Sport

2014.07.15. 10:32

Mezőkövesd Zsóry FC: Fótyik, Velicky és Szalai V. lemaradt

Mezőkövesd - Húsz játékossal indult el Bükre, kéthetes edzőtáborozásra a Mezőkövesd Zsóry FC labdarúgócsapata.

Mezőkövesd - Húsz játékossal indult el Bükre, kéthetes edzőtáborozásra a Mezőkövesd Zsóry FC labdarúgócsapata.Az élvonaltól az előző szezon végén búcsúzott, a 2014/15-ös évadot az NB II-ben kezdő mezőkövesdi labdarúgócsapat hétfőn kelt útra, hogy a Dunántúlon, Bükön töltsön el két hetet edzőtáborozással. Húsz játékos szállt fel hétfőn kora délután a csapatot szállító buszra, 10 olyan labdarúgó, akik az előző szezonban is Kövesden játszottak és 10 olyan, akikkel az elmúlt napokban állapodtak meg a dél-borsodi klub képviselői a közös folytatásról.

De nemcsak utazók, hanem itthon maradók is vannak szép számmal. Sárközi sérülése miatt nem tarthatott a kerettel Bükre, míg Olasz D., Szalai V. és Szilvási más ok miatt.

– Utóbbi három játékossal kapcsolatban az álláspontunk az, hogy megfelelő ajánlat esetén távozhatnak, ami nyilván minden játékos esetében mást jelent – mondta Tóth László, a mezőkövesdi labdarúgócsapat vezetőedzője, akit a „keresett személyekről”, a büki edzőtáborról való lemaradásukról is kérdeztünk: – Bognárral kapcsolatban a Diósgyőrt tudja mindenki, én sem hallottam mást, Fótyik és Velicky iránt szintén NB I-es csapat, csapatok érdeklődnek, jelen állás szerint napok kérdése, hogy új klubot találnak, ezért nem jöttek velünk Bükre.

Leigazolnák, kölcsönadnák

Az elmúlt időszakban hosszabb-rövidebb ideig a Mezőkövesddel készült három játékosra is rákérdeztünk.

– A két kapust, Herceget és Puporkát szerződtetni szeretnénk, utóbbit viszont egyelőre kölcsönadnánk, hogy megfelelő játéklehetőséghez juttassuk. Ugyanez a helyzet Batával, aki szintén fiatal és tehetséges – jegyezte meg Tóth László, aki arra a kérdésre, hogy mennyire fog mozogni a Bükre utazott keret a következő hetekben, a következőket mondta: – Biztosan fog még valamennyit, de remélem, hogy az edzőtábor végére kialakul majd az a 22 fős keret, 3 kapussal és 19 mezőnyjátékossal, akikkel nekivágunk majd a szezonnak.

ÉM-BCS

A Mezőkövesd Zsóry FC keretéről

Edzőtáborozó kerettagok:

Szántai Levente (kapus), Búrány Zoltán (védő), Hegedűs Csaba (védő), Csirmaz István (középpályás), Hegedűs Dávid (középpályás), Takács Péter (középpályás), Balajti Ádám (támadó), George Menougong (támadó), Menyhért Ádám (középpályás), Dorkó Alex (középpályás), Izing Martin (Vasas, védő), Máté János (Nyíregyháza, támadó), Kunsági Roland (Ferencvárosi TC tartalék, kapus), Baracskai Roland (támadó, Videoton FC tartalék), Tajthy Tamás (középpályás, Lombard Pápa TFC), Szeles Tamás (védő, Salgótarjáni BTC), Kulcsár Kornél (középpályás, Szombathelyi Haladás), Molnár Gábor (támadó, Kazincbarcikai SC), Engel Alex (védő, Vasas), Márkus Gábor (támadó, osztrák amatőr, SC Wiener Viktoria).


Otthon maradt kerettagok:

Olasz Dénes (támadó), Sárközi Tamás (támadó), Szilvási Zoltán (védő), Bognár István (középpályás), Fótyik Dominik (védő), Stanislav Velicky (védő), Szalai Vilmos (védő).


Szerződtetés előtt állók:

Herceg Péter (kapus, Diósgyőri VTK), Puporka Dániel (kapus, Kecskeméti TE-PM), Bata Csongor (támadó, Tarpa SC).


Távozott:

Ficsór Dávid (kapus, abbahagyta), Horváth Tamás (kapus, Videoton FC), Kiss Máté (középpályás, Győri ETO FC, kölcsönből vissza), Melczer Vilmos (középpályás, Zalaegerszegi TE), Harsányi Zoltán (támadó, Puskás Akadémia FC), Éles Szilárd (védő, Debreceni VSC, kölcsönből vissza), Gévay Zsolt (védő, MVM-Paks), Farkas Balázs (középpályás, abbahagyta), Vermes Krisztián (védő, ?), Dobos Attila (középpályás, ?), Sigér Dávid (középpályás, ?), Rajczi Péter (támadó, ?).

Felkészülési meccsek

  • Július 16. (szerda), 17.00: FC Ajka (NB II) – Mezőkövesd Zsóry FC (Ajkán)
  • Július 19. (szombat), 16.30: Budapest Honvéd (NB I) – Mezőkövesd Zsóry FC (Budapest)
  • Július 23. (szerda), 16.30: Szombathelyi Haladás tartalék (NB III) – Mezőkövesd Zsóry FC (Bükön)
  • Július 26. (szombat), 10.30: Soproni VSE (NB II) – Mezőkövesd Zsóry FC (Sopronban)
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!