Sport

2014.07.28. 01:58

Central European Tour - Erik Baska Budapesten is nyert

Ibrány, Miskolc, Szerencs - Vasárnap délután ért véget a Közép-európai kerékpáros körverseny.

Ibrány, Miskolc, Szerencs - Vasárnap délután ért véget a Közép-európai kerékpáros körverseny.

Az elsőhöz hasonlóan a szombati második etap is érintette megyénket, hiszen reggel valamennyi rajthoz álló Miskolcról Hegyalja kapuja, Szerencs felé vette az irányt. A belvárosi start után az ibrányi célig 136 kilométer várt a sportolókra. Huszonöt kilométer után húszan megszöktek, de az élboly a várttól lassabban tekert, így az üldözők egy óra múlva felzárkóztak, végül a rekkenő hőségben az úgynevezett sprintbefutó következett. Több tucatnyian majdnem hetven kilométeres sebességgel érkeztek az ibrányi célegyenesbe, ahol az orosz Jacevics volt a leggyorsabb.

Módosították

Vasárnapra az előzetes tervek szerint 127 kilométer vár a kerekesekre, de az őrbottyáni útlezárás miatt 11 kilométerrel nőtt a táv. A szökési kisérletek kudarcba fulladtak, mégis maradt izgalom az utolsó méterekre. Egy szlovén versenyző bukott, a londoni olimpiát is megjárt Lovassy Krisztián pedig már nem tudta kikerülni, átbukott rajta, így „távollétében” Rózsa Balázs lett a legjobb magyar. Elsőként pedig az az Erik Baska csapott a célvonalba, aki pénteken Miskolcon is a legfürgébb volt.

Eső és bukás

– A szerencsi rajtnál sok néző kiváncsiskodott – mondta Sutkó Mihály, a verseny főszervezője. – Az indításnál jelen volt Koncz Ferenc polgármester, aki sokszor segített már nekünk, aztán a szabolcsi célig remek idő és remek utak várták a mezőnyt. Rendkívüli esemény nem történt, szemben a vasárnappal. Ekkor eső áztatta a kerekeseket, majd a befutónál kiadós bukás is történt, kulcscsonttöréssel és mentővel – a legjobb magyar, Lovassy Krisztián volt az „áldozat”, ez azonban benne van a kerékpárban. Ha mérlegre teszem a három napot, azt kell mondanom, hogy három remek versenyt hagytunk magunk mögött, tucatnyi ország versenyzőjét fogadtuk, és nézők ezreit csaltuk az utcákra, ezzel pedig népszerűsítettük ezt a sportágat.

ÉM-KT


A tények

2. etap, Szerencs–Ibrány, 136 km:1. Kirill Jacevics (orosz, Itera Katyusa) 2:52.57 óra, 2. Vitalij Buc (ukrán, Kolss Cycling) azonos idővel, 3. Filip Eidsheim (norvég, Teamfixit.no) azonos idővel, ... 13. Lovassy Krisztián (magyar, Teamfixit.no) azonos idővel.


3. etap, Gödöllő–Isaszeg–Budapest, 138 km:

1. Erik Baska (szlovák, Dukla Trencin) 2:51:15, 2. Aljaz Hocevar (szlovén, Adria Mobil) azonos idővel, 3. Jan Tratnik (szlovén, Amplatz-BMC) azonos idővel, ... 15. Rózsa Balázs (Utensilnord) azonos idővel.



Budapest, 2014. július 27., vasárnap (MTI) - A szlovák Erik Baska nyerte a Central European Tour kerékpárverseny harmadik napi versenyét. tovább »

Ibrány, 2014. július 26., szombat (MTI) - Az orosz Kirill Jacevics nyerte a Central European Tour kerékpárverseny második napi versenyét, melyben a legjobb magyar, Lovassy Krisztián a 13. helyen végzett. tovább »

Miskolc, 2014. július 25., péntek (MTI) - A szlovák Erik Baska nyerte a Central European Tour kerékpárverseny első, pénteki szakaszát. A legjobb magyar, Lovassy Krisztián a hetedik helyen végzett a Kassa és Miskolc közötti 118 kilométeres etapon. tovább »

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!