Sport

2014.06.03. 14:28

Miskolci Jegesmedvék: motivált játékosokkal a komoly sikerért

Miskolc - "<em>Nagyon fontos, hogy a csapaton belül ne legyenek olyan pontok, amelyek a többség energiáit kioltják. Így születtek meg a döntések, hogy kinek ajánlunk szerződést, milyen feltételekkel</em>."&nbsp;

Miskolc - "Nagyon fontos, hogy a csapaton belül ne legyenek olyan pontok, amelyek a többség energiáit kioltják. Így születtek meg a döntések, hogy kinek ajánlunk szerződést, milyen feltételekkel." A klub vezetése honnan közelítette meg a keret kialakítását? - kérdeztük Egri Gergőt, a Miskolci Jegesmedvék klubmenedzserét.- Az elmúlt években minden nap megéltük a csapat körül történt eseményeket, amelyekről a szurkolók természetesen keveset tudnak. Sajnos a tavalyi szezon volt ebből a szempont a legrosszabb, mivel a játékosok között sok ellentét feszült, amelyek feloldása sokszor nem sikerült. Még sportpszichológust is alkalmaztunk, aki folyamatosan dolgozott a csapattal, majd pedig nagyon hasznos egyéni- és csapatjellemzést adott mindenkiről.

A szezon után leültünk Majoross Gergellyel, és egyenként beszéltünk a játékosokról, felhasználva a csapattal a szezon során szorosan együtt dolgozók (edzők, gyúrók, fizioterapeuta, felszerelésmenedzser, pszichológus) véleményét. A cél az volt, hogy olyan játékosok alkossák a Jegesmedvék keretét, aki pozitív személyiségek, előrefelé, egy irányba húzzák a szekeret, és jó, homogén közösséget alkotnak. Gergelynek is az volt a véleménye, hogy sokkal sikeresebb lehet egy összetartó csapat, mint egy olyan, amelyet „sztárokból" pakolnak össze. Nagyon fontos, hogy a csapaton belül ne legyenek olyan pontok, amelyek a többség energiáit kioltják. Így születtek meg a döntések, hogy kinek ajánlunk szerződést, milyen feltételekkel, majd következtek az egyéni tárgyalások minden játékossal.

Az emberi oldal vizsgálatát kiterjesztettük a külföldi játékosok keresésére is. Mindenkit, akit kinéztünk a statisztikái alapján, leinformáltunk korábbi edzők, játékostársak révén, így sokkal teljesebb képet kaptunk róluk. Mindez persze kiegészült azzal, hogy a szerződések tartalmának be kell férnie a csapat költségvetésébe, ami nem egyszerű dolog. Úgy gondolom, hogy az idén ki tudunk alakítani egy olyan csapatot, amely nem csak a pályán, hanem azon kívül is jó közösséget alkot, és a valóban motivált játékosok együtt fognak küzdeni a komoly sikerért.

Forrás: Miskolci Jegesmedvék

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!