Sport

2014.08.31. 11:34

DVTK vs. DVSC-TEVA - Nem keverik a szülinapot a munkával

Vasárnap 20.30-tól a DVSC-TEVA-t fogadja a Diósgyőr a labdarúgó NB I 6. fordulójában.

Vasárnap 20.30-tól a DVSC-TEVA-t fogadja a Diósgyőr a labdarúgó NB I 6. fordulójában.

Öt forduló után a tabella második helyéről várja újabb bajnoki összecsapását a Diósgyőri VTK élvonalbeli együttese, amelynek vasárnap este a bajnoki címvédő Debreceni VSC-TEVA lesz az ellenfele az Andrássy úti stadionban. A hajdúságiak csütörtökön még Európa Liga-visszavágót vívtak a Nagyerdei Stadionban, döntetlenre, 0-0-ra végeztek, és 1-3-as összesítéssel elvéreztek a svájci Young Boys-szal szemben.

– A televízión keresztül láttam a meccset, és gratulálok nekik, mert jól, magas iramban játszottak, kár, hogy nem nyertek – nyilatkozta Sivic Tomislav, a DVTK vezetőedzője. – Alakulhattak volna másként is a dolgaik a nemzetközi sorozatban, de nem volt szerencséjük a BATE Boriszov ellen.

A Diósgyőr viszont az első öt fordulóban négyszer győzött, egyszer végzett döntetlenre, amivel a klub történetének legjobb szezonkezdetét produkálták, produkálják. A kívülállók szerint azonban mostantól jönnek majd azok a találkozók, amelyek megmutatják majd, hogy milyen álmai is lehetnek a DVTK-nak a 2014/2015-ös évadban.

– Pár kérdésre valóban választ fogunk kapni – jegyezte meg helyelőleg Sivic Tomislav. – Hat, öt-öt meccs­ből álló részre osztottam el a bajnokságot, s az adott ötre meghatározunk egy célt. Az első blokk után azt mondhatom, hogy kiválóan sikerült, hiszen hoztunk tizenhárom pontot. A második „ötösben” lesz három kiemelkedő meccsünk, most a Debrecennel, később pedig a Videotonnal és a Ferencvárossal, közte pedig a Pakssal és a Honvéddal. Erre a szakaszra minimum tíz pontot tervezünk, és ha így hajtunk, mint eddig, akkor ott lehetünk, ahol eddig soha nem voltunk. Nyilván vannak olyan dolgok, amiket mi nem tudunk befolyásolni egy mérkőzésen, időjárás, pálya minősége, egyebek, de nekünk mindig százszázalékosan oda kell tennünk magunkat.

Sokféle mód

A múltban megrendezett DVTK – DVSC összecsapások vonatkozásban jobbára inkább a vendégeknek állt a zászló, és többnyire érvényesítették a papírformát Miskolcon is.


[poll id="757"]


– Idáig az volt, hogy a Debrecen idejött egy könnyű edzésre és nyert. Most ha azt mondják, hogy „Jön a Debrecen!”, akkor azt válaszolhatjuk: és akkor mi van? – jelezte Sivic Tomislav. – Ne értse senki félre: tiszteljük a Lokit, nagyon, amely az elmúlt tíz évben hétszer nyert bajnokságot, hiszen ez nem véletlen. Számunkra példa az, ahogyan csinálják a focit, szeretnénk mi is ezen az úton haladni. A tavalyi szezonban kikaptunk náluk négy-nullára, nagy pofon volt, amelyből tudtunk tanulni. Tavasszal egy-egyre zártunk nálunk, a Magyar Kupa elődöntőjében pedig kivertük őket, vagyis szerintünk látszik a fejlődés.

Adott volt a kérdés: vajon a csütörtöki EL-csata után mennyire lesznek fáradtak Kulcsárék?

– Nem számítok arra, hogy fáradt lesz a Debrecen. Manapság már sokféle regenerálási mód van, egy-két nap alatt teljesen vissza lehet hozni fizikálisan egy csapatot – jegyezte meg Sivic Tomislav.

Amint azt megírtuk, változhat még a Diósgyőr kerete, hiszen hétfő éjfélig tart az átigazolási időszak, Kádár Tamás távozására van esély, aki iránt a lengyel Wisla Kraków érdeklődik.

– Nincs még vége ennek az ügynek. „Kádi” jó formában van és mostani állás szerint a kezdőcsapatban számolok vele, viszont amennyiben közben történik valami, akkor arra nyilván reagálni fogunk – szögezte le Sivic Tomislav.

Szóba került

Az edzővel való diskurzus során szóba került még a DVTK-t az Európa Ligában kiejtő orosz FK Krasznodar szereplése is, amely a spanyol Real Sociedadot ütötte el a csoportkörbe jutásért.

– Biztos volt pár öngólja a közepes képességű csapatnak, néha az is megtörténik, hogy egy ilyen tudású gárda felkerül a főtáblára… – üzent burkoltan a tréner azoknak, akik hetekkel ezelőtt lekicsinylően írtak, beszéltek az oroszokról, hogy „egy ilyen” gárdával szemben 1-8-as összesítéssel esett ki a DVTK.

Nem aktuális

A vezetőedzőt arról is faggattuk, állt-e már valaha aktuális alakulatával, öt forduló után a második helyen?

– Ilyen rajtom még nem volt… Az én csapataim általában az ötödik forduló után szoktak beindulni, szóval ez egy kicsit korán van, de nem panaszkodok…

Sivic Tomislav pénteken ünnepelte 48. születésnapját, így adott volt a kérdés, hogy ez mennyire számíthat a vasárnapi mérkőzésen, mennyire lehet ott a játékosok fejében, hogy győzelemmel köszöntsék mesterüket?

– Semennyire… Nem hagyom, hogy ezzel foglalkozzanak, ez egy privát dolog, semmi más. A munka, az munka, nem szabad összekeverni mással… A feladatra kell koncentrálni, arra, hogy megszerezzük a három pontot… – hangsúlyozta a DVTK vezetőedzője, akitől azt is megkérdeztük, hogy el tudná-e képzelni még a csapatában a portugál Vitoria Guimaraestől két hónappal a szerződtetése után máris távozó, volt kaposvári futballistát, Balázs Benjámint. – Rajta volt a listámon, mint olyan, akit szerettünk volna megszerezni, de most már nem aktuális ez a kérdés.

ÉM-MI


A DVTK várható kezdőcsapata

A Diósgyőrben csupán Barczi nem egészséges, illetve Nikházinak volt kisebb sérülése és csütörtökön edzett először. Ez alapján a várható kezdőcsapat vasárnap este: Antal – Okuka, Alves, Kádár (Debreceni), Husic – Elek, Bori – Gosztonyi, Bognár, Bacsa – Grumic.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!