Sport

2014.08.16. 15:07

Életben tartaná a bajnoki reményeit Kiss Pál Tamás

Kiss Pál Tamás a Nürburgringen bizonyíthat az Auto GP sorozat utolsó előtti versenyhétvégéjén.

Kiss Pál Tamás a Nürburgringen bizonyíthat az Auto GP sorozat utolsó előtti versenyhétvégéjén.Az ausztriai Red Bull Ringen megszerzett két második helyezésének köszönhetően akár még bajnoki is lehet az Auto GP sorozatban Kiss Pál Tamás. A miskolci pályaversenyzőnek ehhez azonban legalább ilyen jól kell szerepelnie a Nürburgringen, majd a sorozatot záró portugál GP-n is.

- Szükséges volt a csapatváltás, ezt az előző verseny is bizonyította – fogalmazott Kiss Pál Tamás. – Szerencsére hosszas tárgyalás után sikerült megegyezni a Virtuosival, így a hátralévő két helyszínen is közösen dolgozhatunk a jobbnál-jobb eredményekért. Az összetett szempontjából viszonylag nagy a hátrányom Satoval szemben, de az autósportban amíg van matematikai esély, addig semmi nem lefutott. Fontos lenne, hogy a hátralévő négy versenyen – két hétvégén – a lehető legjobban szerepeljek, mert ez adott esetben a jövőmet is meghatározhatja.

A DTM-ben folytatná

Kiss Pál Tamás úgy gondolja: a jelenlegi anyagi lehetőségei mellett a Formula autók világában előrelépni nem tud, maximum oldalirányba lehetne kalandoznia. Éppen ezért váltana egy nagyot, a jövő esztendőben szeretne bemutatkozik a német túrabajnokságban, vagyis a DTM-ben.

- Ezért is fontos, hogy a Nürburgringen jó benyomást tegyek mindenkire – folytatta a miskolci pilóta. – Egy komoly tárgyalás előtt állunk, és a tervek szerint még idén egy DTM teszten is részt vehetek. Ennyire azonban nem akarok előre szaladni, hiszen most még az Auto GP-ben vannak fontos feladataim. Hiszek abban, hogy a Jerezben és a Red Bull Ringen is tapasztalt versenyképes autót technikát kapok a csapattól. Az autóban motort is cseréltek, ezt a pluszt pedig szintén szeretném kihasználni. A hírek szerint 18-20 fokos, felső időjárás várható, ebben pedig bármikor benne van az eső lehetősége. Ez pedig szintén érdekessé teheti a németországi hétvégét. Bízom benne, hogy ismét ott lehetek a pódiumon, ami jó ajánlólevél lenne a jövőre nézve.

ÉM-ME

Az AutoGP állása:

  • Kimiya Sato 182 pont,
  • Kiss Pál Tamás 138 pont,
  • Andrea Roda 133 pont,
  • Kevin Giovesi 131 pont,
  • Markus Pommer 125 pont,
  • Michela Cerruti 97 pont.

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!