Sport

2014.07.08. 15:51

Gönc VSE: Aranyosak a "nulláról"

Gönc - A megyei III. osztályú labdarúgó-bajnokság Encs csoportjának nyertese Gönc együttese lett.

Gönc - A megyei III. osztályú labdarúgó-bajnokság Encs csoportjának nyertese Gönc együttese lett.Az aranyéremért és a vele járó megyei II. osztályú tagságért végig kiélezett küzdelmet folytatott Gönc és Beret együttese. Mindkét alakulat 59 pontot gyűjtött és egyaránt tizenkilenc győzelmet aratott. Az első hely sorsát a gólkülönbség döntötte el: a gönciek 123-24-es, a beretiek viszont csak 85-21-es szériát produkáltak.

Egymást segítették

– Sikerünk a hozzáállás, az egységes csapatszellem és az akaraterő diadala volt – kezdte Sivák Zsolt, a Gönc Városi Sportegyesület ügyvezető alelnöke. – Már az utolsó forduló előtt szinte biztos volt, hogy a magasabb osztályba kerülhetünk. A táblázat, puszta ránézésre, mindössze egy hajszállal jobb a javunkra, de megemlítem, hogy hazai környezetben 10-0-ra vertük a nagy rivális Beretet, náluk pedig ikszeltünk, aztán a százhuszonhárom szerzett gólunk és a plusz kilencvenkilenc találatunk is önmagáért beszél. Ezek figyelembe vételével úgy gondolom, hogy abszolút megérdemeltük az első helyet. Célunk eleve a feljutás kiharcolása volt, ennek érdekében mindenki komolyan vette a munkáját: hetente két edzést tartottunk, a héttagú vezetőség és a szakmai munka irányítói – Csontos József edző és Szarka Zsolt szakosztályvezető – végig karöltve, egymást segítve dolgoztak.

Az ügyvezető alelnök szerint játékosaik közül a támadó Lehoczki Ferenc 39 góllal bizonyult a csoport legeredményesebbjének, rajta kívül a középpályás Molnár István szervezőmunkájával emelkedett ki, de a csapat többi tagja is nagyszerűen végezte a dolgát.

Száztizenöten vannak

A gönciekről tudni kell, hogy mostani klubjuknak jogilag nincs köze az egykor a megyei I. osztályt is megjárt Gönci Vörös Meteor SE-hez. A Gönc VSE 2012 tavaszán alakult, ekkor neveztek be a megyei III. osztályba.

– Az első évben negyedikek voltunk, akkor váltottuk meg a tanulópénzt – folytatta Sivák Zsolt. – Egyesületünket a nulláról építettük fel és napjainkban száztizenöt igazolt labdarúgónk van. Már szervező egyesületként veszünk részt a Bozsik-programban, mi is rendeztünk tornákat. A felnőtt és utánpótlásgárdáink mellett U7-es, 9-es, 11-es és 13-as csapatunk is van. Felnőtt labdarúgóink helyiek, vagy helyi kötődésűek, s számunkra az a fontos, hogy elsősorban az itteni fiataloknak és idősebbeknek biztosítsunk sportolási lehetőséget. Most úgy néz ki, hogy mindenki marad, de a keret megerősítésén fáradozunk. Edzőnk továbbra is Csontos József marad, munkáját Szarka Zsolt segíti, az utánpótláscsapatunkat pedig Kukta Attila irányítja.

Az ügyvezető alelnök – sikerük kapcsán – kiemelte Szabó János klubelnök tevékenységét: támogatása nélkülözhetetlen volt, míg az önkormányzat az adósságrendezési eljárás után már minden bizonnyal segíteni fogja az egyesületet – erre, anyagi lehetőségük függvényében, ígéretet tett Sivák János polgármester.

– Beadtuk nevezésünket a megyei II. osztályú bajnokságra – közölte Sivák Zsolt. – Működésünkre lesz elegendő pénzünk, de még keresünk szponzorokat. Tárgyi feltételeink teljesen rendben vannak, mégsem ülünk ölbe tett kézzel: sporttelepünkön most bővítjük az öltözőt, az ehhez szükséges pénzt az MLSZ pályázatán nyertük, továbbá hamarosan műfüves pályát is készítünk. Bátrak vagyunk, úgy ítéljük meg, hogy a megyei II. vonalban helyünk lesz az első öt között.

ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!