Sport

2014.07.03. 12:37

DVTK vs. Birkirkara - Átalakulás közben a vendégek (is)

Ha meg tudják mutatni az erősségeiket, akkor jó eredményt érhetnek el – állítja a máltai edző.

Ha meg tudják mutatni az erősségeiket, akkor jó eredményt érhetnek el – állítja a máltai edző.A DVTK – Birkirkara Európa Liga találkozóval kapcsolatban természetesen megkerestük a máltaiak vezetőedzőjét, Paul Zammitot, aki interjút adott az Észak-Magyarországnak.

Először azt kérdeztük a trénertől, hogy mennyire ismeri ellenfelüket, a Diósgyőrt?

– Magyarország egyik legnépszerűbb klubja a Diósgyőr, amely Miskolcon található, de hazai európa ligás meccseit nem játszhatja otthon. Az ötödik helyen végeztek a 2013/2014-es szezonban a bajnokságban, és csak büntetőkkel veszítették el a Magyar Kupa-döntőjét az Újpesttel szemben, viszont megnyerték a Ligakupát. Edzőjük szerb, Sivic Tomislav, és az utóbbi két évben igazoltak néhány játékost Szerbiából. Pár futballista elhagyta most a klubot, de új emberekkel sikerült őket pótolni. Két felkészülési meccset vívtak a napokban, az osztrák Mattersburg, illetve a szlovák Nitra ellen. Utoljára európai kupasorozatban 1998-ban szerepeltek, az Intertotó Kupában éppen máltai csapat volt az ellenfelük az első fordulóban, a Sliema Wanderers.

Nem az a Zammit

Ez mutatta, hogy a szakember rendkívül alaposan felkészült a mostani rivális piros-fehérekből, akit kértünk arra, hogy vesse össze a máltai és a magyar bajnokságot.

– Az önöké erősebb, mint a mienk… Magyarországon tizenhat csapat alkotja a mezőnyt, és a jobbak közül több a fővárosban, Budapesten található. Friss hír, hogy egyik feltörekvő játékosunk, Rowen Muscat minden bizonnyal a Dunaújvárosnál folytatja pályafutását, amelyik a múlt szezon végén került fel az első osztályba.


[poll id="703"]


Paul Zammitot természetesen faggattuk arról is, hogy milyen összecsapásra számít csütörtökön este?

– Egy nagyon nehéz meccs­re… A Diósgyőr erős csapat, érdekes egyéniségekkel, amelyet támogatni fognak lelkes szurkolói. Meg kell mutatnunk az erősségeinket, a legjobb oldalunkat, ha ez meglesz, akkor az elég lehet egy jó eredmény eléréséhez.

Paul Zammit kicsit bemutatta saját klubját, együttesét is:

– Máltán az egyik top klubnak számít a Birkirkara, csapatunkban egyaránt vannak helyi felnőtt játékosok, ígéretes fiatalok, valamint külföldiek, akik hozzájárulnak otthoni színvonal emelkedéséhez. Igaz, szerepelni egy európai sorozatban teljesen más, tisztában vagyunk vele, hogy tőlünk erősebb ellenfelekkel kerülünk szembe. Elveszítettünk egy-két fontos embert a tavalyi keretből, és még nem tudtuk őket teljes mértékben pótolni. Ugyanakkor biztos vagyok benne, hogy mire az átigazolási szezon véget ér, augusztusban gazdagabbak leszünk újabb játékosokkal. Mint azt jeleztem, páran már érkeztek, de számukra még szükség van egy kis időre ahhoz, hogy teljesen beilleszkedjenek.

A Birkirkara mesterét megkérdeztük arról: vajon nem ő játszott-e 1998-ban, az Intertotó Kupában a DFC ellen, merthogy a Sliemában is volt egy Zammit

– Voltam a Sliemánál, de csak ifjúsági korú labdarúgóként, 1984 és 1990 között. Utána viszont eligazoltam más elsőosztályú máltai klubokhoz, és karrieremet ezeknél folytattam. Vagyis nem én voltam a pályán önök ellen azon az 1998-as párharcon.

ÉM-MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!