Sport

2014.08.09. 15:21

EL-szereplés: később lesz meg a pozitív oldala

Miskolc - A DVTK ügyvezetője elégedett azzal, amit a csapat elért az EL-ben.

Miskolc - A DVTK ügyvezetője elégedett azzal, amit a csapat elért az EL-ben. A diósgyőrieket szállító charter gép pénteken hajnali 4 órakor érkezett meg Budapestre, ahol Szabó Tamás, a DVTK-t működtető gazdasági társaság ügyvezetője így értékelt az Észak-Magyarország számára.

– A csapat minden várakozást felülmúlva teljesített, hiszen azt előzetesen senki sem gondolta, hogy a harmadik fordulóban még versenyben leszünk – kezdte a sportvezető. – Természetesen büszkék vagyunk a múlt sikereire is, tiszteljük azokat, viszont sok mindennek köszönhetően mára oda jutott a második számú sorozat, hogy rengeteg klub szerepel benne, és ezért sem könnyű messzire kerülni. Vagyis elégedettséggel tölthet el bennünket ez az eredmény, pláne úgy, hogy mindezt kis költségvetéssel csináltuk meg.

Minőség az ellenfélben

Szabó Tamás hozzátette azt is, hogy kevéssel a csütörtök esti EL-visszavágó előtt ő és Árki Gábor sportigazgató ellátogatott, ellátogathatott a krasznodariak akadémiájára.

– Csak ennek az intézménynek négyszer nagyobb a költségvetése, mint a mi csapatunk éves büdzséje… – érzékeltette a különbséget a miskolci klub­irányító. – Amit az elmúlt hetekben felmutattunk, azt így, ilyen szemszögből is lehet nézni. Nagyon örülök annak, hogy a visszavágón voltak szép momentumaink, nem is egy, amennyiben kicsivel több szerencsénk van, gólt is szerezhettünk volna. A Krasznodarban megvan a minőség, amit mutat az, hogy hat, igazán komoly helyzetükből hármat góllal fejeztek be. Az egész EL-szereplés kiválóan szolgálta a felkészülést a bajnokságra, bízom benne, hogy ennek meg is lesz az eredménye. Ha kívánhatnék valamit, az az lenne, hogy sose legyenek rosszabb hónapok előttünk, mint amilyeneket magunk mögött hagytunk.

Az ügyvezetőnek felhoztuk azt is, hogy az együttes komoly pénzt is hozott a „konyhára” .

– Minden játékos előtt ismertek voltak a kondíciók, meg lettek állapítva a prémiumok, ezt még azelőtt meghatároztuk, mielőtt belevágtunk a küzdelemsorozatba – mondta Szabó Tamás. – A bevétel mellett jelentős volt a kiadási oldal is, hiszen sokba kerültek az utazások, és mivel nem játszhattunk saját pályánkon, bérelni kellett stadiont, Debrecenben, illetve Nyíregyházán. Mindkét helyszínnek köszönjük, hogy ott lehettünk. A kupaszereplésnek azért meglesz a pozitív oldala anyagi értelemben, de még nem ma, vagy holnap.

ÉM-MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!