Sport

2014.06.20. 13:57

Tiszaújváros: Erőn felül teljesítettek

Tiszaújvárosban mindenki elégedett az NB III-as labdarúgócsapat hetedik helyével.

Tiszaújvárosban mindenki elégedett az NB III-as labdarúgócsapat hetedik helyével.

A Keleti csoportban 45 pontot gyűjtött a Termálfürdő FC Tiszaújváros gárdája, amely tizenhárom győzelme mellett tizenegyszer kapott ki, míg hatszor döntetlent ért el.

25+20 pont

– Kihoztuk magunkból a maximumot: ősszel 25, tavasszal 20 pont került a tarsolyunkba – kezdte Koleszár György vezetőedző. – A tavaszi mennyiség szám szerint ugyan kevesebb, mint az őszi, de a második szezonban szoros meccseink voltak, többször egy góllal veszítettünk, s ezek a találkozók könnyen másképppen is végződhettek volna. Még a számoknál maradva megemlítem az otthoni mérlegünket: tizenöt fellépésünkből kilencet nyertünk meg, négyszer maradtunk alul, s ezt ugyancsak jónak tartom, ráadásul a bajnokság mellett kitettünk magunkért a Magyar Kupában is.

A szakvezető szóba hozta a sportág hátországának átszervezését: a hat NB III-as csoportból három maradt, a küzdelemsorozatot ezért sokan „kis NB II-nek” hívták. A profikkal tűzdelt mezőny sem fogott ki a tiszaújvárosiakon, akik becsülettel megállták a helyüket, ellenük gyakorlatilag senki nem mehetett biztosra.

– Bravúrokra és kiváló mérkőzésekre is futotta az erőnkből – folytatta a vezetőedző. – Néhány találkozónk után igencsak kihúztuk magunkat: jelest érdemeltünk például a DVSC-DEAC, a Nyírbátor, az FTC tartalék, a Kazincbarcika és a Putnok elleni meccseink után is. Ezeken a kilencven perceinken szolgáltuk ki legjobban szurkolóinkat.

Szép időszak

Koleszár György öt esztendőt töltött Tiszaújvárosban, ahonnan elköszönt, és visszatért Kazincbarcikára, egykori sikerei színhelyére.

– Lezárult egy korszak az életemben – jegyezte meg a tréner. – Mindent mérlegre téve: szép időszakot töltöttem a klubnál, köszönet érte a vezetőknek, a játékosoknak, az önkormányzatnak és a támogatóknak. Nem szokásom az egyéni értékelés, most, a búcsúmkor sem teszem, már csak azért sem, mert a labdarúgás csapatjáték, az eredményességet, vagy az eredménytelenséget számos tényező befolyásolja. A nézők felülnek a lelátóra és sokszor nem gondolnak arra, hogy a szakvezető mennyi gonddal és bajjal szembesül a hét közben, vagy az edzésmunka során. Minket több sérülés és betegség hátráltatott, néhányan hetekre, hónapokra kidőltek a sorból, hogy a munkahelyi elfoglaltságokat már ne is említsem. Ezekre tekintettel kifejezetten jónak értékelem a hetedik helyünket, amelytől soha rosszabb ne legyen Tiszaújvárosban.

Nem halogatható sokáig

Kovács Tamás, a Termálfürdő FC Tiszaújváros elnöke: „Koleszár György szerződése lejárt nálunk és azt közös megegyezéssel nem hosszabbítottuk meg. Edzőnk öt év után búcsúzott el tőlünk és a klubunk érdekében végzett munkáját megköszöntük. Még nem tudom, hogy ki lesz az utóda. Két jelölttel tárgyalok, úgy néz ki, hogy az egyikük lesz a befutó. Sokáig nem halogathatom a döntést, a jövő héten egymás tenyerébe kell csapnunk, hiszen várhatóan július 7-én kezdjük az alapozást és az új keretünk kialakítása előtt figyelembe kell vennem jövőbeli mesterünk játékosokkal kapcsolatos véleményét is. Ennek következtében a keretünkben várható változásokról is csak néhány nap múlva tudok érdemi információkkal szolgálni.”

ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!