Sport

2014.07.03. 14:58

A jövő súlyemelői edzőtáboroznak Ózdon

Ózd - A fiúk és a lányok a szombati ORV-re készülnek, amelyen a szlovákokkal, a lengyelekkel és a csehekkel találkoznak.

Ózd - A fiúk és a lányok a szombati ORV-re készülnek, amelyen a szlovákokkal, a lengyelekkel és a csehekkel találkoznak.Az elmúlt két hétben az ózdi stadion súlyemelőtermében tonnákat mozgattak meg a magyar utánpótlás válogatott tagjai. A fiatalok a szombati megmérettetés előtt közösen dolgoztak, hogy minél jobban felkészüljenek a barcikai viadalra.

- Tizenöten edzünk együtt, nagyszerű körülmények között - jelentette ki határozottan Bálint Csaba, a magyar súlyemelő válogatott Heraklész edzője. - Az ózdiak kiváló feltételeket biztosítottak számunkra, minden kívánságunkat lesték, nem kérhettünk olyat, amit ne teljesítettek volna. Bízom benne, hogy ezek után az előttünk álló hétvégén sikeresek leszünk az Olimpiai Reménységek Versenyén.

Nagy elismerés

Az Ózdi SFC vezetése nagy eredménynek tartja, hogy az egyesületük az elmúlt időszakban vendégül láthatta a legjobb utánpótlás korú súlyemelőket. Fekete József, az Ózdi SFC elnöke elmondta: ilyen edzőtáborokat korábban is rendeztek, de többnyire az ország tehetősebb egyesületei vállalták magukra ezt a feladatok.

- Boldog vagyok, hogy ezúttal mi láthattuk vendégül hazánk legjobb utánpótlás súlyemelőit - fogalmazott Fekete József. - Ehhez persze komoly beruházásokat kellett végrehajtanunk, több mint egymillió forintból vásároltunk meg a világ legjobb márkájú dobogóját. Szakosztályvezetőnk, Fodor Emese rengeteget dolgozott azért, hogy az étrend, az edzésterv és minden egyéb dolog helyén legyen az elmúlt két hétben. Szakmai oldalról azt tapasztalatom, hogy a nálunk dolgozó fiúk és lányok közül legalább hatan, de lehet, hogy többen is odakerülhetnek idővel a felnőtt válogatott keretbe. Bízom benne, hogy a magyar súlyemelés elindul a fejlődés után, a minőségi utánpótlás ugyanis rendelkezésre áll.

A fiatal magyar súlyemelők már szombaton is bizonyíthatják a rátermettségüket, hiszen Kazincbarcikán rendezik meg az Olimpiai Remények Versenyét, ahol a mieink mellett a szlovákok, a csehek és a lengyelek lépnek dobogóra.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!