Sport

2014.06.03. 18:26

Hankó Dávid sikerrel váltott a 70.3-ra

Az elmúlt hétvégén, Keszthelyen, első alkalommal megrendezett, a teljes hazai élmezőnyt felvonultató, középtávú (70.3) triatlon verseny a tiszaújvárosi Hankó Dávid (TVK-Mali TK) sikerével ért véget.

Az elmúlt hétvégén, Keszthelyen, első alkalommal megrendezett, a teljes hazai élmezőnyt felvonultató, középtávú (70.3) triatlon verseny a tiszaújvárosi Hankó Dávid (TVK-Mali TK) sikerével ért véget.- Tavaly Szlovákiában és Ausztriában kóstoltam bele a középtávú triatlon műfajába és mivel a második, illetve az ötödik helyet szereztem meg, éreztem, hogy jól döntöttünk vezetőedzőmmel, Lehmann Tiborral, amikor a távot illetően a sprintről feljebb váltottunk - tudtuk meg Hankó Dávidtól. – Keszthelyen az 1900 méteres balatoni úszás nem okozott gondot, majd jött a 90 km-es, egy körös, az előzetes várakozással ellentétben dimbes-dombos kerékpározás. Ez utóbbi számban sikerült 6 perces előnyre szert tennem a vetélytársaimmal - köztük a sok-sok hazai és külföldi hosszú távú versenyen kiválóan szereplő Major Józseffel - szemben, de ezt csak a három körös, összesen 21 km-es futás első harmadánál tudtam meg edzőmtől. Ekkor megnyugodtam és egy „biztonsági” futást produkálva, megőrizve 4 percet előnyömből, megnyertem életem első, magyar középtávú triatlon versenyét. 4 óra 4 perces időmmel sikerült letennem a névjegyemet. A hétvégén végérvényesen eldőlt, hogy jó pár évig bizonyosan ez lesz az én fő távom, erre fogok koncentrálni. A hosszabb táv több edzést is igényel, naponta 6 óra körül mozog a tiszta edzésidőm, melyhez a nyújtásokat még hozzá kell számolni. Eddig sem volt bajom az alvással és az étvágyammal, ami most fokozottan igaz! Ami a szezon folytatását illeti, visszamegyek Szlovákiába, majd Ausztriában is lesz két versenyem, de a fő cél az augusztus 23-án, Budapesten, a nagy nemzetközi megméretés keretében megrendezendő 70.3-as országos bajnokság, ahol az első öt helyezés valamelyikét szeretném megszerezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!