Sport

2014.08.28. 16:50

Ha az EL-ben nyernének…

A labdarúgó NB I 6. fordulójának zárásaként Diósgyőr vs. Debrecen rangadót rendeznek.

A labdarúgó NB I 6. fordulójának zárásaként Diósgyőr vs. Debrecen rangadót rendeznek.

Vasárnap 20.30-tól a Diósgyőri stadionban az eddig még veretlen, jelenleg a második helyen álló Diósgyőri VTK csapata a tavalyi bajnok, Debreceni VSC-Teva gárdáját fogadja, azt az együttest, amelyik ötvenszázalékos teljesítménnyel a tabella nyolcadik helyén szerénykedik. A két gárda meccsének nagy kérdése, hogy a hazai piros-fehérek tudják-e folytatni idei jó bajnoki szereplésüket, illetve, hogy a vendég piros-fehérek tudnak-e javítani. Utóbbi csapat dolgát nehezíti, hogy a mai napon a svájci Young Boys ellen Európa Liga meccset kell játszaniuk, amelyen az első találkozón „összeszedett” kétgólos hátrányukat kellene ledolgozniuk a Nagyerdei stadionban.

A két csapat közelgő bajnokijával kapcsolatban egy olyan futballszakember véleményét kértük ki, aki jelenleg is aktív, és korábban mindkét együttesnél dolgozott szakvezetőként. Pajkos János, az NB II-es Balmazújvárosi FC szakmai igazgatóját arra kértük, hogy mindkét gárda idei teljesítményét értékelje, illetve próbálja meg mérlegre tenni, hogy melyiküknek van nagyobb esélye a vasárnapi összecsapáson.

A Diósgyőrről

– A Diósgyőr nagyon nyugodt helyzetből várhatja ezt a rangadót, hiszen már csak a hazai porondra kell koncentrálniuk, azok után, hogy a nemzetközi színtéren két csapat elbúcsúztatása után, egy nagyon jó erőkből álló orosz gárda a végállomást jelentette számukra – kezdte Pajkos János. – A DVTK a kettős igénybevétellel együtt is nagyon jól kezdte a bajnokságot, az eddig elért 4 győzelem és 1 döntetlen ezt alátámasztja, és nekem ezen túlmenően az a véleményem, hogy ettől is több van ebben a csapatban, mint amennyit eddig kijátszottak magukból. De az biztos, hogy fegyelmezetten futballozva, gólra törően játszanak, kevés gólt kapnak. És jól is igazoltak, első osztályú csapatokban játszott labdarúgókat, olyanokat, akiket ismertek, tudták, hogy mi van bennük, méghozzá olyan posztokra, ahol úgy érezték, hogy váltani, frissíteni kell. Szóval minőségben tovább javultak, ráadásul jól vannak forgatva a játékosok, vagyis számomra úgy tűnik, hogy a Diósgyőr háza táján minden rendben van, nincs miért tartaniuk a vasárnapi összecsapástól.

A Debrecenről

A hajdúsági együttesről szólva leszögezte Pajkos János: sok múlik majd azon, hogy milyen eredményt ér el a csapat az Európa Liga meccsen.

– A Debrecen annyival nehezebb helyzetben van, hogy mivel még a nemzetközi porondon is érdekelt, így ezen a héten a bajnokiját megelőzi egy nagyon kemény próbatétel – fejtegette a labdarúgó szakember. – A kétgólos hátrány persze nem ledolgozhatatlan, de ehhez nagy változás, fordulat kell a korábbiakhoz képest. Sokkal céltudatosabban kell játszania a Lokinak, határozottabb teljesítményt kell nyújtani a sikerhez. A bajnokikon eddig szenvedett csapat, bár most, legutóbb a Haladás ellen, kiizzadta a győzelmet, úgy nyert, ami a jó csapatokra jellemző, és ez pozitívum. Az biztos, hogy most még csak az EL-re koncentrálhatnak, és csak utána bajnokira. És nagyon nem mindegy, hogy a mostani meccsen milyen eredmény születik, mert ha győzelem, továbbjutás lesz, akkor felfelé ívelő formában játszhatnak majd Diósgyőrben, ha viszont nem tudnak továbblépni az Európa Ligában, akkor mélyre kerülhetnek. Úgy vélem, hogy az átigazolások terén kevés, amit a Debrecennél tettek, nagyon kellett volna vérfrissítés, de ez valami miatt elmaradt. Persze azt is tudomásul kell venni, hogy kevés olyan játékos van a magyar piacon, aki a DVSC számára erősítést jelentene, aki pedig lenne, az a nehezen megfizethető kategóriába tartozik. Nem tudom, hogy terveznek-e a klubnál még igazolást, ha viszont a jelenlegi kerettel vágnak neki a folytatásnak, megvédeni a bajnoki címet, akkor nagyon nehéz dolguk lesz, ez már az 5. forduló után látszik.

A várakozásról

És, hogy milyen csatát vár a két csapattól Pajkos János?

– Mondom: vízválasztó lesz, hogy a Loki mit játszik a Young Boys ellen – hangzott válasz. – Remélem sikerrel veszik az akadályt, már csak azért is, mert ez esetben lehetne szinte előre garantálni, hogy jó csatát láthatnak azok, akik megnézik a bajnoki forduló vasárnapi zárómeccsét.

ÉM-BCS


[poll id="757"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!