Sport

2014.07.29. 10:26

Extrém körülmények között bizonyíthatnak Borsodnádasdon

Borsodnádasd - Épített akadályok nehezítik majd a versenyzők dolgát szombaton a borsodnádasdi enduro versenyen.

Borsodnádasd - Épített akadályok nehezítik majd a versenyzők dolgát szombaton a borsodnádasdi enduro versenyen.

Tavaly sikeresen zajlott le a Mad Boyz Extreme Enduro Motorverseny Borsodnádasdon, az előttünk álló hétvégén pedig ismét találkoznak azok a versenyzők, akik kedvelik a kihívásokat. Szombaton a Rákóczi úti sportpályán a profik és az amatőrök megint összemérik a tudásukat, de ezúttal nem egy útvonalon.

- Ebből a szempontból mindenképpen változtatnunk kell - fogalmazott László Márk, az esemény főszervezője. - Az országos és a nemzetközi versenyek is azt mutatják, hogy a két kategóriát külön kell választanunk egymástól. A kezdőkkel ugyanis szeretnénk megszerettetni ezt a szakágat, a profiknak pedig igazán kemény pályát építünk szombatra.

Raklap, rönk, roncsautó

Az akadályok szempontjából is igyekeznek újítani a nádasdiak. Az alapanyagok változatlanok maradnak: idén is rönkök, traktorgumik, raklapok, teherautó plató és roncsautó nehezíti majd a motorosok dolgát, valamint a futballpálya mellett található patak adottságait is igyekeznek kihasználni.

- Szerencsére idén minden szempontból nagyobb hírverést tudtunk csinálni a versenyünknek, ami reményeim szerint az indulók és a nézők számában is megmutatkozik majd - folytatta László Márk. - Bízom benne, hogy legalább harminc motoros ellátogat hozzánk augusztus 2-án, akik többszáz érdeklődő előtt vívhatják a látványos versenyüket. Természetesen a szurkolók teljes körű kiszolgálására is figyelni fogunk, mert számunkra nagyon fontos, hogy mindenki jó szájízzel utazzon haza Borsodnádasdról.

A Mad Boyz Extreme Enduro Motorverseny szombaton reggel nyolc órától a nevezéssel kezdődik, délelőtt tíztől pedig a pályabejárást tartják meg. Ezután indulnak a futamok, amelyek a tervek szerint délután négyig biztosítanak folyamatos látványosságot az érdeklődőknek.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!