Sport

2014.08.09. 17:05

DVTK: Lesznek még elköszönők?

Sivic Tomislav: lehet, edző nélkül is kivert volna bennünket az FK Krasznodar.

Sivic Tomislav: lehet, edző nélkül is kivert volna bennünket az FK Krasznodar.

Magyar csapat, a Diósgyőri VTK a harmadik körben bukott el a labdarúgó Európa Ligában: a miskolci piros-fehérek az orosz FK Krasznodarral szemben véreztek el, összesítésben 1-8-as eredménnyel.

– Nagyon hasznos volt számunkra az elmúlt hat nemzetközi tétmérkőzés – szögezte le az Észak-Magyarországnak Sivic Tomislav, a DVTK vezetőedzője. – Egy éve senki sem gondolta, hogy itt leszünk… Az idei nyáron elment tőlünk tíz ember, egy hónap alatt kellett új csapatot építeni, mindezt menet közben, komoly nemzetközi erőpróbák közepette. Hogy volt-e olyan momentum számomra ezeken az összecsapásokon, amelyre még én is csettintettem? Minden mérkőzésen van, egy edző mindig talál, nem is egyet, és még akkor is keres, ha adott esetben veszít, mert a munkája az, hogy lépegessen előre, fejlődjön a csapatával, amit csak a pozitívumok kiemelésével lehet kivitelezni. A legmeglepőbb, azt hiszem, a lovecsi sikerünk volt, a kezdeti nehézségek után talpra álltunk, a taktikát megvalósította a csapat azzal, hogy két gólt szerzett idegenben. Az, hogy kivertünk egy Litexet, amelyet tőlünk magasabban jegyeztek, ráadásul egy volt világsztárral, Balakovval a kispadon, szerintem nem kis dolog. Aztán összekerültünk az FK Krasznodarral, amelyben több klasszis játékos is van, lehet, edző nélkül is kivertek volna bennünket, amivel természetesen nem azt akarom jelezni, hogy Kononov kollégám nem jó tréner.

A DVTK szűkös kerettel utazott el Krasznodarba, mégis jól küzdött, amit a szakember leginkább az alábbinak tudott be:

– Hiányzott öt emberünk sérülés miatt… Nem először mondom, hogy egy játékosnak bármikor felkészültnek kell lennie arra, hogy ott lesz a pályán. Nálam nincs első meg második számú játékos, van egy keret, az adott pillanatban hozzányúlunk valakikhez, akik már tudják, hogy akkor produkálni kell. Ezt elfogadták, megértették, és azt is, hogy nincs kivétel.

"A mi drukkereink megmutatták"

A szurkolók ezek után – minden bizonnyal – hiányolnák, ha legközelebb, 2015 nyarán nem sikerülne kilépni a nemzetközi porondra. „Ezt, ebben a pillanatban meg lehet ígérni?” – kérdeztük a Diósgyőr vezetőedzőjétől.

– Erre térjünk vissza szeptemberben, egy hónap múlva, ugyanis az átigazolási időszak augusztus végéig tart – emlékeztetett Sivic Tomislav. – A csapaton kell még dolgozni, lehet, pár játékostól még búcsúzunk, mert a cél az, hogy jobbak és jobbak legyünk. Egy Diósgyőrnek a legnagyobb célt kell kitűznie maga elé, és azt vállalnia is kell. De ezt csak együtt tudjuk elérni: szurkolók, vezetők, játékosok és az edzők. Egyedül senki sem bír el senkivel… Egy valamit még: szeretném ezúton is megköszönni a szurkolótábornak azt, hogy mellettünk voltak, bárhová is mentünk, több százan, több ezren. A mi drukkereink megmutatták, hogy miként kell szeretni egy klubot…

ÉM-MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!