk szerezni számunkban az első helyet, ami automatikus kvalifikációt érne, míg a második pozíció úgymond fizetős hely, egyesületi költségen lehet kiutazni. A győri pályán mentünk már sokszor, ismerjük, úgyhogy ez nem fogja befolyásolni a teljesítményünket. Volt arról szó, hogy egyesben is rajthoz állunk, de végül ezt elvetettük, nem szerettük volna kockára tenni a párost, amiben inkább van reményünk. A maratonról jó emlékeink vannak, hiszen 2011-ben, Szingapúrban, korosztályunkban, C-2-ben aranyérmet nyertünk… Tavaly kihagytuk ezt a válogatót, mivel nagyon elnyúlt a szezon, most bízunk benne, hogy szép őszt tudunk produkálni.

Vonzó Államok

A DKKSC harmadik résztvevője Győrben Koleszár Mátyás lesz, aki az ifjúsági kajakosok között egyesben és párosban is elindul, utóbbiban Gergely Olivérrel (KSI) az oldalán.

– Az elmúlt hetekben elég sűrű volt a programom… – vallotta be a fiatal sportoló. – A július közepi, szegedi korosztályos világbajnokság után nem sokkal következett az ifjúsági országos bajnokság, majd két héttel később a felnőtt ob, aztán Tolnára mentem, ahol maratonistákkal készültem, ahonnan a múlt pénteken érkeztem haza. Azóta itthon, a Csorba-telepen edzettem, végeztem a feladatokat, kellett, mert egyesben nagy mezőny lesz, harmincnál is többen vágunk majd neki a távnak.

A miskolci kajakos tavaly az ifjúsági fiúk 21,5 kilométeres számában indult a koppenhágai vb-n, amelyen negyvenegy ellenfél között a bronz­érmes helyre tudott befutni.

– Végezhettem volna előrébb, de egy év távlatából is nagyon jónak értékelem azt a harmadik helyet, már csak azért is, mert az volt az első vébém – fogalmazott lapunknak Koleszár Mátyás. – Szívesen gondolok vissza az akkori eseményekre, nyilván azon leszek, hogy ilyet minél többször át tudjak élni, akár már Oklahomában. Vonzó az Egyesült Államok, de még nem akarom beleélni magam, előbb ugyanis Győrben kell bizonyítanom...

ÉM-MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!