Sport

2014.08.19. 10:47

Aluinvent-DVTK: A légiósok később jönnek

Miskolc - Tizennégy kosárlabdázóval kezdődött meg hétfőn a női kosarasok felkészülése.

Miskolc - Tizennégy kosárlabdázóval kezdődött meg hétfőn a női kosarasok felkészülése.Hétfőn reggel fél 10-kor eligazítással kezdte a felkészülés első napját Maikel López, az Aluinvent-DVTK női kosárlabda csapatának spanyol vezetőedzője. Az eseménynek helyt adó, a városi sportcsarnokban található helyiségben ugyan nem voltunk benn, de nem egyszer hangos nevetés szűrődött ki a folyosóra. „Fontos a jókedv…” – mondtuk a szakembernek, miután kinyílt a terem ajtaja.

– Egy kötetlen beszélgetésen vagyunk túl, amelybe természetesen ez is belefért, mert a munka komolyabb része csak tíz órakor, pár perc múlva indul – tette hozzá az ibériai szakvezető. – Régen voltunk együtt, és van olyan, Szécsi Orsi, akivel többen még nem találkoztak, leginkább az utánpótláskorú játékosok.

Nem fejeződik be

Maikel Lópeztől megtudtuk: nyolchetes lesz a DVTK felkészülése, hiszen a pontvadászat október 18-19-én kezdődik. A munka jelentős részét a sportcsarnokban végzik el, de heti két alkalommal igénybe veszik a diósgyőri stadion atlétikapályáját is. A programban vegyesen szerepel majd erősítés, valamint labdás edzés. Az edzőmeccseket tekintve a hatcsapatos iglói torna (szeptember 19-21.) már biztos, illetve hétvégenként szlovák riválisai lesznek a piros-fehéreknek, hol idegenben, hol pedig idehaza. A spanyol tréner a múlt évadban beugró volt, hiszen csak januárban vette át hivatalosan az Aluinvent-DVTK-t, ezért aktuális volt a felvetés, hogy így mennyiben más a helyzet?

– Kezdeném onnan, hogy egy szezont három részre lehet bontani: az első a felkészülési szakasz, amibe beletartoznak az első mérkőzések is, aztán a második maga a szezon, aztán pedig a levezetés. Az ember bármikor is érkezik, az elsődleges célja, hogy csapattá kovácsolja az adott közösséget, hogy az abban lévők közösen gondolkodjanak a célokról, azok megvalósításáról. Amikor Magyarországra érkeztem, ennek mentén láttam munkához, csak nyilván kevesebb idő állt a rendelkezésemre annál, mintha az elejétől fogva a klubnál lettem volna – válaszolta Maikel Lopez, akit arról is kérdeztünk, mit csinált Miskolcra való visszaérkezése, augusztus 6-a óta? – Azzal, hogy lezajlik az utolsó meccs, egy edző dolga nem fejeződik be, mert máris készülni kezd a következő bajnokságra. Május vége felé utaztam haza, s ott is, valamint nyilvánvalóan itt is már dolgoztam, beszélgettem sok emberrel, játékosokat nézegettem a koncepciómhoz, intézkedtem, hogy minél gördülékenyebben induljon a felkészülés.

Az ibériai szakvezető neveket nem említett, amikor arról faggattuk, hogy ki, kik érkezhetnek még és mikor a DVTK-hoz, az viszont biztos, hogy irányítót, bedobót és centert is, összesen négy kosarast keresnek a miskolciak, és nem biztos, hogy mindegyikük külföldi lesz. Maikel López hozzáfűzte: az új szezonban sem rendszerekben, inkább irányvonalban fog gondolkodni, bevallása szerint nem ragaszkodik mereven stílushoz, viszont azt szeretné, ha az Aluinvent-DVTK nagy sebességű kosárlabdát nyújtana az elkövetkezendőkben, agresszíven játszana, különös tekintettel a palánkok alatt.

Elegendőnek bizonyult

Czank Tímea az első foglalkozás kezdete előtt az alábbiakat mondta:

– A nyár elején a felnőtt válogatottal voltam, egészen június 30-ig, utána mentem szünetre, amely elégségesnek bizonyult, hiszen korábban, utánpótlás válogatottként sosem adatott meg két-három hétnél több, hosszabb szabadság – fogalmazott a 28 esztendős bedobó. – Szóval vártam már, hogy itt legyek a többiekkel, és dolgozzunk, most, ezen szakaszban ugyanis az a legfontosabb, hogy maximálisan elvégezzük azokat a feladatokat, amiket edzőnk, Maikel López előír nekünk. Nem tudom pontosan, hogy kik érkeznek, érkezhetnek még hozzánk, de biztos vagyok abban, hogy a bajnokság kezdetéig hátralévő idő elég lesz arra, hogy a csapat összeálljon egy egységes egésszé. Tudjuk, mik a célok, szeretnénk nagyobb sikereket elérni, mint amilyeneket az előző szezonban.

ÉM-MI


Névsorolvasás

Az Aluinvent-DVTK első edzésén megjelent játékosok:

  • Arad Zsófia,
  • Bálint Réka,
  • Czank Tímea,
  • Dubei Debóra,
  • Horváth Bernadett,
  • Kostyó Vivien,
  • Kundráth Kiara,
  • Miklós Eszter,
  • Papp Szonja,
  • Sikora Emőke,
  • Szabó Brigitta,
  • Szabó Petra,
  • Szécsi Orsolya,
  • Tihor Vanessza.

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!